• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimmm :(

incetertuby

....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
148
82
18
Arkadaşlar bebeğim 3 aylık 1 aylıkken cşldinde beyazlıklar farkettşm gectogımız haftada dr a götürdüm vitiligo dedi bu zamanlardaki hastalık masummuş iyileşede bilirmiş ama mış miş diyolar...
psikolojik midir nedir hergün bi yeri daha beyazlamış gibi geliyor çok üzülüyorum ağlıyorum ağladıkca da bebeğim huzursuzlanıyor başına böyle bişey gelen var mı varsa haatalığı ne durumda iyileşti mi yada nasıl başa çıkıyorlar. Herşeyi geçtimde Allah korusun iyileşmezse bebeğim büyüdüğübde çok dışlanacak çok üzülecek diye şimdiden üzülüyorum ben
Okudugunuz için teşekkürler lütfen yorumlarınıza iyi dileklerinize dualarınızaihtiyacım var

Geçmiş olsun bu kadar üzülmenize gerek yok vitiligo iyileşen bi hastalık üstelik görüntüsü dışında bünyeye zarar veya acı veren bi hastalık değil.Benim teyzemde vardı bol bol havuç suyu içti güneşlendi ve bi krem kullandı yıllar önce, 1-2 senede iyileşti.

Geçmiş olsun bu kadar üzülmenize gerek yok vitiligo iyileşen bi hastalık üstelik görüntüsü dışında bünyeye zarar veya acı veren bi hastalık değil.Benim teyzemde vardı bol bol havuç suyu içti güneşlendi ve bi krem kullandı yıllar önce, 1-2 senede iyileşti.
Doktor ömür boyu güneş kremi kullanacak güneşe maruz kalmayacak dedi ama güneş kremi sürüp mü güneşlendi acaba

Doktor ömür boyu güneş kremi kullanacak güneşe maruz kalmayacak dedi ama güneş kremi sürüp mü güneşlendi acaba

Teyzeme de doktorlar öyle demişti ama bu bahsettiğim kremi veren alternatif tıpçı adam güneşlen demişti.Teyzem güneşlendikçe o beyaz yerlerdeki ölü pigmentler tekrar canlanmıştı ve yavaş yavaş kapanıp normal ten rengine dönmüşlerdi.Güneş kremi değil yanmak için yağ sürdü ama 2 yaz boyunca saatlerce sabahtan akşama kadar güneşlendi öyle geçti.

Öncelikle bunu siz kabul etmelisiniz. Şimdi ağlıyorsunuz diyelim ki geçmedi daha da çoğaldı hep böyle mi olacaksınız?
Ama o zaman çocuğun kendine güveni olmaz, annesi bile böyle düşünüyorken çevresindeki insanlardan fazla bir şey beklememelisiniz. Önce siz onu öyle kabul edin. Eğer iyileşirse çok güzel olur mutlu olursunuz ki iyileşme olanağı yüksek.. ama iyileşmezse de üzülmezsiniz çünkü dış görünüş değildir her şey ve bu bir rahatsızlık. Şimdiden onu farklı biri gibi kendisini algılamasına sebep olmayın

Bebeğimin karnında var beyazlıklar.
Bende cok korkmuştum
Çocuk doktoru ve 2 cildiyeciye gittim

Hücreler tam olarak yayılmaması sonucu beyazlık oluşmuş.

Güneşlenmek iyi geliyormuş.
İnşallah az büyüsün bende denizde yatiricam minnosumu

Anladı
Teyzeme de doktorlar öyle demişti ama bu bahsettiğim kremi veren alternatif tıpçı adam güneşlen demişti.Teyzem güneşlendikçe o beyaz yerlerdeki ölü pigmentler tekrar canlanmıştı ve yavaş yavaş kapanıp normal ten rengine dönmüşlerdi.Güneş kremi değil yanmak için yağ sürdü ama 2 yaz boyunca saatlerce sabahtan akşama kadar güneşlendi öyle geçti.
Anladım rabbim herkesşn yardımcısı olsun

Öncelikle bunu siz kabul etmelisiniz. Şimdi ağlıyorsunuz diyelim ki geçmedi daha da çoğaldı hep böyle mi olacaksınız?
Ama o zaman çocuğun kendine güveni olmaz, annesi bile böyle düşünüyorken çevresindeki insanlardan fazla bir şey beklememelisiniz. Önce siz onu öyle kabul edin. Eğer iyileşirse çok güzel olur mutlu olursunuz ki iyileşme olanağı yüksek.. ama iyileşmezse de üzülmezsiniz çünkü dış görünüş değildir her şey ve bu bir rahatsızlık. Şimdiden onu farklı biri gibi kendisini algılamasına sebep olmayın
Evlendikten sonra aşırı özgüveni düşük biri oldum sanırım bebeğimi de kendim gbi olacak sanıyorum inanın sizin dediğiniz gbi düşünüyorum anlık aklıma gelincede dayanamıyorum minicik daha...
Mesela bu konuyu açarkende kafama takıp üzüldüğüm anda yazdım çok şükğr diyorum başka sıkıntısı yok bunada şükürler olsun sağ salim aldım kucagıma kavustuk birbrimize ama insanoğlu nankör hemen unutu veriyo herşeyi

Çocukta hastalık devam ederse (umarım iyileşir) ona ilerde dışlanmaması için gereken özgüveni sen aşılayacaksın. Ona çok güzel ve özel olduğunu devamlı ağlayarak hissettiremezsin. Kendine gelmen gerekiyor. Çok şükür ciddi bir sağlık sorunu değil. Daha çok küçük dünyadaki güzellik algısından, estetik kaygılardan haberi bile yok minnoşun :)

Ağlamayı bırak, bebeğini güle güle büyüt.

Bebeğimin karnında var beyazlıklar.
Bende cok korkmuştum
Çocuk doktoru ve 2 cildiyeciye gittim

Hücreler tam olarak yayılmaması sonucu beyazlık oluşmuş.

Güneşlenmek iyi geliyormuş.
İnşallah az büyüsün bende denizde yatiricam minnosumu
Bulundgunuz şehir büyük şehir mi henüz burda araştırma hastanesi kapsamlı olarak hizmete girmedi de

İyi ki varsınız hanımlar içimş rahatlatıyorsunuz...
Aileme bile anlatamıyorum bıktılar benden bu bebeği ne dualarla aldım kucagıma artık yüzünde sivilce çıktı desem herkes üstüme gwlecek abartma diye

Çocukta hastalık devam ederse (umarım iyileşir) ona ilerde dışlanmaması için gereken özgüveni sen aşılayacaksın. Ona çok güzel ve özel olduğunu devamlı ağlayarak hissettiremezsin. Kendine gelmen gerekiyor. Çok şükür ciddi bir sağlık sorunu değil. Daha çok küçük dünyadaki güzellik algısından, estetik kaygılardan haberi bile yok minnoşun :)

Ağlamayı bırak, bebeğini güle güle büyüt.
O kadar masum ki ben ona bakıp ağlayıp sızlanırken o bana gülücükler atıp neşeleniyor

Evlendikten sonra aşırı özgüveni düşük biri oldum sanırım bebeğimi de kendim gbi olacak sanıyorum inanın sizin dediğiniz gbi düşünüyorum anlık aklıma gelincede dayanamıyorum minicik daha...
Mesela bu konuyu açarkende kafama takıp üzüldüğüm anda yazdım çok şükğr diyorum başka sıkıntısı yok bunada şükürler olsun sağ salim aldım kucagıma kavustuk birbrimize ama insanoğlu nankör hemen unutu veriyo herşeyi
O zaman unutmayın. anlıyorum sizi, insanın bebeğinin saçına zarar gelse çok üzülür. Ama iyi bir doktor iyi bir bakım ve tedaviyle geçmeyecek şey yok emin olun. Ve üzülmeyin, şükredin

Neden endişelendiğinizi açıklamak zorunda değilsiniz ki Endişelenmeniz gayet normal ama yazılan mesajlara bakın öyle olsa bile çözümü varmış Allah yardımcınız olsun

Back
X