arkadaşım geçmiş olsun,önce bi rahatlat kendini, her çocuk rızkı ne kadar tayin edildiyse o kadardan bir gram fazlasını alamaz... Mevlam senin için böyle bir durum uygun gördüyse, üzülmek yerine buna rıza görtermek daha pozitif etki gösterir.. çünki plesanta yaşlanması hiç bir annenin elinde olan bir şey değil..
bebeğin çok tosun doğmayabilir fakat vasat doğan bebekler gerçekten doğumdan sonra çok çabuk gelişiyorlar,
kendimden örnek vereyim..benden önce doğum yapan bir arkadaşım vardı, 2.200 gram bi bebeği oldu...... ben erken doğum olmasına rağmen maşaAllah 3.750 gram bir bebek dünyaya getirdim, doktorda bizde şaşırdık, insan o zaman , ne güzel beslemişim yavrumu diye gizli bir gurura kapılıyor... halbu ki bu Mevlanın ona uygun gördüğü rızıktı ki , hepsinden istifade edebilmiş yavrucuğum..
sonra o arkadaşımın cılız bebeği ayda 1.500 gr , benim ki ise en fazla 500 gr aldı... ve bir ayda bizi geçtiler.. bi görsen bebeğin tombiş yanaklarından burnu görünmüyordu nerdeyse :))
diyeceğim o ki, hiç telaş yapma, huzurlu bi evlat doğur..ah ne güzel besleyecek onu Rabbim inşaAllah..
ben son ayımda her gece 1 lt süt içmeye çok özen göstermiştim, yatmadan yarım litresini, gece wc ye kalkıncada diğer kısmını bitiriyordum, buradaki püf nokta gece içilmesi, çünki sen uykuda olduğun için vücut aldığın gıdayı bebeğe kullanıyor canım..... gündüzleride havuç ye bol bol..
aklıma gelmişken şunuda söyliyim, doğumdan sonra rendelenmiş havucu yiyip üzerine süt içersen, koyu koyu sütün olur :lepi: