sadece bir kere üç boyutlu resmini istiyorsanız bir problem olmayabilir ama Amerika'da bu prenatal fotoğrafçılık olayı yasaklandı.çözünürlüğü yüksek usg'nin daha fazla zararları olabileceğinden.
usg dokuda ısı artışı ve kavitasyon yapar.bugün kilo vermede de kullanıldığını bilirsiniz.yağ dokusunu parçalamak için..
ısı artışı beynin merkezindeki sinir hücrelerinin beynin dış yüzeyine göçünü, dolayısıyla da zeka seviyesinin ilerlemesini engeller.
bugün otizm,solaklık ve gelişimsel bazı nöropsikiyatrik problemlerin artışından suçlanan etmenlerden biri de gebelikte fazla ultrason dalgalarına maruziyettir.
doğum doktorlarının en populer kitabi callen ultrasonografinin 2010 baskısının ön sözünde ultrasonun potansiyel zararlarından söz edilir.
ama usg aynı zamanda hayat kurtarıcıdır.bebekle ilgili problemlerin önceden tayini ve başarılı doğum planlaması sağlıklı bir doğum için şarttır.
dozun ve sürenin önemli olduğu ve zarar verici sürenin tek seansta yarım saat üzeri uygulamaların olduğu söyleniyor.problem yoksa ayda 1-2 usg 'den fazla yapılmamalı.
bir araştırmada erkek bebeklerin daha çok etkilendiği ve bu sıklığın 50 erkek bebekte 1 olduğu söyleniyor.yani herkese zarar verecek diye bir şey yok.
callen de gerektiği zaman yapılması şarttır.gereksiz uygulamalardan kaçınılsın deniyor.
ben çoook fazla usg'ye girdim.zararlarını gördüm.
bir fotoğrafın zararı olabileceğini sanmıyorum.sık usg alışkanlığı olmasın diye yazdım.herşey gönlünüzce olsun..