• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğin suyunun azlığı(amniyon sıvısının)yaşayan varmı???lütfen yardımmmm

aselkuzum

Rabbim yavrumu koru...
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
913
6
68
24 haftalık hamileyim dr.lar bebeğin suyunda azalma gördüler ve çok kötü şeyler söylediler sabahlara kadar ağlıyorum:(((((böyle bi durum yaşayan var mı sizlerde veye çevrenizde?lütfen bana tavsiyelerde bulunun çok ihtiyacım var düzelmiycek diye çok korkuyorum bana dua edin lütfeennnn arkadaşlar....cevaplarınızı bekliyorum

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Benim başıma gelmedi ama buradan birçok kişiden ve yakın bir arkadaşımdan öğrendiğime göre bol bol su içmelisin. Günde 4 lt. civarı tüketmeye çalış ve bolca istirahat et.Doktorlar sebep söyledi mi? İnşallah sağlıkla gelir evladın.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım. Benim başıma gelmedi ama buradan birçok kişiden ve yakın bir arkadaşımdan öğrendiğime göre bol bol su içmelisin. Günde 4 lt. civarı tüketmeye çalış ve bolca istirahat et.Doktorlar sebep söyledi mi? İnşallah sağlıkla gelir evladın.

çok teşekkür ederim su çok içiyorum zorluyorum kendimi hatta bebekte problem yok ama suyunun azlığı problem yaratabilirmiş çok kötüyümmm:43::43::43::43::43::43:

Cnm cok uzuldum..allahim simdiden acilarini gstrmesi. Yuce yaradanaim...bolbol dua et cnm ve bol bol su..baska ne yapman gerekiomus soledimi drlar.bi de cnm drlar hep kotuye hazirlarlar ...daha fazla onemseyip dikkat edelim die herAlde..uzme kndini cnmmm:71:allahim korusun ikinizi ve bebebkleriiiiii anneleri i insaallah

cnm bende aynı problemi yaşadım hemde aynen 24.haftamda öğrendim doktor kontrolüne gitmiştik aylık kontrole doktor direk dedi suyun çok azalmış böyle giderse bebek ölür dedi :53::53: resmen şok oldum ağlama krizine girdim hemen apar topar tıp fakültesine gönderdi bir sürü işlemden geçtim ordan oraya gittik çok korkuyodum bişi olcak diye... doktor bol su iç sol tarafının üstüne yat ayakta bile durma dedi çok dikkat ettim cnm benim hiç sıkıntı etme bak çok şükür şimdi 2.5 yaşını geçti oğlum sapasağlam doğdu hemde boyu kilosu çok iyiydi sen boşuna canını sıkıp bebeğini de etkileme cnm yine sormak istediğin bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım kendine çok dikkat et...

Cnm cok uzuldum..allahim simdiden acilarini gstrmesi. Yuce yaradanaim...bolbol dua et cnm ve bol bol su..baska ne yapman gerekiomus soledimi drlar.bi de cnm drlar hep kotuye hazirlarlar ...daha fazla onemseyip dikkat edelim die herAlde..uzme kndini cnmmm:71:allahim korusun ikinizi ve bebebkleriiiiii anneleri i insaallah

dualarınıza ihtiyacım var kötüye hazırladılar heralde benide sabahlara kadar ağlıyorum Allah ım yardımcımız olsunnn

cnm bende aynı problemi yaşadım hemde aynen 24.haftamda öğrendim doktor kontrolüne gitmiştik aylık kontrole doktor direk dedi suyun çok azalmış böyle giderse bebek ölür dedi :53::53: resmen şok oldum ağlama krizine girdim hemen apar topar tıp fakültesine gönderdi bir sürü işlemden geçtim ordan oraya gittik çok korkuyodum bişi olcak diye... doktor bol su iç sol tarafının üstüne yat ayakta bile durma dedi çok dikkat ettim cnm benim hiç sıkıntı etme bak çok şükür şimdi 2.5 yaşını geçti oğlum sapasağlam doğdu hemde boyu kilosu çok iyiydi sen boşuna canını sıkıp bebeğini de etkileme cnm yine sormak istediğin bişi olursa yardımcı olmaya çalışırım kendine çok dikkat et...

hızır gibi yetiştin cnm Allah razı olsun bu haftalarda azalması iyi değilmiş akciğerlerinin gelişmesi açısından doğumdan sonra yaşama şansı düşükmüş sende nasıl oldu erken doğum mu yaptın bebeğin akciğer problemi oldumu?teşekkür ederim şimdiden cnm

hızır gibi yetiştin cnm Allah razı olsun bu haftalarda azalması iyi değilmiş akciğerlerinin gelişmesi açısından doğumdan sonra yaşama şansı düşükmüş sende nasıl oldu erken doğum mu yaptın bebeğin akciğer problemi oldumu?teşekkür ederim şimdiden cnm

cnm yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :13:

benim oğlumda hiç öyle bi sorun olmadı erken doğumda olmadı tam zamanında oldu 39.haftada sezeryanla doğum yaptım akciğerlerindede bi problem yoktu dediğim gibi gelişimide çok iyiydi 3586 gr 52cm doğdu doktor çok çok iyi dedi
bende çok ağladım çok kötü günler geçirdim bebeğime bişi olcak diye çok üzülüyodum hatta benim son iki ay eşim tayin sebebiyle gitti bide ona ağladım çünkü ynlız kalmıştım ve doğum yapar yapmaz annemleri bırakıp 10 saat uzakta biyerde yaşayacaktım yani çok sıkıntılı bi hamilelik yaşadım çok şükür herşeye rağmen rabbim sapasağlam herşeyi tam bi bebek verdi sende rabbine güven ona sığın o herşeye kadirdir inşallah sende zamanında ve sağlıkla alırsın bebeiğni kucağına :emir_bebek:

cnm yardımcı olabilirsem ne mutlu bana :13:

benim oğlumda hiç öyle bi sorun olmadı erken doğumda olmadı tam zamanında oldu 39.haftada sezeryanla doğum yaptım akciğerlerindede bi problem yoktu dediğim gibi gelişimide çok iyiydi 3586 gr 52cm doğdu doktor çok çok iyi dedi
bende çok ağladım çok kötü günler geçirdim bebeğime bişi olcak diye çok üzülüyodum hatta benim son iki ay eşim tayin sebebiyle gitti bide ona ağladım çünkü ynlız kalmıştım ve doğum yapar yapmaz annemleri bırakıp 10 saat uzakta biyerde yaşayacaktım yani çok sıkıntılı bi hamilelik yaşadım çok şükür herşeye rağmen rabbim sapasağlam herşeyi tam bi bebek verdi sende rabbine güven ona sığın o herşeye kadirdir inşallah sende zamanında ve sağlıkla alırsın bebeiğni kucağına :emir_bebek:

çok sevindim senin adına umarım bende aynı şeyi yaşarım sonum iyi olur..ne kadar azalmıştı bebeğin suyu hatırlıyomusun cm. cinsinden ölçüyorlarya kaç cm. di?

öncelikle geçmiş olsun
bnm kızım şuan 7 yaşında
ama bn ona hamileyken
ortalama 24 haftalıkken bana da aynı teşhis kondu
hatta ismini bile unutmuyorum
Oligohidramnios
2 hafta gata da yattım
ozmn diyarbakırdaydım geri kaln 3 ayımda her ay ankara gataya gittim
böbrekleri gelişmez ve gebeliği sonlandrırız dediler o kadr üzüldüm ki anlatamam ama ki
sonunda 38 haftalık adanada doğum yaptım çok sağlıklıydı
inşallah cnm seninde öyle olur üzme sen strese girdikçe bebekde gircek emin ol buna
bn dr a neden oldu dedim ki bn çok su içen bir insanım
onla alakalı değil allahtan gelen dedi
düşün her ay d.bakırdan ankaraya sırf kontrol için 17 saat yol giderdim
allah yardımcın olsun sıkma canını

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun
bnm kızım şuan 7 yaşında
ama bn ona hamileyken
Oligohidramnios
2 hafta gata da yattım
böbrekleri gelişmez ve gebeliği sonlandrırız dediler o kadr üzüldüm ki anlatamam ama ki
inşallah cnm seninde öyle olur üzme sen strese girdikçe bebekde gircek emin ol buna

cnm ALLAH razı olsun sizlerden umut oldunuz bana....bana hastaneye yatıralım falan demediler hastanede ne tür tedavi uygulandı ki?çok mu azalmıştı suyun oligohidramnios derecesi neydi?(ağır,orta v.b)diyabakırda neden kontrol olmadın ki eğer tanıdığın iyi bir doktor varsa bende gideyim ...

cnm ALLAH razı olsun sizlerden umut oldunuz bana....bana hastaneye yatıralım falan demediler hastanede ne tür tedavi uygulandı ki?çok mu azalmıştı suyun oligohidramnios derecesi neydi?(ağır,orta v.b)diyabakırda neden kontrol olmadın ki eğer tanıdığın iyi bir doktor varsa bende gideyim ...

bn cnm d.bakırda askeri hastaneye gidiyordum orası sevk etti
gatada herhangi bir tedavi uygulanmadı ama gün aşırı ultrsaounda giriyordum
sıvı ölçümü içindi sanırım
sonra yolladılar her ay gel dediler sonuçta askeriyenin dr ları hiç bir soruda soramıyorum
zaten 3 kere daha gittim gataya 4.de adanada balcalıda doğum yaptım

inşallah seninde öyle olcak cnm
sıkma canını

bn cnm d.bakırda askeri hastaneye gidiyordum orası sevk etti
gatada herhangi bir tedavi uygulanmadı ama gün aşırı ultrsaounda giriyordum
sıvı ölçümü içindi sanırım
sonra yolladılar her ay gel dediler sonuçta askeriyenin dr ları hiç bir soruda soramıyorum
zaten 3 kere daha gittim gataya 4.de adanada balcalıda doğum yaptım

inşallah seninde öyle olcak cnm
sıkma canını

çok mu azalmıştı suyun peki??beni çok korkunç karşılıyolar artık dr.a gitmek istemiyorum peki tavsiyeleri ne oldu yeme içme konusunda neler yaptın? bide şey sorucam bebeğin akciğerlerinde sorun oldumu doğumdan sonra beni en çok bu korkutuyor:43::43::43::43::43::43:

kızlar bu konudaki fikirlerinize tecrübelerinize çook ihtiyacım var lütfen bişeyler yazınnn

arkadaşlar lütfen yardım edin bu problemi yaşayıpta sağlıklı bebeklerine kavuşan annelerle konuşmaya çok ihtiyacım varrrr nolur bişeyler yazınnnn

merhaba aynı sorun bendede var yaklaşık 1 ay önce dr banada suyumun azaldığını benim az su tükettiğimi yada bebekte böbrek problemi olabileceğini söyledi yakın takibe alıyorum seni dedi nasıl üzüldüm anlatamam 15 gün sonra tekrar gel dedi o süre içinde bol sıvı tüketmeye çalıştım ve moralimi yüksek tuttum 15 gün sonra gittiğimde dr suyunun daha iyi olduğunu söyledi ve bebeğin sağlıklı geliştiğini söyledi çok rahatladım bu günde randevum var inşallah bu seferde iyi şeyler duyarım umarım hepimiz için hayırlısı olur sağlıkla doğsunlar inşallah

merhaba aynı sorun bendede var yaklaşık 1 ay önce dr banada suyumun azaldığını benim az su tükettiğimi yada bebekte böbrek problemi olabileceğini söyledi yakın takibe alıyorum seni dedi nasıl üzüldüm anlatamam 15 gün sonra tekrar gel dedi o süre içinde bol sıvı tüketmeye çalıştım ve moralimi yüksek tuttum 15 gün sonra gittiğimde dr suyunun daha iyi olduğunu söyledi ve bebeğin sağlıklı geliştiğini söyledi çok rahatladım bu günde randevum var inşallah bu seferde iyi şeyler duyarım umarım hepimiz için hayırlısı olur sağlıkla doğsunlar inşallah

öncelikle cvp verdiğin için tşkler cnm...kaç haftalıksın bu arada?ne aman tesbit edildi seninki??

23 haftalıkken tespit edildi şuan 27 haftalık hamileyim bir iki saat önce geldim dr dan çok şükür bir değişiklik yok suyu iyi dedi dr iyi gidiyormuş sende moralini bozma herşey düzelir allahın izniyle moralini hiç bozma ben öyle yaptım moralimi bozmadım kendimi yormadım ve günde en az 2lt su tükettim ha birde ayvanın iyi geldiğini duymuştum bir yerden ne kadar doğrudur bilemem bende bol bol tükettim bilmiyorum ne kadar yararı olmuştur ama şu an iyi çok şükür ki benim görümcem bu sıvı azlığı sebebiyle çok zor ve tehlikeli bir hamilelik geçirmiş hamileliğinin başından beri suyu o kadar azmışki çocuk erken doğmuş dr lar çocuk için yaşamaz sakat falan demişler görümcemde çocukta ölümlerden dönmüş ama şu an çocuk 5 yaşında çok akıllı ve sevimli bir çocuk maşallahı var benim yakınımda böyle bir örnek olduğu için hem korktum hem moral buldum sende endişelenme herşey allahın takdiri inşallah güzeller güzeli sağlıklı bir bebek olur merak etme

öncelikle geçmiş olsun
bnm kızım şuan 7 yaşında
ama bn ona hamileyken
Oligohidramnios
2 hafta gata da yattım
öncelikle merhaba çok önce yazmışsınız ama ben bu konuyu yeni gördüm banada 24. haftamda oligohidramnios teşhisi koydular şu anda 31. haftadayım hala suyu yok diyolar böbrekleri çalışmıyomuş bebeğimin merak ettiğim şey sizin bebeğinizde doğumda herhangi bir sorun olup olmadığı yani doktorların dediği gibi böbreklerde sorun var mıydı bende doktorlar yanılır diye umut ediorum da merak ettim o yüzden şimdiden teşekkürler.....

Back
X