• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin kilo alması için

guldem26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
67
3
96
Konya
arkadaşlar 27 haftalık hamileyim bugün kontrole gittim ben baya kilo almışım ama bebek zayıfmış neler yiyerek ne yaparak kilo almasını sağlayabilirim.Demekki yediklerim ona değil bana yaramış sadece :)

sebze ve protein ağırlıklı beslenme bebeğe kilo aldırır..
karbonhidrat ağırlıklı beslenirsen sen kilo alırsın bebeğe yararı olmaz

et-tavuk tüket haftada 3-4 gün, et istemediğin zamanlarda sebze yemeklerine kıyma yada et koy, balık mutlaka ye haftada en az1 kez
günde mutlaka 1 yumurta ve 1 muz ve 2 bardak sütü de unutma ve bol su
salatalara ceviz koy yada öyle 1 avuç ye günde

kilo illaki alırsın ama kendine değil..bebeğe:34:

Eltimle 4 ay arayla doğum yaptık
Eltim çok zayıf birisi ve hamileliğinde sadece göbeği şişti dersem doğru anlatmış olurum:D
Bense 14 kilo aldım:(
Eltimin oğlu 4 kilo doğdu benim oğlum 3.300

Doğumdan sonra sütüm tam beyaz değildi,bulanık gibi
Eltimin yağlı ve bembeyazdı:D

ÇOK ŞÜKÜR zayıfta doğsalar şişmanda doğsalar Allah sağlık versin yetiyor ama daha bilinçli olmakta kesinlikle yarar var

Ben düzensiz beslenirim,süt ve ürünleri,balık ,et,pekmez,ceviz,meyve,sebze kısaca faydalı olan besinleri daha az yerim
Ekmek arasıyla geçiştirebilirim :D
Ama eltim ekmeği az,faydalı gıdaları bol tüketerek bebeğine kilo aldı

hamilelikte tiksindiğiniz besinler olsa dahi bebeğiniz için katlanın,
süt içmediğim için diş etlerimde kanama bile olmuştu:(

2.bebeği düşünüyorum ve inş.hamile kalırsam bebeğim için doğru beslenicem

Eltimle 4 ay arayla doğum yaptık
Eltim çok zayıf birisi ve hamileliğinde sadece göbeği şişti dersem doğru anlatmış olurum:D
Bense 14 kilo aldım:(
Eltimin oğlu 4 kilo doğdu benim oğlum 3.300

Doğumdan sonra sütüm tam beyaz değildi,bulanık gibi
Eltimin yağlı ve bembeyazdı:D

ÇOK ŞÜKÜR zayıfta doğsalar şişmanda doğsalar Allah sağlık versin yetiyor ama daha bilinçli olmakta kesinlikle yarar var

Ben düzensiz beslenirim,süt ve ürünleri,balık ,et,pekmez,ceviz,meyve,sebze kısaca faydalı olan besinleri daha az yerim
Ekmek arasıyla geçiştirebilirim :D
Ama eltim ekmeği az,faydalı gıdaları bol tüketerek bebeğine kilo aldı

hamilelikte tiksindiğiniz besinler olsa dahi bebeğiniz için katlanın,
süt içmediğim için diş etlerimde kanama bile olmuştu:(

2.bebeği düşünüyorum ve inş.hamile kalırsam bebeğim için doğru beslenicem

canım seninki daha normal bence,4 kilo doğurmak marifet değil,bebeğin daha sağlıklı olduğu anlamınada gelmez.

benim kızım 3 kilo doğmuştu,şimdi 3,5 yaşında,yaşıtlarından daha uzun vede kilosu yerinde maaşallah.

ikinci kızıma hamileyim ve yine aynı şekilde 3 kilo doğsun yeter diyorum,4 kilo falan istemem zaten normal doğurucam:1:

birde doğumdan sonraki süt bulanık olur zaten,normali odur ağız sütü denir ve bebeğin bağışıklığı için çok önemlidir,emzirdikçe süt normal beyaza döner sonra.

11 haftalık hamileyim 50 kiloyum gebelikten önce 52ydi kilom umarım 10 12 kiloyla gebeliğimi bitirirrim.çook istiyorum.inşllh bebeğim sağlıklı olurda doğduktan sonra lıkır lıkır sütünü emer büyüür kocaman olur.:emir_bebek::emir_bebek::1:

kızlar, tavsiyem.. her şeyin azı karar - çoğu zarar mantığını yakalamanız.

her şeyi yiyin, muhakkak bebeğe bir faydası vardır. ama azar azar.

ben çok büyük hatalar yaptım hamileyken. ''ohh hamişim artık, yiyim içiyim.. ohh.. kilo da alsam, hamileyim ben'' psikolojisine girdim heralde.
20 kilodan fazla aldım. kızım 2450 gr doğdu. hastahaneden eve döndüğümüzde sadece 2500 gr vermiştim doğumda ben. gerisi kaldı üstümde. ve ben o kiloların üstüne bir de süt olsun diye yedim içtim tabi.. cehaletten :)
velhasıl, yiyip yiyip şiştim işte bolca. sonuçta kızım 15 aylıkken diyete başladım. 4 ayda zor verdim o kiloları.. ama çok zor.

aman diyim.. yediğinize içtiğinize dikkat.

karbonhidrat az.. hamur işlerini çok az... benim gibi pideleri lahmacunları mayalı hamurluları falan aşermeyin. yemeyin ya, yemeyin yani.. hiçbir faydası olmayan şeyler bunlar.
etleri köfteleri de faydalı diye abartıp, bi oturuşta 8-9 köfte, 2 büyük parça et yemenin bi manası yok... balık yicem diye oturup, kalamarı midyeyi bol keseden indirmeyin mideye... süt içmek lazımmış diyip günde 1 lt sütü devirmeyin... çok güzelmiş diye günde 5 porsiyon meyve yemeyin... canım tatlı istiyor diye şerbetli tatlıları, bi oturuşta çeyrek tepsi götürmeyin...

anlatabildim mi? dikkat dikkat :)))
et,balık, sebze, meyve, bakliyat, tahıllı ürünler, süt ve st ürünleri... ama hepsi azar azar lütfen :))

bebegın kılosu ıcın gece sütünü tavsiye ederim... gece 4 gibi kalkıp ılık süt ballıda olabilir içersen bebege cok yarar..sende bıraz alırsın tabı onla beraber:))
27.haftamda 1360 dı benım bebısım bende haftaya gıdecegım kontrole bakalım kac olmus:))

11 haftalık hamileyim 50 kiloyum gebelikten önce 52ydi kilom umarım 10 12 kiloyla gebeliğimi bitirirrim.çook istiyorum.inşllh bebeğim sağlıklı olurda doğduktan sonra lıkır lıkır sütünü emer büyüür kocaman olur.:emir_bebek::emir_bebek::1:

inşallah dediğin gibi olur ben 22 haftalık hamileyim 63 kiloyum 52 kiloyla hamile kaldım yani çok fazla kilo aldım ama bebekte kilolu
inşallah gönlüne göre olur....
:48:

ya arkadaşlar elimden geldiği kadar bu noktalara dikkat ederek beslendim 1 aydır dün kontrole gittim 32 haftalık hamileyim bebek 1.810 gr olmuş doğru mu yoldayım sizce ben sadece 1 kilo almışım

ya arkadaşlar elimden geldiği kadar bu noktalara dikkat ederek beslendim 1 aydır dün kontrole gittim 32 haftalık hamileyim bebek 1.810 gr olmuş doğru mu yoldayım sizce ben sadece 1 kilo almışım

canını sıkma daha bebişin kilo alır normal şu anda ama her gün mutlak bi yumurta gece bir bardak süt ve haftada bir balık öneryrm bide bol sebze ve arada et ve tavuk tüket bak nasılda bebişş kilo alıyo inş

Muz, et, bulgur pilavı, ballı süt, pekmez,ceviz, badem, balık bunları haftaya yararak hergün 1tane yersen allahın izniyle kilosu düzelir..sıkıntı yapma son haftalarda toparlıyor kendi bebek birde genlerle alakalı sen veya eşin 2 kilo olmuşsa çocukta en fazka 2500 yada 3000 olur:)

süt yoğurt yumurta ceviz bal meyve sebze ve baklagil bunları devamlı yerim eksik etmem.malesef et ve balık çok yiyemiyorum hamileyken tiksindim.AMA doktorum kızıyor besleme artık bu çocuğu tosun gibi diyor.Halbuki benim elimde değil ne yesem kızıma gidiyor.
ben 34.haftadayım 9 kilo aldım.Kızımda 3.100 gram 46 cm.
ama eşimde bende 3.750 gram doğmuşuz.genlerinde etkisi vardır tabiki

bende 35+2 deyim dün dr gittim ve bebeğimin kilosu 2,612 gr çıktı dr az dedi 2,700 yada 3000 olmalıymış başından beri 2-3 hafta önde giiden bebeğimin son 1,5 ayda gelişimi durdu ve hergün kahvaltımda bal+kaymak+reçel+peynir+yumurta+ yoğurt havuç hep bu tarz beslenmeye çalışıoyorum akşamları sebze et yemeye çalışıyorum baklagiller yasak gazdan bazı sebzeler yasak gazdan drızıyo çok kilo almışsın yeme artık dye son ayımdayım ve 17 kg aldım abur cubur yemiyorum ne yiyimde bebeğim kilo alsın diyorum hiçbişey yeme diyo tatlı şekerli yeme diyo öyle şerbetli hamurlu tatlı zaten yemiyorum canım tatlı isteyince bile pekmez yoğurtla bastırıyorum yada sütlü tatlı yapıyorum suyumda azalmış sınıra inmiş kocaman bi karnım var hergören şaşırıyo nazar değdi herhalde bebeğime erken doğum olabilirmiş kordon dolanabilir yada bebeğim susuz kalabilirmiş son haftalarımı hep dinlenerek geçiricem beslenip yatıcam dr beni sinir etti çünkü

kızlar ben ilk gebeliğimde patateş haşlaması ve dondurmayla beslenmişdim sadece başka öğünüm yoktu yiyemiyordum 3,600 doğdu şimdi yediğime içdiğime dikkat etmeme ragmen 28 hft 1,127 gr delireceğim kendim 6 kilo aldım birazda bebek olacagı kadar oluyor ne yerseniz yeyin bence!!!

kızlar ben ilk gebeliğimde patateş haşlaması ve dondurmayla beslenmişdim sadece başka öğünüm yoktu yiyemiyordum 3,600 doğdu şimdi yediğime içdiğime dikkat etmeme ragmen 28 hft 1,127 gr delireceğim kendim 6 kilo aldım birazda bebek olacagı kadar oluyor ne yerseniz yeyin bence!!!

Back
X