Bebeğin yüzünün resmi acil...

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.
Bebeğimin yüzünün resmi için ultrason çektirmek istiyorum .
Birçoğunuzun avatarında bebeklerinizin renkli ultrason yüzünün fotosu var.Ben de düşünüyorum çektirmek.
Bu ultrasona ne deniliyor bileniniz var mı ?
Renkli ultrason mu 2.düzey doppler mi yoksa başka birşey mi ona göre hastanede giriş yaptırıcam.Hastane danışmasına sordum yetkili bilmediğini söyledi.
Yardımcı olurmusunuz

20 li haftalarda detaylı ultrasona giriliyor.o zaman alınıyor bu tür görüntüler.bebeğin sağlık durumuna bakılıyor.eline ayağına, iç organlarına ayrıca yarık dudak yarık damak durumlarına beynine kemiklerine kadar her şeyi tek tek inceleniyor.sen girmemişmiydin ?

Ben bebeğin kesesindeki suyun fazla olma nedeniyle 5.ayımda girdim.
Bebeğin yüzünü görmedik ama.Organlarını incelettik doktora.
Şimdi 32.haftamdayım.
Hatıra kalması için çektirmek istiyorum.
Bebeğin yüzünün resmini görmek istiyoruz sadece.
Organlarını damarlarını daha evvel inceletmiştik.
Bebeğin yüzünün görüntüsü için ne demem gerekiyor hastaneye kayıt yaptırırken.
4 boyutlu ultrason 3 boyutlu ve 2 boyutlu varmış.
Hangisi bu kategoriye giriyor acaba.:59:

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.
Birçoğunuzun avatarında bebeklerinizin renkli ultrason yüzünün fotosu var.Ben de düşünüyorum çektirmek.
Renkli ultrason mu 2.düzey doppler mi yoksa başka birşey mi ona göre hastanede giriş yaptırıcam.Hastane danışmasına sordum yetkili bilmediğini söyledi.
Yardımcı olurmusunuz

4 boyutlu oltrason deniyor canım, ALLAH tamamına erdirsin!

Merhaba arkadaşlar.
Yardımcı olurmusunuz

4 boyutlu renkli doopler deniliyor canım ama birçok hastanede daha uygulanmıyor bazı doktorlar kendı özel muayenehanelerınde bulunduruyorlar bızın doktorumuz 12. haftadan berı her gıttıgımızde bu sekılde çekıyor bebegın fotografını bırde 4 boyutlu renklı sekılde vıdeosunu verıyor hatıra kalması ıcın

benim oğlişim fotosu tesadüfen doktor çekti hemen kareyi yakaldı fotojenik cocuk dedi verdi saolsun güzel bir hatıra diyebilirim benimde bildiğim son yorum yazan arkadasın ki gibi

4 boyutlu ile 3 boyutlunun arasındaki tek fark kayıt özelliğiymiş.yani muayene ederken güzel yerleri kaydedip size 3 boyutlu halini gösterebilmesi.
ben detaylıya girdiğimde sormuştum.
3 ya da 4 boyutlu ultrasona girmek istiyorum dersin.
gerçi 2 ay kalmış gerçeğiyle karşılaşacaksınız,
bende de yüz olarak fotosu yok:)

sadece bir kere üç boyutlu resmini istiyorsanız bir problem olmayabilir ama Amerika'da bu prenatal fotoğrafçılık olayı yasaklandı.çözünürlüğü yüksek usg'nin daha fazla zararları olabileceğinden.
usg dokuda ısı artışı ve kavitasyon yapar.bugün kilo vermede de kullanıldığını bilirsiniz.yağ dokusunu parçalamak için..
ısı artışı beynin merkezindeki sinir hücrelerinin beynin dış yüzeyine göçünü, dolayısıyla da zeka seviyesinin ilerlemesini engeller.
bugün otizm,solaklık ve gelişimsel bazı nöropsikiyatrik problemlerin artışından suçlanan etmenlerden biri de gebelikte fazla ultrason dalgalarına maruziyettir.
doğum doktorlarının en populer kitabi callen ultrasonografinin 2010 baskısının ön sözünde ultrasonun potansiyel zararlarından söz edilir.
ama usg aynı zamanda hayat kurtarıcıdır.bebekle ilgili problemlerin önceden tayini ve başarılı doğum planlaması sağlıklı bir doğum için şarttır.
dozun ve sürenin önemli olduğu ve zarar verici sürenin tek seansta yarım saat üzeri uygulamaların olduğu söyleniyor.problem yoksa ayda 1-2 usg 'den fazla yapılmamalı.
bir araştırmada erkek bebeklerin daha çok etkilendiği ve bu sıklığın 50 erkek bebekte 1 olduğu söyleniyor.yani herkese zarar verecek diye bir şey yok.
callen de gerektiği zaman yapılması şarttır.gereksiz uygulamalardan kaçınılsın deniyor.
ben çoook fazla usg'ye girdim.zararlarını gördüm.
bir fotoğrafın zararı olabileceğini sanmıyorum.sık usg alışkanlığı olmasın diye yazdım.herşey gönlünüzce olsun..

4 boyutlu ile 3 boyutlunun arasındaki tek fark kayıt özelliğiymiş.yani muayene ederken güzel yerleri kaydedip size 3 boyutlu halini gösterebilmesi.
ben detaylıya girdiğimde sormuştum.
3 ya da 4 boyutlu ultrasona girmek istiyorum dersin.
gerçi 2 ay kalmış gerçeğiyle karşılaşacaksınız,
bende de yüz olarak fotosu yok:)
4.boyut:zaman'dır.
anneye fetüsü eş zamanlı gösterirseniz bütün 3 boyutlu görüntüler 4 boyutlu olmuş olur.

4 boyutlu oltrason deniyor canım, ALLAH tamamına erdirsin!

4 boyutlu renkli doopler deniliyor canım ama birçok hastanede daha uygulanmıyor bazı doktorlar kendı özel muayenehanelerınde bulunduruyorlar bızın doktorumuz 12. haftadan berı her gıttıgımızde bu sekılde çekıyor bebegın fotografını bırde 4 boyutlu renklı sekılde vıdeosunu verıyor hatıra kalması ıcın

Teşekkür ediyorum bilgiler için kızlar.
Yardımcı oldunuz saolun.
Cumartesi günü için randevu aldım görüntüleme merkezinden.75 tl ye çekiyorlarmış 4 boyutlu.
Hayırlısı olsun.
Çok heyecanlıyım bebeğimin yüzünü görücem net olarak

Back
X