Bebeğini emzirmeyen ve doğum kontrol hapına başlayan var mı

selcanefe

herşey güzel olsun
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
493
32
318
Sivas
bebeğini emzirmeyen ve doğum kontrol hapına başlayan var mı aranızda ben yasmin adlı bir ilaca başladım tabi doktorumun önerisiyle 2gündür alıyorum memnunum fakat adet günümün ilk günü başladım kutu bitene kadar içip 7gün ara diyolar ama o 7günlük arada adet olmazsam nolacak anlamadım ki kafam karıştı bilenler varsa memnun olurum izah ederlerse

bana dr micronor verdi hic ara falan yok zaten hic adette olmadim 23nisanda dogum yaptim simdi baktim olmiycak biraktim adetimi bekliyorum gelsin spiral taktircam sute gectigini duydum hapin kestim tabi

çok ilginç ya doktorumda emzirdiğim sürece kesinlikle doğum kontrol hapı içmemelisin dedi..sütümden bebeğime zarar veriyormuş..o halde sen emzirmiyorsun dimi..
bide hap bittikten sonra 7 gün içinde mutlak adet olursun..ilaç adeti düzenliyor...

çok ilginç ya doktorumda emzirdiğim sürece kesinlikle doğum kontrol hapı içmemelisin dedi..sütümden bebeğime zarar veriyormuş..o halde sen emzirmiyorsun dimi..
bide hap bittikten sonra 7 gün içinde mutlak adet olursun..ilaç adeti düzenliyor...

evet canım emzirmiyorum erken bıraktı benim oğlum yoksa doktor kesinlikle kabul etmez süte geçiyor her ay hamilemiyim demek istemiyorum bebeğimde çok küçük önceden önlem almak daha mantıklı allah korusun herşey olabilir ve günaha girmeyi kimse istemez

bebeğini emzirmeyen ve doğum kontrol hapına başlayan var mı aranızda ben yasmin adlı bir ilaca başladım tabi doktorumun önerisiyle 2gündür alıyorum memnunum fakat adet günümün ilk günü başladım kutu bitene kadar içip 7gün ara diyolar ama o 7günlük arada adet olmazsam nolacak anlamadım ki kafam karıştı bilenler varsa memnun olurum izah ederlerse

canım nasıl kullanıldığını tam bilmiyorum çünkü haptan haptan değişiyor,kiminde ara veriyorsun,kiminde devam...ama ilacını kullananlardan duyduğumu söleyim çok yan etki yapıyomuş,yanetkisi daha az olanlarından kullanabilirsin...

teşekürderim canım doktorum en az yan etkili olarak yasmini önerdi bana yaptığı tek yan etki duygusallaşmamdı o da ilk gün oldu başka henüz yok yasmindede ara veriliyor fakat adet olduğum ilk gün başladım öyle yazıyor ama kutu bitince adet denk gelecek mi bunu anlamadım adet olsamda olmasamda ara bittikten sonra devam etmeliyim mi kullananlar varsa diye yazdım ama bir yandan da jinekolojiye bakıyorum herkeşe teşekkür ederim yinede

teşekürderim canım doktorum en az yan etkili olarak yasmini önerdi bana yaptığı tek yan etki duygusallaşmamdı o da ilk gün oldu başka henüz yok yasmindede ara veriliyor fakat adet olduğum ilk gün başladım öyle yazıyor ama kutu bitince adet denk gelecek mi bunu anlamadım adet olsamda olmasamda ara bittikten sonra devam etmeliyim mi kullananlar varsa diye yazdım ama bir yandan da jinekolojiye bakıyorum herkeşe teşekkür ederim yinede

ben yeni evlendiğimde 8 ay kullandım hap ama hormonları etkiliyor hamile kalana kadar 8 ayda 10 kilo almıştım hiç farketmeden o yüzden herkese spiral öneriyorum kısımın doğumundan sonra 6 yıl kullandım ne kadar rahat ettim anlatamam şimdi yeniden taktırıcam inşallah.sositososito

hem emzirip hemde kontrol hapida kullanan var ama o hapin ne oldugunu yani ismini bilmiyorum bende öyle kullanacam doktoruma sorup

Yedi gün içinde mutlaka adet olursun. Muhtemelen 3. gün filan. Yedi gün sonunda adetin bitmemiş olsa da ilaca başlayacaksın. Sakıncası yok. Aksine başlamamanın sakıncası var, daoğum kontrol haplarını çok düzenli kullanmak gerek.

Bende emziriyorum ve bu ay başlıyorum doğ. kont hapına yasmin yazdı banada dr um anne sütüne geçmesiyle hiçbişi olmaz okadardan sadece sütü azaltır diye 6. aya kadar bekledik biz ben korunma yöntemi olarak değil PKO için kullanıyorum.

bu pko ne bilmiyorum ilk defa duydum yada duyduğum bişey adı kısaltma olarak duymadım herneyse geçmiş olsun ama anne sütünü azaltmasından çok sütün içeriğini bozmaz mı kötü denk gelmiş yaaa yazık yavruma inşallah sütün azalmaz annesi

bu pko ne bilmiyorum ilk defa duydum yada duyduğum bişey adı kısaltma olarak duymadım herneyse geçmiş olsun ama anne sütünü azaltmasından çok sütün içeriğini bozmaz mı kötü denk gelmiş yaaa yazık yavruma inşallah sütün azalmaz annesi

Polikistikover sendromu canım yumurtalıklardaki çoklu kist.
Sütüm zaten hep azdı eklere başladık, Allah'tan iştahı varda yiyo günde 2 defa emiyo onada ancak yetiyo sütüm:1no2:

Back
X