bebeğin eşi aşağıda olan var mı?bilgisi olan arkadaşlarrr

tsk ederim gerçekten.yaşamış biri olarak söylediklerin içime su serpti..umarım dediğin gibi olur..evlatlarını da allah bağışlasın rabbim sağlıklı ve uzun ömür versin inş

Çıkar canım içini rahat tut ama previa yukarı çıkana kadar ilişki, iş, eğilip doğrulama yasak. Tamam mı?:34::34::34::34:

Benim ilk haftalarda tamamen kapatıyordu.Lekelenmelerim olmuştu.Biraz yürüyünce bile oluyordu.
Dr şimdi çok erken ama plesenta previa gibi 20.haftadan sonra asıl belli olacak demişti.O zamanlar.
Şimdilik plesentanın ucu rahim ağzına yakın.Her randevuda çıkmış demesini bekliyorum. :18:

benimde lekelenmelerim oluyor yürüyüş yapamıyorum zaten çok ağrım oluyor yürüyemiyorum.doktor rahim ağzını kapattı falan diye bşy demedi sadece biraz aşağıda ağır iş ve ilişki yasak dedi umarım ilerleyen haftalarda normale döner.inşallah seninde düzelir sıkıntısız doğum yaparsın

benimde lekelenmelerim oluyor yürüyüş yapamıyorum zaten çok ağrım oluyor yürüyemiyorum.doktor rahim ağzını kapattı falan diye bşy demedi sadece biraz aşağıda ağır iş ve ilişki yasak dedi umarım ilerleyen haftalarda normale döner.inşallah seninde düzelir sıkıntısız doğum yaparsın

Bana da ağır iş,ilişki yasak.eşim zaten iş yaptırmıyor sağolsun.bol bol dinlen demişti her doktor.evdeyim çalışmadığım
için hep uzandım.aşağıda olduğu zamanlarda dışarı adım atmıyordum sadece doktordan doktora.
şimdi çok şükür az az yürüyüşe başladım 15 dk filan.
sıkıldığımda çarşı veya market.onda da zaten halsiz düşüyorum hemen eve :1:
lekelenmeyi görmek çok zordu.Allah kimseye yaşatmasın.hala bile tedirginim.

bende ağrı olmadı pek.bazen baskı hissi oluyordu.dr plesentayı göstermişti ultrasonda gerçekten ucu rahim ağzına çok yakındı.

inşallah seninde kısa zamanda normale döner.öyle ilerler.sağlıcakla alırsın evladını kucağına.

slm arkadaşlar.bugün doktora gittim normal rutin kontrolume.doktor eşinin biraz aşağıda olduğunu çok ağır işler yapmamam gerektiğini falan söyledi.. netten okudum 5-6 aydan sonra düzelebiliyormuş.bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazrsa sevinirim

Maalesef benimde plesantam.asagida ve bunu 10. haftamda acı bi şokla öğrendim. Yoğun kanama ile acile gittik doktor plesantamin rahim agzina indigini sürekli yatarak dinlenmemi söyledi. Daha sonraki kontrolde kanamalar hafiflemişti. Bana yere bişey almak için eğilme asla agir kaldirma iliski yasak ve tuvaletini yaparken ıkınma demisti. Su an 16 haftaligiz plesantam rahim agzindan yukari azicik ilerlemis kesenin altina gitmis. Ama suan bi sorun yok ilerde yulari cikacaktir dedi doktorum. Sende telas yapma surekli dinlen asla ama asla yere egilme yukari uzanma ve agir kaldirma cinsel iliski yasak benim bildigim. Bunlara dikkat edersen bisey olmaz insallah ilerde yukari cikar plesantalarimiz..

slm arkadaşlar.bugün doktora gittim normal rutin kontrolume.doktor eşinin biraz aşağıda olduğunu çok ağır işler yapmamam gerektiğini falan söyledi.. netten okudum 5-6 aydan sonra düzelebiliyormuş.bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazrsa sevinirim

Öncelikle çok geçmiş olsun ama merak etme yukarı çıkma ihtimali çok yüksek.Tabi tedbiri elden bırakmamakta fayda var.Sürekli istiharet etmen gerekiyor ki doktorun zatenbelirtmiş.Ben de plasenta previalıyım.Doktorum ilk teşhis ettiğinde aynen senin gibi yukarı çıkma ihtimali vardı ve tedbirli olmam gerektiğini çok yumuşak bir dille anlatmıştı.Ben de onu pek dinlemedim sanırım ve kendimi yorduğum için çok ufak bir kanama yaşadım.Bunu anlatıyorum ki tecrübe olsun.Benim plasentam yukarıya çıkmadı ben de hiçbir iş yapmıyorum ve çok şükür herhangi bir sıkıntım da yok.Kendine dikkat ettiğin sürece hiç sıkıntı yok merak etme.

Merhaba canım. Ben ilk gebeliğimde previa totalistim. Yani en ağır olanından. Şu an 2. Bebeğime hamileyim. Yine bebğin eşi aşağıdaydı ama 17. Haftaya kadar yukarı çıktı.
14. Hafta bir şeyleri konuşmak için çok erken bir dönem. Lütfen netteki şeyleri okuma! Merak etme %90 olasılıkla yukarı çıkacak o plasenta (bilimsel kaynaklardan alınan rakamdır, işkembeden atılan değil!)
Dr un sadece tedbirli olmak istemiş, takdir ettim.
Yemek dışında başka bir iş yapma. Annen kayınvaliden temizliğe gelsinler ama. Yukarı çıkana kadar çok eğilip doğrulama yeter.
İçini de ferah tut olur mu tatlım? Sağlıklı gebelikler :34::34::34:

Seninle plasenta previa konusunda konuşmuştuk şimdi tesadüf bu mesajını gördüm ve yukarı çıkmış olmasına gerçekten çok sevindim.Gözün aydın...

Bana da ağır iş,ilişki yasak.eşim zaten iş yaptırmıyor sağolsun.bol bol dinlen demişti her doktor.evdeyim çalışmadığım
için hep uzandım.aşağıda olduğu zamanlarda dışarı adım atmıyordum sadece doktordan doktora.
şimdi çok şükür az az yürüyüşe başladım 15 dk filan.
sıkıldığımda çarşı veya market.onda da zaten halsiz düşüyorum hemen eve :1:
lekelenmeyi görmek çok zordu.Allah kimseye yaşatmasın.hala bile tedirginim.

bende ağrı olmadı pek.bazen baskı hissi oluyordu.dr plesentayı göstermişti ultrasonda gerçekten ucu rahim ağzına çok yakındı.

inşallah seninde kısa zamanda normale döner.öyle ilerler.sağlıcakla alırsın evladını kucağına.

Canim bana da doktor bir yigin yasak koustu n son kontrolumden bi evvel, kanama bolgem vardi kese yaninda. Son kintrolumde o bolgenin yok oldugunu plesantamin da suan durumunun iyi oldugunu ilerde yukari cikacagini soyledi. Ben cok kanama ve siyaha yakin akintilar yasadim kac kutu progestan ictim bir ayimi yatarak gecirdim. Normal hayatina donebilirsin dedi doktorum ama ben hala tedbirliyim. İnsallah bu sorunlarimiz kisa surede duzelir..:18:

Maalesef benimde plesantam.asagida ve bunu 10. haftamda acı bi şokla öğrendim. Yoğun kanama ile acile gittik doktor plesantamin rahim agzina indigini sürekli yatarak dinlenmemi söyledi. Daha sonraki kontrolde kanamalar hafiflemişti. Bana yere bişey almak için eğilme asla agir kaldirma iliski yasak ve tuvaletini yaparken ıkınma demisti. Su an 16 haftaligiz plesantam rahim agzindan yukari azicik ilerlemis kesenin altina gitmis. Ama suan bi sorun yok ilerde yulari cikacaktir dedi doktorum. Sende telas yapma surekli dinlen asla ama asla yere egilme yukari uzanma ve agir kaldirma cinsel iliski yasak benim bildigim. Bunlara dikkat edersen bisey olmaz insallah ilerde yukari cikar plesantalarimiz..

Öncelikle çok geçmiş olsun ama merak etme yukarı çıkma ihtimali çok yüksek.Tabi tedbiri elden bırakmamakta fayda var.Sürekli istiharet etmen gerekiyor ki doktorun zatenbelirtmiş.Ben de plasenta previalıyım.Doktorum ilk teşhis ettiğinde aynen senin gibi yukarı çıkma ihtimali vardı ve tedbirli olmam gerektiğini çok yumuşak bir dille anlatmıştı.Ben de onu pek dinlemedim sanırım ve kendimi yorduğum için çok ufak bir kanama yaşadım.Bunu anlatıyorum ki tecrübe olsun.Benim plasentam yukarıya çıkmadı ben de hiçbir iş yapmıyorum ve çok şükür herhangi bir sıkıntım da yok.Kendine dikkat ettiğin sürece hiç sıkıntı yok merak etme.

yazdığınız cevaplardan ötürü tsk ederim. gecen hafta çok yoğun bi kanama yaşadım 1 gün hastanede yatmak durumunda kaldım.tuvalet dışında genelde hep yatıyorum.umarım düzelir çünkü çok zor ailemden uzakta yaşıyorum annem yanımda o dönecek kayınvalidem gelecek o da çok uzun süre kalamaz umarım normal hayatıma devam edebilirim.allah hayırlısını versin diye dua etmekten başka çarem yok

yazdığınız cevaplardan ötürü tsk ederim. gecen hafta çok yoğun bi kanama yaşadım 1 gün hastanede yatmak durumunda kaldım.tuvalet dışında genelde hep yatıyorum.umarım düzelir çünkü çok zor ailemden uzakta yaşıyorum annem yanımda o dönecek kayınvalidem gelecek o da çok uzun süre kalamaz umarım normal hayatıma devam edebilirim.allah hayırlısını versin diye dua etmekten başka çarem yok

Çok geçmiş olsun.Yanında yakının olmayınca çok zor gerçekten çünkü eşler bizler gibi hem iş hem ev her şeye yetişemiyorlar.Benim annem haftanın 3 günü falan bende kalıyor sağolsun o şekilde idare ediyoruz ama ondan da her şey istenmiyor ki.65 yaşında kadının bana hizmet etmesi dokunuyor.Yapacak birşey yok sıkacağız dişimizi.Senin çıkma ihtimali yüksek tabi umarım kurtulursun.Benim doktorum 24.haftanın anatomik açıdan çok önemli olduğunu ve çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti,umarım sen bu konuda şanslısındır :) Bu arada seninki ne tür previa?

Çok geçmiş olsun.Yanında yakının olmayınca çok zor gerçekten çünkü eşler bizler gibi hem iş hem ev her şeye yetişemiyorlar.Benim annem haftanın 3 günü falan bende kalıyor sağolsun o şekilde idare ediyoruz ama ondan da her şey istenmiyor ki.65 yaşında kadının bana hizmet etmesi dokunuyor.Yapacak birşey yok sıkacağız dişimizi.Senin çıkma ihtimali yüksek tabi umarım kurtulursun.Benim doktorum 24.haftanın anatomik açıdan çok önemli olduğunu ve çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti,umarım sen bu konuda şanslısındır :) Bu arada seninki ne tür previa?

bana previa tarzinda bsy soylemedi.sadece esi asagida gorunuyot dedi kanama icin gittigmdede ondan olabilecegini soylemsti.umarim dedigin gibi olur sende ins sikintisiz atlatirsin

[QUOTE="slbzkrt, post: 31641451, member: doktorum bana 20 haftada kontrole gittiğimde plesentanin rahim agzini tamamen kapattigini söyledi normal doğum yapamayacagimi söyledi zaten benim kasiklarim coook ağriyordu sebebi de buymuş ilk haftalrimda dysyk tehlikem verdi hep yattim pregastan kullandim ama 32.haftaya kadar bekleyelim dedi Dr başka birşey demedi zaten ben istirahat ediyorum inşallah bebeğimiz zamanında sağlikli dogar .benim benim bebeğiminde bütün bebeklerin de insallahslm arkadaşlar.bugün doktora gittim normal rutin kontrolume.doktor eşinin biraz aşağıda olduğunu çok ağır işler yapmamam gerektiğini falan söyledi.. netten okudum 5-6 aydan sonra düzelebiliyormuş.bu durumu yaşayan ve bilgisi olan yazrsa sevinirim[/QUOTE]
Merhaba arkadaşlar ben de 22.haftamdayim doktirum

Back
X