Bebeğiniz doğduğunda onu sahiplenememe, sevememe, bağ kuramama gibi şeyler yaşadınız mı?

birbaktim

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
265
-317
13
33
Yaşadıysanız geçti mi? Zamanla geçer diyorlar. Bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. 1 ay oldu doğum yapalı. Sanki başkasının bebeğiymiş gibi hissediyorum. Tüm bakımını annem üstlendi. Bağ kuramıyorum bebeğimle. Antidepresan tedavisi görüyorum 3 haftadır ama değişen bir şey yok. İçim daralıyor. Bir ömür kapana kısılmış gibi hissediyorum. Özgürlüğüm elimden alınmış gibi.

Lohusalık döneminde bebeği kabullenmeme haricinde her türlü duygu karmaşasını anlarım ama özgürlüğünün elinden alındığını düşünmek ve 1 ay boyunca birsey hissetmemek BENCİLLİK, sendromla falan ilgisi yok.

çocuğunuzu emzirmiyor musunuz? emzirince aranızda bağ gelişebilir. emziriyorsanız antideprasan kullanmak zararlı değil mi çocuk için. çocuğunuza siz bakmaya çalışın geçeceğini düşünüyorum. lohusa depresyonu çok ağır bişey inşallah atlatırsınız

çocuğunuzu emzirmiyor musunuz? emzirince aranızda bağ gelişebilir. emziriyorsanız antideprasan kullanmak zararlı değil mi çocuk için. çocuğunuza siz bakmaya çalışın geçeceğini düşünüyorum. lohusa depresyonu çok ağır bişey inşallah atlatırsınız
Hayır maalesef emziremiyorum ilaç kullandığım için. Evet lohusa depresyonu dedi doktor ama günden güne iyileşmem gerekirdi 3 hafta oldu hala ilk günkü gibiyim.

Hayır maalesef emziremiyorum ilaç kullandığım için. Evet lohusa depresyonu dedi doktor ama günden güne iyileşmem gerekirdi 3 hafta oldu hala ilk günkü gibiyim.
doktorlarda herkese antideprasan vererek işin kolayına kaçıyor sanki. emzirmesi gereken bir kadına nasıl antideprasan veriyorlar. ve normal bir insanda bile antideprasan intihar duygusunu tetiklediğine dair bir sürü çalışma varken hala nasıl verebiliyorlar.
bence bir psikologa gidin derdinizi dinlesin anlattıkça açılırsınız. ve bence ilacı bırakıp çocuğunuzu emzirmeyi deneyin. çocuk yaptıysanız onun sorumluluğunu da almalısınız. ilk 6 ay o çocuğunda anne sütü içmesi lazım. evet durumunuz zor ama o küçücük bebeğin durumu daha zor bence. annesine ihtiyacı varken annesini ememiyor bile.

Plansız bir gebelik mi yaşadınız? Planlı ise bunu tahmin etmiş olmanız gerekirdi. Çevrenizde hiç çocuklu aileleri gözlemlemediniz mi? Ebeveynlik gönüllü mahkumiyet bunu hepimiz biliyoruz ama sizin hikayeniz farklı sanki… umarım başka nedenlerle çocuk doğurma fikri edinmemişsinizdir. O bebek sizin bir zahmet annenizden alıp bakımını üstlenin.

Plansız bir gebelik mi yaşadınız? Planlı ise bunu tahmin etmiş olmanız gerekirdi. Çevrenizde hiç çocuklu aileleri gözlemlemediniz mi? Ebeveynlik gönüllü mahkumiyet bunu hepimiz biliyoruz ama sizin hikayeniz farklı sanki… umarım başka nedenlerle çocuk doğurma fikri edinmemişsinizdir. O bebek sizin bir zahmet annenizden alıp bakımını üstlenin.
Hayır sadece çok büyük konuşmuştu ;)

Hayır sadece çok büyük konuşmuştu ;)
Şey yazasım geldi doğurmasaydın???? Ya da kocanla fikfik yaparken iyiydi????? Ya da şey diyim dur dur anne olmayı haketmiyorsun ne depresyonu yaaa. Hmmm şey de olabilir aslında tüp bebek gibi imitasyon da değil bebeğin aslında ama niye böyle oldu acaba

IMG_8752.webp

Şey yazasım geldi doğurmasaydın???? Ya da kocanla fikfik yaparken iyiydi????? Ya da şey diyim dur dur anne olmayı haketmiyorsun ne depresyonu yaaa. Hmmm şey de olabilir aslında tüp bebek gibi imitasyon da değil bebeğin aslında ama niye böyle oldu acaba
Bide şey var madem vajinismuşsunuz yapamıyorsunuz neden zorla yapmaya çalışıyorsunuz hala

doktorlarda herkese antideprasan vererek işin kolayına kaçıyor sanki. emzirmesi gereken bir kadına nasıl antideprasan veriyorlar. ve normal bir insanda bile antideprasan intihar duygusunu tetiklediğine dair bir sürü çalışma varken hala nasıl verebiliyorlar.
bence bir psikologa gidin derdinizi dinlesin anlattıkça açılırsınız. ve bence ilacı bırakıp çocuğunuzu emzirmeyi deneyin. çocuk yaptıysanız onun sorumluluğunu da almalısınız. ilk 6 ay o çocuğunda anne sütü içmesi lazım. evet durumunuz zor ama o küçücük bebeğin durumu daha zor bence. annesine ihtiyacı varken annesini ememiyor bile.
Çocuk yaptıysam bakmak zorunda olduğumu ben de biliyorum. Ama lohusa depresyonunda olan biri zaten bakması gerektiğini bildiği halde bakamaz. Bu yüzden doktora gidiyoruz zaten. Yapmamız gerekenleri yapamadığımız için. Teorikte neyin nasıl olması gerektiğini ben de sizin kadar iyi biliyorum. Ama yapamıyorum çünkü ruh sağlığım iyi değil şu an.

Allah yardimciniz olsun ben tüp Bebek tedavisi ile hamile kaldım kısmet nasip olacak ya iki embriyo ikiside tuttu çok ağladım ikisine nasıl bakacağım diye
Hamilelik çok zor geçti
Doğurdum uykusuz geceler benimde içimden geçiyordu tek kendimle olduğum zamanlarimi özlemek
Saç baş yolacak kadar lohusalık yaşadım gece saat kurup emziriyordum çok küçük oldukları için sarılık oldukları için uyanmiyorlardi aciksalarda

Lütfen cocugunuz için kendinizi toparlayin ten teması yapın o sizin canınız ailenizden yardım isteyin dinlenmek ve uyumak için

Lohusalık döneminde bebeği kabullenmeme haricinde her türlü duygu karmaşasını anlarım ama özgürlüğünün elinden alındığını düşünmek ve 1 ay boyunca birsey hissetmemek BENCİLLİK, sendromla falan ilgisi yok.
Agir bir lohisa depresyonu geciriyor olabilirsin herkeste olmuyor diye bunun varligini reddedemeyiz bence ilac harici guzel bir psikologa gitmelisin iyi gelecektir kimseyide onemseme senin bebegin canindan bir parca tabi ki bu sekilde hissetmen normal degil suan saglikli dusunemiyorsun cok acil bir sekilde tedavi ol canim benim🌸

Back
X