Bebeginiz dogduktan sonra kim yardimci oldu?

Bebek bakimda kim yardimci oldu?

• Yardimciyla baktim

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    10

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
merhaba kizlar bebek dogduktan sonra size kim yardim etti ve keske farkli yapsaydim dediginiz oldumu?
Dogumun hemen sonrasinda birini cok ihtiyac duyuyoruz.
benim yanimda kayinvalidem ve kayntam vardi esimde yurtdisindaydi ve ben cok zorlandim.
Annem ara ara geliyordu kaynanamla anneminde arasi hic yoktu ve cok kotu bir surec yasadim
yeniden hamileligi dusunuyorum ve bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
Benim annem gelse bile babam calistii icin surekli kalamadi yanimda ve mecburen kaynanamlar geldi
ama simdi keske bir yardimci tutsaydim diyorum. sizinde fikirleirnizi almak istedim

merhaba kizlar bebek dogduktan sonra size kim yardim etti ve keske farkli yapsaydim dediginiz oldumu?
benim yanimda kayinvalidem ve kayntam vardi esimde yurtdisindaydi ve ben cok zorlandim.
Annem ara ara geliyordu kaynanamla anneminde arasi hic yoktu ve cok kotu bir surec yasadim
Benim annem gelse bile babam calistii icin surekli kalamadi yanimda ve mecburen kaynanamlar geldi
ama simdi keske bir yardimci tutsaydim diyorum. sizinde fikirleirnizi almak istedim

slm..ben hamile değilim ama bebek istiyorum.eğer Allah nasip ederse doğumdan sonra annemin yanımda olmasını isterim.eğer annem gelemicek durumda olursa ananenm ya da halam , olmadı teyzem falan yardım isterim..çünkü kayınvalidemler çok iyi ama nekadar iyi olursa olsun kendi ailen gibi rahat edemezsin..paylaşmak istedim..ii sabahlar..

canım benim ilk doğumda annem 3-4 gün kaldı normal doğumdu küçük kardeşim de olduğu için sonra gitti ve ben tek başıma kaldım:5:
gün aşırı gelip yıkıyoduk sonra yine gidiyodu bi de ramazana denk geldi o yüzden de sıkıntı oldu biraz
ikincide de ben annemin evine gittim 1 hafta kaldım sezaryendi sonra evime geldim yine yalnız:43::14:
ama sağolsun üst katımda eltim oturuyo onun çok yardımı oldu misafirim falan geldiği zaman ya da sıkışınca ne bileyim bebişin sesini falan
duyunca inerdi aşağı bişi mi oldu diye hala da elini üstümden çekmez yardıma ihtiyacın var mı diye:16:

canım benim ilk doğumda annem 3-4 gün kaldı normal doğumdu küçük kardeşim de olduğu için sonra gitti ve ben tek başıma kaldım:5:
gün aşırı gelip yıkıyoduk sonra yine gidiyodu bi de ramazana denk geldi o yüzden de sıkıntı oldu biraz
ikincide de ben annemin evine gittim 1 hafta kaldım sezaryendi sonra evime geldim yine yalnız:43::14:
ama sağolsun üst katımda eltim oturuyo onun çok yardımı oldu misafirim falan geldiği zaman ya da sıkışınca ne bileyim bebişin sesini falan
duyunca inerdi aşağı bişi mi oldu diye hala da elini üstümden çekmez yardıma ihtiyacın var mı diye:16:

ne guzel eltinin sana yakin ve yardimci olmasi. benim icin kotu taraf esim yurtdisinda.
yani Tr ye gelirsem onsuz kalicam burda kalirsamda zorlanacagim arada kaldim ama bir yardimci sart

canım galiba ilk çocuğun 3 yaşına yakın
ee bidaha hamilelik düşün hamile kal doğur falan derken 4 yaşında olur
kreş yaşı gelir o zaman o kadar bunalmazsın
yada dediğin gibi imkanın varsa yardımcı da tutabilirsin:34:

bende kendi annemin bakmasını isterim ana gibi yar olmaz.Nazımız anca ona geçer.

banada annem ve kayınvalidem dönüşümlü yardım etmişlerdi, ikisinden de Allah razı olsun ancak insan ister istemez kv varken şöle bi yatıyım diyemiyor ben annemle çok rahat etmiştim. imkanın varsa bi yardımcı bulmak daha mantıklı geldi senin durumunda yine arada kv gelir zaten ama muhtaç kalmamış olursun

Benim kizim suan krese basladi saat 8:30-16:00 arasi evde yok. orda cok mutlu.
Ama benim dusundugum zaman dilimi ilk 1 ay. yani ondan sonra zaten bebkte bende toparlaniriz.
ilk kizimda esim yurtdisinda oldugu icin annesiyle babasini dikti tepeme
kayinvalidede sagolsun hep istiyor cocukla ilgilenmek yemek yapilacak ev toplanacak yok yani
kalkip yapmaz ben zaten sezaryandim ve 2 buklum dolaniyordum. ilk gunler kizin altini bile acamadim
o isterki lohusada olsam ben doneyim ortada. dogum yapmayi ameliyat olarak gormuyormus
oyle soyluyor. birde ben sezaryanla yaptim diye siparis bebek aldin sen diyor ne var ki sezaryan dogumda.
zihniyet bu yani bu sebeple 2. dogumum olucaksa mumkun mertebe ondan uzak olmam lazim
aslinda en guzeli esimin yaninda olmam ama burdada hersey cok zor. yemek filan istese canim yardimci bile tutsam yapamaz
kendi yemeklerinden yapar onlarlada benim aram yok.
yani zor bir karar. annem geldi ama cok kalamiyordu. evin hizmetcisi muamelesi gordu zaten.
o ugrasti herseyle. ne biliyim guvenilir birini bulsam en azinda 1-2 ay Tr de dogum yapsam kendi evimde yani.
ara ara annemde gelse kizkardesimde 10 dk mesafede zaten. cok guzel olurdu.
2 ay sonrada esimin yanina gelirdim guzel olurdu.

İlk bir hafta annem ilgilendi sonra eşimle ben baktık bebeğimize iyi ki de öyle olmuş. İkinci bebeğim olsa hastanede bile eşimin olmasını isterim.

Back
X