Premature Bebekler Bebegin kanala erken girmesi,erken dogum riski

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Hayirlisikismet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2016
1.271
952
53
39
Merhaba guzel anneler,Allah size okdr yardim etsinki kimseyi yavrusuyla sinamasin.30haftalik hamileyim 4gun once bi sanciyla dr.a gttim bebegin kafasinin kanala girdigini soledi hemn akciger gelisimi igne yapip iki gun yatirdi hastanede.acilma,kanama,sancim yok suan icin cok sukur.ewde surekli yatiorum ama dr.a beklermi 6hafta diince yuzunu pek olumlu gormedim 3hafta da anlasabilirz dedi bn suan cok korkuorum,aranizda bnm gbi yasayanlar var mi?

Allah yardım etsin inşallah bebeklerimiz vaktinde gelirler. Çok korkutuyorlar bizi :cry:

Merhaba guzel anneler,Allah size okdr yardim etsinki kimseyi yavrusuyla sinamasin.30haftalik hamileyim 4gun once bi sanciyla dr.a gttim bebegin kafasinin kanala girdigini soledi hemn akciger gelisimi igne yapip iki gun yatirdi hastanede.acilma,kanama,sancim yok suan icin cok sukur.ewde surekli yatiorum ama dr.a beklermi 6hafta diince yuzunu pek olumlu gormedim 3hafta da anlasabilirz dedi bn suan cok korkuorum,aranizda bnm gbi yasayanlar var mi?
Bekler bekler ben hemen hemen 2 hafta uzattık şimdi 34. Haftadayım ciğer iğnesinden sonra rahat ol onun çok faydası war doğsada çok küwezde kalmaz annesi

Yaaa insallah,dr.bna 34 bile cok ii dedi ama smdi aklimda bska endisler olusuo acaba kanala girmesi herhangi bi kalici hasar yaratirmi yaa su gunler bi hayirlisyla gecseydi omrunden omur gtti

Bende riskliyim rahim boyum kisaldi iyice 31. Haftada 2 3 cm acilmam oldugunu ogrendim. Bebek kanala girdimi onu bilemiyorm ama kafasini dayamis her an gelebilir demisti doktorum. 2 gece hastanede kaldm serum tedavisi oldum. Ama nst de sancim cikmiyor Allahtan. Yani 3 haftayi devirdim yatarak sadece wc ye giderek sende boyle dikkat edersen gelirsin Allh in izniyle canim. Cok agladm cok uzuldm ama basina gelecegi varsa geliyor artik hayirlisi diyorum dogacagi varsa durduramazsin elinden geleni yap yeter...

Aynen bnde suan bitek lavobaya kalkiorm,bnm acilmam yok suan icin ama korkuorm her an icin bnde cok agladm suan icin kuzumu daha panik edip kotu etkilemk istemiorm dr.pek aydinlatici konusmadi yani kanalda dedigini hatirliorm nasil yani faln bn coktum o an ztn snr cok asagida dedi,sen canini skma ama riskli donemi atlatmissn bna ztn 4-5haftayi atlatsak cok ii dedi su ic bol bol dedi ama elim hep yuregimde,acaba kanala girmeden acilma olmazmi

Hakkinizda hayirlisi olsun.insallah saglikla kucaginiza alirsiniz.premature dogum yapmak anneler icin cok zor bir donem.

Doktorlar bir sebep bulamiyor herhalde rahim belli bir kiloya gelince atmak istiyor diye aciklamada bulunuyorlar.birde heo dogumlarim tam 2 hafta one geldi surekli.
Ilk cocugum 36.4 ikinci 34.4 ucuncu 32.6 da dogum oldu ama igneler serumlar ilaclar zor durdular bu zmna kadarda.

Cok gecmis olsun,nese bebisleriniz ii sanirm onlar ii olsunda anne olmak zor..ikisi aslinda okdr erken degil ama ucuncu kuzu pek bi aceleci davranmis.acaba cok hareketlimiydnz

Merhaba arkaslar 33 haftadayken erken dogum olabilir dedi doktorum ve igne verdi 4 tane suan 35 haftamin icindeyim. Acaba bu igne gercek sancilarimi durdurur mu bn normal dogum istiyorum sezeryan degil

Back
X