bebeginde tek arter tek ven sorunu yasayip saglikli dogum yapanlar

yagmurcicegi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
38
1
16
Kastamonu
Arkadaslar 19. Haftamda karsilastim bu tek arter tek ven sorunu ile bebegimin.gobek kordonunda 2artet 1 ven olmasi gerekirken tek arter tek ven var.bu durumu yasayip saglikli dogum yapmis uyelerin hikayelerine ihtiyacim var bana gercekten moral olacak

Son düzenleme:
hayır tek değilsin bende varım ama bende şu an 20 haftalık hamileyim 16. haftada öğrendim, sen ne yaptın, doktorun ne dedi?

canım ben konuyu açalı o kadar oldu ki bugün tesadüfen baktım. 2 ayda cevap geldiğine göre sanırım nadir bir durum:) aslına bakarsan hiiiç bişey yapmadım . çünkü kızım 2 hafta önden gidiyor gelişim olarak kilosu da 1buçuk kiloyu geçti. aksine diğer bebeğim birazcık geri kaldı ama onun da gelişimi normal gidiyor. doktor kitaplarda yazan bu değil bu bebek önden gidiyor sağlıklı görünüyor dedi. kimsenin moralimi bozmasına izin vermedim. amniyosentezmiş neymiş yaptırmadım. sonuçta başka bir sorunumuz yok allaha şükür. başka anamoli yoksa bunun çok takınılması gereken bi durum olmadığını düşünüyorum.
o mesajı yazdığımdan 19 haftalıktım. 24. haftada kalp ekosu çekilsin dedi doktorum çektirdim çok normal çıktı.
şimdi 31. haftamdayım:)
sen ne yaptın senin doktorun ne dedi amniyosentez falan önerdi mi?

:) öncelikle merhaba benim de doktorum amniosentez filan önermedi başka bir anormallik gözükmediği için detaylı ultrasonla bakıldı kalp ekosu dediğin o değil sanırım bilmiyorum profesöre yönlendirdi o inceledi herhangi bir sıkıntı görmedi bende Allah'a emanet ettim bekliyorum oğlumu benimde 5 gün önden gidiyor gelişimi inşallah hep böyle olur, yalnız profesör trombofili testi yaptırdı bana onun sonucunu bekliyorum yani bende kan pıhtılaşması rahatsızlığı varsa öbür damarı da takayıp aniden bebeği kaybetmeyelim diye tedbir amaçlı yaptı aslında bende hiçbirşey çıkmacayacağını düşünüyorum moralimi de yüksek tutuyorum Allah emanet olsun bebeklerimiz :)

Arkadaşlar benim de bebeğimde tek arter tek ven vardı ve internette okuduklarım beni gözyaşlarına boğmuştu. doktorumuz ise kocaman bir ansiklopedide bir paragraf ne kadar yer tutarsa bebeğin anomali taşıma riski o kadar. kafaya takmayın dedi. Çünkü tarama testleri olumluydu. Çok şükür bebeğimiz sağlıklı doğdu...

Merhabalar, 38haftalık gebeyim.bebeğimin göbek kordonunda tek arter tek ven olduğu söyledin! normalde iki arter damarı 1 ven damarı oluyormuş... suana kadar bi sorun yaşamadım ama doktorum normal Doğumu beklersek sıkıntı olabileceğini söyledi sezaryen yapılması gerektigini söyledi!bu tarz problemle karşılaşanlar veya bilgisi olan Yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekir ? İlk gebeliğim sezaryanı kabul etmelimiyim ?

Doğumunuz nasıl oldu ? Normal mi sezaryen mı

Şu an aynı problemi yasamaktayim. Bebeğiniz nasıl sağlıklı doğdu mu bilgilendirme yapar mısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…