Bebeğin kalbinde 2 leke görüldü,Afp de düşük çıktı:(( başına gelen var mı?

Nelya

NiLoVski
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
4.748
13
318
36
- Yurtdışı
15+6 haftamda 3lü test için kan tahlili yaptırdım.
AFP 14 IU/ml cikti haftasina gore 16-69 arasi olmaliymis.
ama diger HCG ve estriol seviyyeleri gayet normaldi.
dr-a sordum,korkulacak bisey olmadigini soyledi.
Daha once 2li test yaptirmistim.sonuclari gayet normaldi.
21+4 haftalikken ayrintiliya girdim.Dr bakar bakmaz kalpte 2 beyaz leke oldugunu soyledi.
2li ve ya 3lu test yaptirdinmi sordu yaptirdim bi sorun cikmadi dedim (AFP-nin dusuk olmasi aklima gelmedi)
down sendrom bebeklerde kalpte bu tip seyler olabilir dedi.ama detayli incelemem lazim dedi ve sonra heryerini inceledi,burun kemigine kadar olctu.hersey gayet normaldi.bana bu lekelerin ilerki gebelik haftalarinda kaybolacagini soyledi.
sonucu dr-ma goturdugumde o da onemsemedi.
ama netden arastiriyorum,down riskli cocuklarda afp dusuk,estriol ve hcg yuksek cikarmis.ve kalpte leke de gorulurmus.
bende ise afp dusuk ve kalbinde leke var:((((
basina gelen oldumu boyle bir sey?

15+6 haftamda 3lü test için kan tahlili yaptırdım.
AFP 14 IU/ml cikti haftasina gore 16-69 arasi olmaliymis.
ama diger HCG ve estriol seviyyeleri gayet normaldi.
dr-a sordum,korkulacak bisey olmadigini soyledi.
Daha once 2li test yaptirmistim.sonuclari gayet normaldi.
21+4 haftalikken ayrintiliya girdim.Dr bakar bakmaz kalpte 2 beyaz leke oldugunu soyledi.
2li ve ya 3lu test yaptirdinmi sordu yaptirdim bi sorun cikmadi dedim (AFP-nin dusuk olmasi aklima gelmedi)
down sendrom bebeklerde kalpte bu tip seyler olabilir dedi.ama detayli incelemem lazim dedi ve sonra heryerini inceledi,burun kemigine kadar olctu.hersey gayet normaldi.bana bu lekelerin ilerki gebelik haftalarinda kaybolacagini soyledi.
sonucu dr-ma goturdugumde o da onemsemedi.
ama netden arastiriyorum,down riskli cocuklarda afp dusuk,estriol ve hcg yuksek cikarmis.ve kalpte leke de gorulurmus.
bende ise afp dusuk ve kalbinde leke var:((((
basina gelen oldumu boyle bir sey?

Geçmiş olsun canım,AFP değeri dediğin mom değerimi?

tesekkur ederim canim.saniyorum evet.ben yurtdisinda yasiyorum.bizde rakamlar farkli sanki
16 olmali iken 14 cikti....

tesekkur ederim canim.saniyorum evet.ben yurtdisinda yasiyorum.bizde rakamlar farkli sanki
16 olmali iken 14 cikti....

Canım bence o MoM değeri değil oysa gebelikte bebeği etkileyen MoM değeriymiş benimde yüksek çıkmıştı hormon değeri ama MoM sınırdaydı,çok şükğr bebeğiminde bişeyi yokmuş.Bence senin kuzununda yok tabi dr un daha iyi bilir ama üzülme gereksiz yere derim ben..

merhaba,

yaşım 29 ve 18+3 hamileyim. İkili testimizde down riski <1:50000 çıkmıştı, değerler de şu şekilde: PAPP-A 1271.4 ng/ml Mom 1,27 TBhCG1 66,5 IU/ml Mom 0,95 NT 1.10 mm Mom 0,76 NB: Present..

16+0 haftalıkken dörtlü test yaptırdık ve bu oran 1:308, Age alone 1:973 olarak çıktı. OSB: 1:47200, Trisomy 18 1:44700 görünüyor. Doktorum detaylı ultrasona göre amniyosentez üzerine konuşmamızı istedi:(
bazı değerlerim de şöyle; AFP 22,5 ng/ml Mom 0,48 uE3 1,02 ng/ml Mom 0,82 TBhCG 26,6 IU/ml Mom 1,05 Inhibin A 224,3 pg/ml Mom 1,16 kendi yaptığı ultrason tetkiklerinde bir problem bulunmadığını söyledi ama içim rahat değil hiç.

internetten bakınca AFP değerimin olması gerekenin yarısı olduğunu görüyorum. böyle bir durumla karşılaşan var mı?
çok teşekkürler şimdiden..

Bende 20 haftalık hamileyim sırf bu soru için üye oldum lütfen yardım edin benimde bebegimin kalbinde. Beyaz bi leke gördü iki hafta sonra tekrar görmek istedi çok korktum yardım edermisinz bilgisi olanlar

Back
X