Bebeğini mama ile büyütenler

denizperisii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
1.394
935
53
27
Kaç saatte kaç cc verdiniz, sütümü sağıyorum ama aynı zamanda mamayla gidiyorum bebeğim memeyi tutmuyor asla 🫤

Allah bağışlasın analı babalı büyütsün 🩷 asla tutmuyo diyorsanız silikon ucla emzirmeyi denediniz mi hiç? Memeye hiç gelmiyorsa once memeye alistirip sonra silikon ucu birakmayi deneyebilirsiniz. Siz de memenizi bol bol sağın 2 saatte bir. Bu dönem tam memenin ne kadar süt uretecegine karar vereceği dönem. Sagdiginizi verin, Yine içiniz rahat etmezse 1 ölçek mama verin. Aç olursa anlarsınız zaten

Allah bağışlasın analı babalı büyütsün 🩷 asla tutmuyo diyorsanız silikon ucla emzirmeyi denediniz mi hiç? Memeye hiç gelmiyorsa once memeye alistirip sonra silikon ucu birakmayi deneyebilirsiniz. Siz de memenizi bol bol sağın 2 saatte bir. Bu dönem tam memenin ne kadar süt uretecegine karar vereceği dönem. Sagdiginizi verin, Yine içiniz rahat etmezse 1 ölçek mama verin. Aç olursa anlarsınız zaten
Çok teşekkür ederim 🙏🏼💘2 saatte bir sağmıyorum çünkü çok az geliyor ben de günde 4 5 kez sağıyorum o da 50-60cc en fazla 🫤🫤😔 memeyi neden tutmuyor anlamıyorum silikon uç da denedim onda da o verimi alamadım birkaç çekiyor sonra ağzımdan çıkıyor ağlıyor sadece mama ile büyütmeye kendimi ikna etmeye çalışıyorum çünkü psikolojim bozuldu bebeğime bu kadar geç ulaşıp ona iyi bir anne olamama kaygısı beni mahvetti ama kabullenmeye başladım bilmiyorum😔😔😔

Çok teşekkür ederim 🙏🏼💘2 saatte bir sağmıyorum çünkü çok az geliyor ben de günde 4 5 kez sağıyorum o da 50-60cc en fazla 🫤🫤😔 memeyi neden tutmuyor anlamıyorum silikon uç da denedim onda da o verimi alamadım birkaç çekiyor sonra ağzımdan çıkıyor ağlıyor sadece mama ile büyütmeye kendimi ikna etmeye çalışıyorum çünkü psikolojim bozuldu bebeğime bu kadar geç ulaşıp ona iyi bir anne olamama kaygısı beni mahvetti ama kabullenmeye başladım bilmiyorum😔😔😔
Kaygıyla yapmayın her ne yapıyosaniz. Az sagdiginiz için az geliyor sütünüz. Bol bol sağın. Pompanın flanş kısmına zeytinyagi ya da h.cevizi yağı sürün ki meme uçlarınız yara olmasin. Memeleriniz tam sizin yönlendirmeleri bize uyum sağlayacak zamanda. Sütten kesip aylar sonra tekrar sütü geri getirenler var bu öyle birden biten bişey değil. Azalır, çoğalır. Bunu dert etmeden kaygilanmadan bol bol yapın sagiminizi. Ha olmadı mı yetisemediniz mi yapamadiniz mi canınız sağolsun o bebeğin en çok kafası rahat bir annenin şefkatine ilgisine sevgisine ihtiyacı var. Sütle bağ kurulmaz, sadece elinizden geleni yapmış olun

Sütüm çoğalacak diye de yemeklere abanmayin boş yere. Hepsi anlık çoğaltır. Bol bol su için zaten havalar sıcak en az 3 lt su için, multivitamin takviyelerinizi alin. Üstüne de galactago, solgar, lacmix ya da milkin tarzı bı süt üretimini destekleyen takviye alın ve keyfinize bakın. Destek olacak biri varsa her fırsatta dinlenin stresi bırakın

merhaba canım kızım 14 aylık. benimki de hiç tutmadı silikon uçla 15 gün kadar emdi sonra onu da bıraktı. sürekli sağarak verdim sütümü. ama düzenli sağmak gerekiyor süt üretimi çoğalsın diye. imkanın varsa 2 saatte bir düzenli sağmanı tavsiye ederim. evet çok zor oluyor bir yandan sağmak için vakit bulmak bir yandan bebekle kendinle ilgilenmen gerekiyor. ben 4,5-5 ay kadar sağarak dayandım ama sonrasında pes ettim sağmayı bıraktım.

18 gunluk bebeğe 40 50 CC yeter zaten . 1 litre mi içecek? Niye kimse söylememiş. Sizin sütünüz az değil?
Kendinize sürekli benim sütüm az değil deyin lütfen. Çünkü az değil . Yukarıda yazıldığı gibi sağmaya özen gösterin

Siz sağdıkça sütünüz artacak. Az da gelse 2 saatte bir sağın. Bir de bestlak damla kullanın.

Gece gündüz 2 saatte bir sanki bebek emiyor gibi sağım yaparsaniz sütünüz artacaktır. Ne kadar sıklıkla sağım yaparsanız okadar sütünüz olur. Fabrikadan talep edin uretsin talep neyse o çıkar . Stres yapmayin. Sagarken çorap geçirin biberona . Ayrica kardeşimin bebeği biberona alistigindan meme reddi vardı. Ve 40 günden sonra döndürdü. Silikon ucu deneyebilirsiniz.

Kürler var dene çok faydası oluyor zaten ilk başta kapasitesi çok az hemen yoruluyor sık sık emzir silikon uç ile emzir mutlaka tutacak emmrk bebeklerde reflex asla vazgeçme çemen otu ısırgan otu tane kimyon anason hepsinden bir yemek kaşığı 1liyre suya demle ister soğuk ister sıcak iç ben başlarda çok faydasını gördüm tahin dut kurusu bunlardan atıştırmalık yap kendine zaten ilk 3 ay sonra küre gerek kalmıyor artıyor

Back
X