Bebeğin Iri Olmasi Normal Doğumu Engeller Mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Tatlı günler hamişler.
24 haftalık hamileyimk. bebeğim maşallah kilosu çok iyi.920 gr.fakat bi yandan sevinirken bir yandan üzülüyorum. bebeğimin iri olması normal doğumu engeller mi.Allah kısmet ederse normal doğum istiyorum.inşallah bir sorun çıkmaz.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Bunları düşünmen için daha çok erken. hele bir doğacağı zaman gelsin doktorlar zaten seni yönlendir.4 kilo ve üstü bebeklerde normal doğum tavsiye edilmiyor, riskleri fazla çünkü. Benimki 4 kilo doğdu ama doğumdan bana hatıra rahimde 1 cm kadar yırtık kaldı.İnat ettim işte normal doğuracağım diye ama keşke doktorumu dinleseymişim.

ewet cnm haklı kuzum 4 kg ve uzerınde sezeryan onerıyorlar drlarrr

canım gebelik org da dr kağan kocatepe diypoki 4.5 kg ve üstü sezeryan yapılmalı normal doğum anında terslik çıkabilirmiş

Benim sekerim oldugu icin dikkat etmezsem iri bebegim olacagini soylemislerdi ve normal dogum yapamiyacagimi soylemislerdi.Yani canim sezeryan olabilirsin boyle devam ederse..

kaygılanman için çok erken bence ilerde bebeğin durumu ne olur daha kaç kilo alır şimdiden bilemezsin inş. istediğin gibi yaparsın doğumu. ama bebeğini sağlıkla kucağına al nasıl aldığın önemli değil bence.

yaparsın isallah... benım bebışım 4800 doğdu zorla sezeryana alrdı dr.. ama hala pısmanım...

ben de 24 haftalığım ama bebişim 600gr fln.sanırım seninki maaşallah 28 haftalıkta olması gereken kiloda ama tabi şimdilik bir sorun olduğunu düşünmüyorum yalnız erken doğuma sebep olabilir cnm.ben de 4 kilodan fazla olursa normal doğumun tehlikeli olduğunu biliyorum ama belki o zamana kadar bebişin normal seviyeye döner gene de maaşallah nazar değmesin ne olacak ki sezeryan yaparsın yeter ki sağlıklı olun ikiniz de.

Senı Korkutmak Gıbı olmasın ama ben hamılelıgım boyunca 23 kılo Aldım ve bebegım 3.800 gr Dogdu Ve Cok Zor bı Dogum gerceklestırdım normal Dogum ve Sezeryan arasında gıdıp geldık Ama en sonunda normal yaptım ama Dogumum cok zor oldu ıkı Gun Sunı Sancı verdıler :) Ve Psıkolojım bozuldu Dogum Sonrası hatta bı Daha cocuk Dogurmıcam Dıe dusundum : ) ama suan hamıleyımm ve hıc bı Korkum yok Sabırsızlıkla bebegımı beklıyorum :)

çatı darlıgı varsa ırı bebek zaten dr normal yolla dogurmanı onermıyor. benım bebegım 4 kıloydu. catı darlıgım olmadıgı soylendı normal dogurabılırsın demıstı dr. (yurtdısında-ABD). yaklaşık bır saat ıkınmadan sonra vakum ıle dogum oldu. epıdural aldıgım ıcın ıkınmayı fazla hıssetmedım. ırı bebek ve normal dogum? hıc tavsıye etmıyorum. kendınıze zulüm yapmayın. ben cok olumsuzluklar yasadım. bırdahakıne ırı bebek olursa 4 kılo yada yakın asla normal dusunmuyorum. bana gore degıldı.

Back
X