- Konu Sahibi hanedanemir
Hikayemi okuyan tanır beni. Melek yüzlü Emirimin annesi olan ben , bütün Edirneyi dolaşıpta öten havlu arayıpta havlusu kefen olan Emirin annesi ben, ağzından Emir adını düşürmeyen ,yüreği 17 temmuzdan beri cayır cayır yanan ve yüreğinin sızısı hiç dinmeyen ben. Geceleri evde Emir diye dolaşan “Emirim annem nerde olduğunu bilmiyorum ama güzel bir yerlerde olduğuna eminim,sen üşürsün, korkarsın sakın korkma çekinme annecim, ben seninleyim iyi geceler Emirim” diyerek uyuduğum ben. Rüyalarımda uzaktan inleme sesleri ile bana anne anne diye seslenen Emirin annesi ben. Mezarına EMİRRRRRRRRRRR diye koşa koşa gidip toprağına sarılan, dertleşen sonra da “Allahım oğlum sana emanet “ deyip bütün ruhumu orda bırakıp arkama baka baka, gözyaşlarım hiç dinmeyerek döndüğüm ben. Evde yemek yaparken yüreğinin acısına dayanamayıp Emirrrr diye dizlerimin üstüne çöküp ağlayan ben. Bir gece çok özleyipte yüreğinin acısına en güçlü ağrı kesici bile iyi gelmeden dayanamayarak yüreği ağrıyarak gece saat 3 te Trakya hastanesinin 9.katına gidip yattığı küvezi görmek isteyen ,yattığı yere uzun uzun bakan, hep ondan bir şeyler bulmak isteyip, bütün bebeklerde Emirinden bir şeyler arayan ben. Eşyalarının bulunduğu eve gidip dolabı gizli gizli açan tulumlarını öperek, Şampuanlarını koklayarak içine çeken Emirrrrr diyen sesi duyulmasın diye ağzını sıkıca kapatıp hıçkırıklara boğulan ben. Yeni doğmuş bebeklere bakıp “sizde meleksiniz acaba Emirim nasıl “ diye onlarla içinden konuşan ben. Derste okulun tuvaletlerine gidipte hıçkırarak ağlayan sonra yüzüne yine maskesini takıp “evet nerde kalmıştık diye dersine devam eden ben. Sıraların arsında dolaşırken “ah be Emirim sende böyle mi olacaktın “ deyip yavrularının başını okşayan ben. Derdimi biraz olsun unuturum diye bütün aktivitelere başvuran ama derdini sızısını hiç geçiremeyen ben. Bayram sabahları kabusa dönen, birçok kişinin evladı yanında cicili kıyafetleriyle olurken ben evladımı mezarında dolaşmaya gittiğim ben. Edirnede nerde olursam olayım yüreğimin ve gözlerimin onun mezarının olduğu yerde olan ben. Trafikte kaza yapma olasığını geçirdikten sonra “oğlum annem sana geliyordum emirim buluşacaktık oğlum diye sevinen ben. Ben yanıyorum yüreğim kanıyor oluk oluk akıyor. Mezarında toprağını kazıyıp ne halde olursa olsun onu içime gömmemek için kendimi zor zabtettiğim ben. günden güne Emir diye eriyorum. Allahım sana şükürler olsun . senin bildiğin bir şey vardır. Oğlumla bulşacağım bir gün Allahım çok şükür.Ne olur Emirim iyi olsun oralarda.
Acaba Emirimin kardeşi olsa ki artık benim sağlıklı bir evladım olacağına unmudum da kalmadı sanki acım biraz olsun diner mi.seni son nefesime kadar unutamam Bu gözyaşlarım diner mi. Emirimin beşiği, eşyaları, anıları, kardeşinde olsa diner mi acılarım. Emir melek yüzlüm çok özledim seni annem. Annem annem ......
Acaba Emirimin kardeşi olsa ki artık benim sağlıklı bir evladım olacağına unmudum da kalmadı sanki acım biraz olsun diner mi.seni son nefesime kadar unutamam Bu gözyaşlarım diner mi. Emirimin beşiği, eşyaları, anıları, kardeşinde olsa diner mi acılarım. Emir melek yüzlüm çok özledim seni annem. Annem annem ......