bebeğin başının önde olması

berialtun

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
14
1
16
Malatya
mrb.dün de mesaj attım ama cvp veren olmadı.dünk kontrolümde 35 haftalık olmama rağmen baş çevresi 38hftlık karın çevreside 33 hftlk çıktı.bacak uzunluğu 33 haftalık benim gibi ölçümleri uyumsuz olan var mı?bebeğimin başı çok ilerde,doktor birşe y söylemiyor.29.haftadan itibaren bu uyumsuzluk var.

ben iki çocuk annesiyim cnm ve iki bebeğimin de ultrasonda böyle kafa ölçümleri haftasına göre önde çıkıyordu; bir iki hafta kadar...onların farklılık göstermesi bir sorun teşkil etmiyor, benimkiler gayet normal doğdular..
ultrasonda belirtilen değerler ortalama bir değer, halbuki etrafımıza baktığımızda; kimimizin kafası büyük, kimimizinki de küçük olabiliyor..o yüzden ultrasona göre büyük kafalı çıkan bir bebek doğduğunda boyu posu ile kıyaslandığında hiç de büyük kafalı durmuyor..
bacak boyu ise zaten bebişler hafta olarak büyüdükçe hatalı/eksik ölçülebiliyor..
yani bebeğin doğduğunda göreceksin ki ; gayet orantılı, sağlıklı bir bebiş..
kolay bir doğumla ve sağlıkla kucağına almanı dilerim cnm..

Ben de 35 haftalığım ama kafa ölçümü 37 haftalık gibi çıkıyor dr um korkulacak bişey yok merak etme dedi,usg de böyle çıkabilir doğduktan sonra normal gözükür rahat ol dedi.Bizim için çapından çok baş çevresi önemli dedi o da gayet normal dedi..

Back
X