Bebeğini istemeyen arkadasim

Arkadaşlar merhaba. Benim 2 yıl evli kalıp eşinden ayrılmış bir arkadaşım var. Henüz 28 yaşında. Bebeği ise henüz 6 aylık. Arkadaşımla geçenlerde konuşurken kimseye yapamadığı bir itirafı benimle paylaştı. Eşiyle 10 ay önce yani henüz hamile iken ayrıldılar . Arkadaşım çalışan kendi ayakları üzerinde duran biri. Eşiyle anlaşmalı boşandılar ancak çocuk onu bırakmasa o hiç ayrılmazdi konuşmalarından biliyorum.İtirafa gelince arkadaşım bebeğini bazen hiç dogurmamis olmayı düşündüğünü şimdi bu bebek olmasaydi bambaşka bir hayatı olabileceğini düşündüğünü belirtti. Onu kinamadim yargilamadim. Henüz çok genç ve o da bizim aklımıza geleni düşünüyor el kadar bebekle yeniden evlenebilmem çok güç ! Ya ihtiyar alır beni ya da çocuklu biri. bu çocuk hiç olmasaydı benim de bir şansım olurdu yeniden evlenirdim geceleri yalnız uyumak kendimi avutmak zorunda kalmazdim vs.. ona genç bir kadın olarak hak verdim mutlu bir evliliğe doğmayan bebeğine alışamadıgi için onu suclayamadim bebeğinin aglamasina bile katlanamiyormus bazen ister istemez sucluyormus onu çünkü hamile kaldıktan sonra herşey daha çok sarpa sarmis..şimdi siz böylesine allak bullak olmuş bir bayana nasıl öğüt verirdiniz ben bazen yanlış şeyler söylerim diye korkuyorum..bu tarz bir durum yaşamış olanlar yazabilir mi? Lutfen acımasızca hakaret savuracak olanlar yazmasın çünkü kimse sınanmadigi imtihanın masumu değildir. Düzeltme :Bu arada geceleri yalnız uyumak deyince yanlış algılama olmuş bunu yalnız cinsel tatmin vs olarak düşünmek yanlış onu anlayan dinleyen ilgilenen seven biri yani bir eş ihtiyacı ne olursa her kadın yuvası olsun eşi olsun ister ustelik bu kadın evliligini anlayamadan bitti ve henüz gencecik! Allah hepimizi alaktan yani ilgi ve alakadan yaratmadı mi ? Neden bu kadar acımasız bu yorumlar..cevremizde çocuk yap düzelir aman erkeğini ihmal etme diye oğüt satan teyzeler , geri çekilme kullancam bişey olmaz diye tutturan adamlar zevki uğruna varken niye hep kadına yukleniyosunuz bu kadın cahilliğinin kurbanı yahu?? Kin kusanlar yeniden rica ediyorum lütfen yazmayın!! Ekleme: kadının düşmanı kadın derlerdi ya bugün anladım bu yorumları arkadaşım görse intihar eşiğine gelirdi sadece 11 yıllık yüreği yanmış arkadaşıma bir çare aradım ama siz kininizde boğulurken empati kurmak çare bulmak ne hadde!! Dilerim burada kin kusanlar kınadığiyla sınanmaz.. bu nefretle kendini çok iyi anne adledenler hiç umudum yok hiç..
Bebegi babasına versin...kendisi tek ebeveyn değil sonuçta....o annesiyse diğeride babası....

Herkeste olabilir bu dusunceler. Bekar olsaydim, cocuk olmasaydi, su isi yapsaydim, surda otursaydim nasil olurdu? Vs vs

Bazıları mükemmel anneler , mükemmel eşler , mükemmel ötesi insanlar
Hiç buhran geçirmezler
Ya siz mükemmmeelll bünyenizi alıp mükkemmmelll hayatlarınıza doğru yol alsanız ya
Kk mükemmel değil çünkü
Size layık değil burası

Kadına üzüldüm ama bebeğe daha çok üzüldüm. Madem hamileliğin başında sorunlar başladı boşanmaya kalktılar keşke bebeği aldırsaymış . Anne olmak zordur herkes doğurabilir ama anne olamaz. Madem doğurdu artık yapacak birşey yok kabullenmesi gerek. İlla ki birgün tekrar evlenir. İlla bekar ve çocuksuz adamla evlenecek diye birşey yok kendi gibi çocuklu biriyle evlenmesi zaten daha mantıklı en azından birbirlerini anlarlar , anlayış gösterirler.
Kaldı ki henüz bunları düşünmek için biraz erken değil mi ?

Koca derdine dusup bebegi fazlalik olarak gorecekse kadinlar, saclarini cocuklari icin "supurge" edip evli olmadan gecirdikleri yillar icin dizlerini doveceklerse bir zahmet hic dogurmasinlar. Cocuklarini fazlalik olarak gormemek mukemmel anne sendromuna yakalanmis olmak demek hic degil ayrica, olmasi gereken bu. Cocuklarini kendinden daha Cok seven annelerinde kendileri icin bir beklentileri olmadigi kesinlikle soylenemez, dunyaya getirdikleri yavrularinin sorumluluklarinin bilincinde olduklari icin onceliklerinin ne oldugunu iyi bilirler.
Şu yazdıklarınızın her bir kelimesine şapka çılartıyorum budur yani

Valla 2 yaşında kızımla ayrılmak zorunda kaldım.Özgür ruhlu ve çok anneliği becetemeyişime rağmen,işsiz güçsüz ve parasız kira bir evde yaşarken etiketi olan bir mesleğim olduğu halde iş bulamadım ve sekreterlikte işe girdim.itildim kakıldım,evet çocuğum var diye evlenilmedimde güzel olmama rağmen.Ancak! bebeğimi asla suçlamadım! Suçlama mekanizmasının çalışmasına müsade dahi etmedim.Varsın beni yavrum yüzünden almasın o erkek müsveddeleri! vicdanı olmayan zaten sevmesin beni,ki ben onu hiç sevmem! yavrum bitanem ay parçam öyle günahsız ki,onu istememeyi düşünme hıyanetini ona asla yaklaştıramam! çiçeğim o benim. Şimdi 9 yaşında..Bendeniz mücadeleye devam..Ama ANNECİM SEN ÇOK İYİ BİR ANNESİN diyen bir melek yavrum var! o iki yüzlü menfaatçi erkekler hayatımda olmasa ne olur ki?
Diyeceğim şu ki; arkadaşınıza yavrusunu sevmeyi öğütleyin,ona asla bu düşünceyi yaklaştırmasın,zira erkek dediğin şey nedir ki? yalnız uyumak süper bişi onu da belirtiyim:) o minnoş büyüdüğünde arkadaşınız bu düşünceden dolayı utanıcak emin olun.Bir an evvel anneliğe alışsın. Herşey erkek demek değil.Erkek demek dert demek hatta,yalanmı?

Not: annem kızıma deli olmasına rağmen yapmicaktın bu çocuğu diye yüz kere kafama kakmıştır.Bence bu bir ihanet! Ben asla pişman olma lüxünü kullanmadım.Ölsem gitsem kullanmayacağım.Ona bu sinsi ihaneti düşünmeyeceğim.Canım o benim.varlığına canım koşulsuz feda!Dünyaya geliş sebebi benim.Gerisi yoruma dahi kapalı.

Son düzenleme:
sevgili @puccaoki arkadaşınız ruhsal olarak sağlıklı değil şuanda. bir uzmandan yardım alması konusunda onu ikna edin. eski eşiyle hala görüşüyor, konuşuyor mu çocuk için? adam çocuk konusunda nasıl davranıyor. hafta sonu 2-3 saat için bile çocuğu alırsa hem bebek için hem arkadaşınız için iyi olur. sağlıklı düşünmeye başlayınca bu bakış açısından uzaklaşır eminim, çocuklu olmak onu eksiltmez. ilerde evlilik yapmak isteyince kriterleri daha net olacağından ilki gibi kötü bir evlilikten bile korur onu çocuk sahibi olmak. şuan çok erken ama, bunları düşünmesi sadece onu daha çok yıpratır. yanında olmaya devam edin arkadaşınızın, sizin gibi düşünceli insanlara ihtiyacı var şuanda.

• Beğen
Reactions: 000
Bence burada bize hararetle arkadaşınızı savunmanizin gereği yok, kimse tanımıyor etmiyor kadını, insanlar objektif yorum yapiyor. Ama bu hararetle o bebeği savunursanız büyük sevaba girersiniz, daha 6 aylıkken omuzlarına evliliği bozdu yuku yüklenmiş, daha 6 aylıkken sağlamasına tahammül edilemiyor. Savunmasız bir melek henüz. Allah yardımcısı olsun o yavrucağın.

Korkunç gelmiyor çünkü akıl sağlığı diye bir durum var :işsiz: istediğiniz kadar anlamak istemeyin koalinanın konusunda da nelere şok olduk ama gördüğümüz üzere gerçek ayrıca yorumum konuya size ne oldu anlamadım

Ben bir anne olarak Koalina Koalina ya sonsuz hak verdim, ben de ucundan kıyısından o boşluk hissini yaşadım. Her zaman da destek veririm ona.
Ama "beni artık kim alır bu çocukla? Ortada kaldım. Moruklara kaldım. İstemiyorum keşke olmasaydı" diyen bir anneye! hakveremem.
Koalina nın evladına sevgisini buradan hissettim ben.
Kesinlikle aynı endişeler değil ikisi..

İnsan çocuğun yüzüne baktıkça utanır bunu demeye.
İnşallah tedavi görüp elindekinin değerini anlar da bedelini minicik bir yavru ödemez..

Çocuğum için dünyadan vazgeçerim .kocaymış bilmem neymiş umrumda olmaz.bu benim fikrim .annelik en kutsal şey bence .ama çocuğum yok .
İşte ben bu tip konuları okuyunca hem çok kızıyorum hem de üzülüyorum .o ufaklık sevgisiz büyüyor fazlalık ayağa takılan bağ olarak görülüyor hem de öz annesi tarafından.öte yandan kimsesiz bir çocuğu alıp büyüten ona annelik yapan varını yoğunu ortaya koyan kadınlar var .
Kin kusmak demişsin .benim hayat görüşüm bu .bu kin kusmak değil ki
Ben çocuğumu 10 tane kocaya değişmem .erkek nedir ki ?yalnız olayım ne olucak ?ama işte bu benim hayatım fikrim .o yüzden buna da saygı duyacaksın saygı bekliyorsan.
Bence yetiştirme yurduna verin bakmak yükse .belki benim gibi bir kadın çıkar sahiplenir o küçücük bebeğin sevgi dolu bir annesi olur.
Arkadaşınız da koca bulup evlenir .
Burda bir üye var sürekli çocuğunu sevmediğini pişman olduğunu yazıyor.ona yaptığım yorumlar yüzünden 10 kere banlandım.umrumda da değil.insanlara yalan söyleyip onların yanlışlarını yüze vurmak suç mu ?çok üzücü .bu tip konulara dayanamıyorum daha fazla yazmıcam...

Şu an için arkadaşınızın sağlıklı düşündüğünü düşünmüyorum. Onun için öncelikle pskilojik yardım almalı. Zor bir süreç atlatmış gibi gözüküyor. Bebeğine bakmak için birilerinin yardımcı olması , yanında olması şu süreçte iyi olur.

Ve ayrıca biraz biz kadınların empati yapması gerektiğine inanıyorum. Her insanın karakteri,kişiliği, yetiştirildiği çevre, sahip oldukları veye olamadıkları aynı değil o sebepten olaylara verdikleri tepki de farklı olabilir. Bu sebepten ‘Ben olsam...’ ların kimseye faydası yok. Eleştiri yaparken herkesin bizimle aynı yoldan geçmediğini, aynı şartlara sahip olmadığını göz onunda bulundurarak yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Ha birde kötü yorum almak istemiyorsa buraya yazmasınCILAR var onlarında pek iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Back
X