Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlum 19 aylık sütten kesmeyi düşünüyorum.çünkü emmeye güvenip diğer gıdalardan yeterince yemiyor emmeye çok düşkün olduğu içinde çarşıda pazarda olup olmadık her yerde emmek istiyor. emzik ve biberon alışkanlığı da olmadığından gecede sık sık ağzında meme olsun istiyor. bugün göğsümü boyayıp pis olmuş e e olmuş falan diyip öğlene kadar emzirmedim. uyku saati gelince olanlar oldu. ortalığı yırttı resmen bende dayanamayıp emzirdim ve uyudu. emme dışında hiçbir yöntemle de uyumuyor. uykusu gelince emmekten nasıl vazgeçirebilirim bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. siz nasıl bıraktırdınız emmeyi.
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
annesi, bana kızma ama daha çok ama çok küçük... eğer şimdiden onun en büyük zevkini alırsan daha farklı tepkilerle problemlerle karşılaşırsın... biraz daha sık dişini... baksana o onun ihtiyacı... nasılda basıyor yaygarayı...
canım haklısın ama benim de niyetim en azından 2 yaşına kadar emzirmekti ama çok düştü emmeye bu yüzden çok iştahsız günde bazen sadece iki öğün yiyor ona bile seviniyorum dün mesela hiç bişey yemedi sadece emdi.beslenemiyor gibi geliyor bıraktırmazsam kendi bırakmaz artık diyorlar.ayrıca ben de çoğu yerde zorlanıyorum canm bu yüzden bıraktırmak istiyorum tabi ona bi zararı olmazsa inşallah
kolay gelsin benim oğlum da ondokuz aylık sadece emiyor başka bişey yemiyor sadece emerek uyuyor hatta emdikçe uyanmak istemiyor ve gittiğim her dr bana sütten kesmemi söylüyor seni benden iyi kimse anlayamaz
bende iki gündür bırakma çalışmalarına başladım
viks sürdüm kokusundan gündüz emmek istemedi ama uykusu gelince çok ağladı biraz zorla ayağıma yatırıp yüzünü hafifçe örttüm anında uyudu ama ilk gece emzirdim tabi gündüz yine çok ağladı emerek uykuya devam etmek istedi uykusu açılınca gün boyu hiç emmedi canı her emmek istediğinde açtı kokusunu duyunca geri gitti bi kaç gün gece emzirip gündüz aynı yöntemi uygulayacağım ben bu kadar kolay olacağını hiç beklemiyordum er yada geç bu süreç yaşanacak bebeklerimiz yemek yemeyi öğrenmesi lazım artık
kolay gelsin benim oğlum da ondokuz aylık sadece emiyor başka bişey yemiyor sadece emerek uyuyor hatta emdikçe uyanmak istemiyor ve gittiğim her dr bana sütten kesmemi söylüyor seni benden iyi kimse anlayamaz
bende iki gündür bırakma çalışmalarına başladım
viks sürdüm kokusundan gündüz emmek istemedi ama uykusu gelince çok ağladı biraz zorla ayağıma yatırıp yüzünü hafifçe örttüm anında uyudu ama ilk gece emzirdim tabi gündüz yine çok ağladı emerek uykuya devam etmek istedi uykusu açılınca gün boyu hiç emmedi canı her emmek istediğinde açtı kokusunu duyunca geri gitti bi kaç gün gece emzirip gündüz aynı yöntemi uygulayacağım ben bu kadar kolay olacağını hiç beklemiyordum er yada geç bu süreç yaşanacak bebeklerimiz yemek yemeyi öğrenmesi lazım artık
hayırlı olsun sen başarmışsın bile canım biz hala aynı düzen devam emmeye.ben de senin gibi düşündüm sadece gece emzirmek istedim ama öğlen uykusunda başka hiçbir yöntemle uyumuyor.ağlamak bir kenara kafasını yere vuruyor sinirinden emerek uyuyamadığı için.en güzeli emmeyi yavaş yavaş bıraktırmakmış bilmiyorum olmassa sadece uykusu geldiği zaman ve gece emzirmeye çalışıcam..inş. hayırlısıyla bıraktırırız. şimdi iştahı nasıl alıştı mı yemek yemeye?
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
bu makaleyi okumanı tavsiye ederim... bol şans... Sabiha Paktuna Keskin
makale için teşekkür ederim. gerçekten faydalı bilgiler var. başka bir açıdan bakmak gerekirse emmek onun en büyük ihtiyacı...iki yaş sınırına dikkat etmekte yarar var gerçektende...teşekkürler
hayırlı olsun sen başarmışsın bile canım biz hala aynı düzen devam emmeye.ben de senin gibi düşündüm sadece gece emzirmek istedim ama öğlen uykusunda başka hiçbir yöntemle uyumuyor.ağlamak bir kenara kafasını yere vuruyor sinirinden emerek uyuyamadığı için.en güzeli emmeyi yavaş yavaş bıraktırmakmış bilmiyorum olmassa sadece uykusu geldiği zaman ve gece emzirmeye çalışıcam..inş. hayırlısıyla bıraktırırız. şimdi iştahı nasıl alıştı mı yemek yemeye?
tam olarak başardım sayılmaz aslında nerdeyse iki haftadır sadece gece verdim ve son üç gündür gecede vermedim ağladığında kucağıma aldım konuştum ninni söyledim sonra salladım biraz sakinleşti hatta dün sabah kendi uyudu ve ilk günki gibi uyumak istediğinde ağlamıyor sallamama kızmıyor ve en önemlisi iştahı bana açıldı gibi geliyor eşime bile demiyorum NAZAR değecek diye ama eline verdiklerimi hep yedi bugün inş tamamen açılır korktuğumdan kolay oldu tabi öğlen 11 de kalkan oğlum şimdi saat sabahın 6sında kalkıyor inş siz benden daha kolay başarırsınız bu işi:)