bebegin 1,5 yaşında kalça çıkıklıgı için yardım

sevgi1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
5
0
36
İzmir
bebegim 1,5 yaşında bu zamana kadar böyle bir şüphe duymamıştık koşturuyor zıpzıp zıplıyor ama sadece bir ayagını parmak ucuna basıyor bazen şüpelendik doktora götürmek istiyorum doktor tavsiye edebilirmisiniz. izmirdeyim

ben behçet uz çoçuk ortopetisine götürmek istiyorum doktor tavsiye edermisiniz

ve bu yaşta bişey çıkarsa amelyatmı gerekiyor tedavi olaurmu acaba

yorumlarınızı bekliyorum teşekürler.

Geçmiş olsun...Kızımın ameliyatı Bursa da oldu ama arkadaşlarım İzmir Dokuz Eylül de doç.dr.Can bey den birde tepecik araştırma hastanesinde Fatih beyden söz ediyorlardı...

''

Kalça çıkığı tedavisinde erken tanının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yücel Tümer, sözlerin şöyle sürdürdü: "Eğer çıkık yaşamın ilk aylarında tanınırsa tedavisi basit ve maliyeti düşüktür. Basit bandajlarla birkaç ay içinde kalça çıkıkları iyileşir. Kalça çıkığı ne kadar geç fark edilirse tedavi o kadar güçleşir. İlk aylardaki tedavilerde gerekmeyen alçı uygulamaları, bebeğe anestezi verilmesi, daha ileri yaşlarda ameliyatların devreye girmesi tedaviyi daha da güçleştirir ve uzatır. Kalça çıkığında en iyi tam, ultrason yöntemidir. Bebeğe ışm vermediği için hiç zararı da yoktur."

yok bakmadılar aslında yürüyüşünde çok fazla belli olmuyor ama bizi şüpelendirdi

sabah behçet uz çocuk hastanesine götürecegizz bakalım ne olacak belkide ortopatik bir sorundur

belkide bişey yoktur ]

Son düzenleme:
bugün hastaneden geldik ve çocugumda hiç birşey yokmuş Allah a şükür.

film çektiler doktor erken ürüdügünden olabilir diyor birde d vitamini verdi bol boö güneşe çıkarın dedi

saglıcakla

bugün hastaneden geldik ve çocugumda hiç birşey yokmuş Allah a şükür.

film çektiler doktor erken ürüdügünden olabilir diyor birde d vitamini verdi bol boö güneşe çıkarın dedi

saglıcakla

çok sevindim geçmiş olsun.benim en yakın arkadaşımın kızında 1 yaşından sonra farkettiler 3 ameliyat geçirdi.iki bacakta kalçadan itibaren alçıya alındı bacak arasındaki mesafe içinde araya demir çubuk kondu.çocuk böyle uzun bir süre yattı ve yaşından sonra çocuğu yatakda tutmak çok zor ama iyileşti çok şükür.ilerde yürümesi düzelmezse başka bir doktora tekrar götürün bence.teyzemin damadı ortopedist ve onun bir arkadaşı çocuklarda kalça çıkığı konusunda uzmandı ama kendi kızında kalça çıkığı olduğunu anlıyamamış tedaviside tam olarak yapılamayınca adam intihar etmişti.amacım sizi endişelendirmek değil nolur yanlış anlamayın.benim kızımda 1,5 yaşında ayağı kayıp bacağı kalçasından ayrılmış ve orda ödem oluşmuştu iki ay içinde 3kere doktora götürdük muayene röntgen çok şükür sadecece doku zedelenmesiyle atlatmıştık.aksi taktirde kızımında ameliyat olması gerekecekti

Son düzenleme:
Back
X