Çocuk Hastalıkları BEBEĞİNDE LAKTOZ İNTOLERANSI OLAN VAR mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Geçenlerde yazmıştım bebeğim 4,5 aylık hala yoğun gaz sancılarımız devam ediyor diye!!! Ama işte gaz sancısı deyip geçmemek gerek!!!! Bebeğimde gaitada yapılan test sonucu süt alerjisi ( laktoz intoleransı )çıktı. Ama önemle belirtiyim süt alerjisi inek sütü alerjisiyle karıştırmamak gerek!!! o başka bir şey çünkü!!! Süt alerjisi olduğunda bebeğinizde anne sütünüz dahil tüm süt ürünleri içinde bulunan laktoza karşı hassas oluyor bebeğiniz. Yani tüm sütve süt ürünlerine . Bunları tükettiğinde bebek laktozu sindirmediği için bu, aşırı gaza, inatçı ağlamalara, kimi durumda kusma ishal gibi durumlara yol açıyor.Bunun için doktor her emzirmeden önce bebeğin ağzına damlatmam için laktazim adlı bir damla verdi. Anne sütüm içindeki laktozu( sütün içindeki karbonhidrat) daha kolay sindirmesine yardımcı olmak için!!! Ben çok ümitlenmiştim ama 2 gündür pek bir değişiklik yok. Gece hala çok huzursuz çok sık ve ağlıyarak kalkıyor. Özellikle gece damlayı kullanmak daha ızdırap !!! Çünkü sürekli buzdolapta saklanması gereken bir damlaymış !!! Ve şişeden damlaması malesef çok uzun sürüyor. Bu sırada bebeğin krize girmesi çabası. Buna pratik bir çözüm ve bebeği aynı sorunları yaşıyan anneler tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba benim oğlum da laktoz intoleransı sutten kestik gazı için biogaida adında bi damla var biz çok faydasını gördük sindirimini de düzenliyor hem günde bir kere 5 damla ağlaması sancısı kalmadı inanki
zaten ishal olduklarındaki sancıdan bahsetmiyorum bile her kaka yaptığında beline çıkardı sümüksü balgamlı sulu bi dışkılamaydı.ama şükür ki biz neocate adında mamada care bulduk kakasi normale döndü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…