Bebeğini Besleyecek Kadar Sütü Olmayan Var mı?

perrmanganat

Güven denen şey tek kullanımlık..
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
1.424
635
688
10 martta sezaryenle doğum yaptım. İlk başta hiç sütüm yoktu, doğar doğmaz mama vermek zorunda kaldık, sarılık olmasın diye. Sonra az biraz geldi ama bebeğimi doyuracak kadar değil maalesef, doymayınca bağırmaya başladığı için yine mamaya dayandık. Çok şey denedim artması için, su, yeşil soğan, bulgur pilavı, hoşaf, süt arttırıcı humana çay, rezene.. Artmadı.. Belki ben de istikrarlı olamadım. Bebeğim doymadıkça mama verdikçe daha da azaldı. Süt pompası aldım, en azından sağıp azıcık vereyim biberonla da olsa diye 50-60 ml anca çıkıyor çıkarsa o da.

Ben artık bebeğimi sütümle doyurmak istiyorum, ne yapmalıyım hanımlar, yardım edin lütfen.. :26::43::43:

10 martta sezaryenle doğum yaptım. İlk başta hiç sütüm yoktu, doğar doğmaz mama vermek zorunda kaldık, sarılık olmasın diye. Sonra az biraz geldi ama bebeğimi doyuracak kadar değil maalesef, doymayınca bağırmaya başladığı için yine mamaya dayandık. Çok şey denedim artması için, su, yeşil soğan, bulgur pilavı, hoşaf, süt arttırıcı humana çay, rezene.. Artmadı.. Belki ben de istikrarlı olamadım. Bebeğim doymadıkça mama verdikçe daha da azaldı. Süt pompası aldım, en azından sağıp azıcık vereyim biberonla da olsa diye 50-60 ml anca çıkıyor çıkarsa o da.

Ben artık bebeğimi sütümle doyurmak istiyorum, ne yapmalıyım hanımlar, yardım edin lütfen.. :26::43::43:

Canim ben de norml dgm yptm.once emmedi snra emdi gelmeye bsladi sutum.ama artik doymuyor oglm cunku hep memede kalmak istiyor.portakal kayisi ve incir hosafi ii gelir dediler bgn yspip denicem ben de.bu arada kilo durumun nasil ben de kilolarima taktım; ((((

henüz denemedim ama denicem diğer başlığa da yazmıştım kopyalıyorum

muskat, papatya, anason,rezene, kimyon otu, dereotu
(muskat ceviz gibi bişeymiş rendelenmesi lazım)
hepsini kaynatıp içiyoruz hem süte hem gaza iyi geliyomuş
henüz yapmadım yarın aldırcam kocama

ısrarcı olmak gerekebilir sürekli emzirmeyi deneyin
inşallah işe yarar

ben internette şöyle bi yazı okudum: emzirme kampı: (siteyi yazmıştım ama sanırım link veremiyoruz, google'a emzirme kampı yazarsan çıkan ilk site, bebekyapımbakımonarım diye bi site)

ben de mamayla besliyorum, üstelik anne sütü sarılığı yüzünden bol bol gelen sütümden oldum, şimdi günde 50-60 cc anca çıkarabiliyorum. bu emzirme kampı, eğer yazıdaki gibi yardımcı olabilecek biri varsa uygulanabilir, ama benim yardımcım ve o kadar (3 günlük) sabrım yok malesef.. yapabilirim diyosan bi okuyabilirsin.. gerçekten faydalı olabilir.

Son düzenleme:
Canim ben de norml dgm yptm.once emmedi snra emdi gelmeye bsladi sutum.ama artik doymuyor oglm cunku hep memede kalmak istiyor.portakal kayisi ve incir hosafi ii gelir dediler bgn yspip denicem ben de.bu arada kilo durumun nasil ben de kilolarima taktım; ((((

İnşAllah iyi gelir. Benim doğumdan 6 kilo fazlam var. 63,5 la hamile kalmıştım, şimdi 69,5 um.

canım çok da sağma. ben de başlarda sağıyordum. sonra bir gün farkettim sağdım sonra gogsum sanki tekrar dolmadı yumuşak kaldı. bir de ben çok sık emziriyordum o yüzden dolmuyordu. yakın zamanda öğrendim ki 3 saatte 1 emzirmek gerekiyormuş. sen bebeğini sık sık mı besliyorsun. belki o yüzden de dolmuyordur goguslerin. bir de moral çok önemli. yok yok deme inan o zaman olmuyor. ben çok yaşadım bu sıkıntıyı yemediğim şey kalmıyordu. şu ara bol su içiyorum. günde en az 3 litre. bir de humana çayı 3 defa iyi geldi. en çok da moral ve 3 saatte bir emzirme sütü arttırdı. bir de dinlenmek :) emzirirken dua et. herkesin oluyor sütü senin neden olmasın ki...

ben de 5 martta sezeryan yaptım ve oğlum yoğun bakımda yattığından ememedi de 3-5 ml sütüm geliyordu yoğun bakımda mama vermişler ama çıktıktan sonra hiç mama verilmedi çok şükür ben her gün milupa çay içiyorum bir de medine hurması ama özellikle medine olması gerekiyor ve bolca su ben hatta hurmayı bi kaç kez abartılı yediğim için göğsümde sertleşme (süt düğümlenmesi) bile yaşadım bu arada 2saatte bir emzirmek çok önemli demişti bana doğum koçu emziremezsen bile sağ mutlaka demişti nacizane tavsiyemdir:32:

Kızlar mama olarak ne veriyorsunuz ne kadar birde bebekleriniz kaç günlük..
Bizde mama ile besleniyoruz..
99günlüğüz..
Sma aptamil golden goat veriyorum..
120 cc içiyor 4 saat de bir..:nazar:

Kızlar mama olarak ne veriyorsunuz ne kadar birde bebekleriniz kaç günlük..
Bizde mama ile besleniyoruz..
99günlüğüz..
Sma aptamil golden goat veriyorum..
120 cc içiyor 4 saat de bir..:nazar:

Ben milupa aptamil veriyorum,2 buçuk saatte bir 60 cc kadar. Bazen bitiriyor, bazen yarısını yiyip bırakıyor. Bazen hiç almıyor.Bazen de bitirip hala yalanınca bir 30 cc daha yapıp veriyorum(nadiren) Gün boyunca mama üzerindeki miktardan daha azını yiyor, ama şükür kilosunda bir problem yok şimdilik.

oldu olacak arkadaşım 3 tane ayrı mama yazmışsın hepsini birden mi veriyosun annamadım:53:golden goat da 1 yaştan sonra verilmeli diye duymuştum ama:53:

Golden goat 1 doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Ben doğumundan beri milupa aptamil kullanıyordum, sıkıldı diye düşünüp (çünkü çok az yiyordu son ay) golden goat ve hero baby aldım. Her öğün farklı farklı mamalar yapıyorum şimdi.

Back
X