15+6 haftamda 3lü test için kan tahlili yaptırdım.
AFP 14 IU/ml cikti haftasina gore 16-69 arasi olmaliymis.
ama diger HCG ve estriol seviyyeleri gayet normaldi.
dr-a sordum,korkulacak bisey olmadigini soyledi.
Daha once 2li test yaptirmistim.sonuclari gayet normaldi.
21+4 haftalikken ayrintiliya girdim.Dr bakar bakmaz kalpte 2 beyaz leke oldugunu soyledi.
2li ve ya 3lu test yaptirdinmi sordu yaptirdim bi sorun cikmadi dedim (AFP-nin dusuk olmasi aklima gelmedi)
down sendrom bebeklerde kalpte bu tip seyler olabilir dedi.ama detayli incelemem lazim dedi ve sonra heryerini inceledi,burun kemigine kadar olctu.hersey gayet normaldi.bana bu lekelerin ilerki gebelik haftalarinda kaybolacagini soyledi.
sonucu dr-ma goturdugumde o da onemsemedi.
ama netden arastiriyorum,down riskli cocuklarda afp dusuk,estriol ve hcg yuksek cikarmis.ve kalpte leke de gorulurmus.
bende ise afp dusuk ve kalbinde leke var
(((
basina gelen oldumu boyle bir sey?
AFP 14 IU/ml cikti haftasina gore 16-69 arasi olmaliymis.
ama diger HCG ve estriol seviyyeleri gayet normaldi.
dr-a sordum,korkulacak bisey olmadigini soyledi.
Daha once 2li test yaptirmistim.sonuclari gayet normaldi.
21+4 haftalikken ayrintiliya girdim.Dr bakar bakmaz kalpte 2 beyaz leke oldugunu soyledi.
2li ve ya 3lu test yaptirdinmi sordu yaptirdim bi sorun cikmadi dedim (AFP-nin dusuk olmasi aklima gelmedi)
down sendrom bebeklerde kalpte bu tip seyler olabilir dedi.ama detayli incelemem lazim dedi ve sonra heryerini inceledi,burun kemigine kadar olctu.hersey gayet normaldi.bana bu lekelerin ilerki gebelik haftalarinda kaybolacagini soyledi.
sonucu dr-ma goturdugumde o da onemsemedi.
ama netden arastiriyorum,down riskli cocuklarda afp dusuk,estriol ve hcg yuksek cikarmis.ve kalpte leke de gorulurmus.
bende ise afp dusuk ve kalbinde leke var

basina gelen oldumu boyle bir sey?