Bebeğiniz kaç aylık iken yürümeye başladı?

aysbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
328
16
118
Merhaba arkadaşlar,

Benim ikiz kızlarım var, şuan 13,5 aylıklar ama hala yürüyemiyorlar.
36 haftalık doğum yaptım yani 1 ay erken bununda etkisi olabilecegini biliyorum ama yinede insan ister istemez takıyor kafasına anne olarak.
Ben kızlardan sonra doğan bebeklerin yürüdüğünü görünce dahada moralim bozuluyor.
internette araştırma yaptım ve 18 aya kadar yolu var diyorlar ama yinede içim rahat değil nedense..
Kızlarımdan biri ayakta desteksiz durabiliyor bir kaç saniye ama adım atmıyor, diğer ise yeni yeni bir yerlere tutunup kalkmaya ayakta durmaya başladı.

Sizin bebekleriniz kaç aylık iken yürümeye başladılar?

Benim oğlum 14 aylığı geçiyorken gözümün önünde bir iki adım attı heyecanlandım.Sonra durdu bir süre 15.ayda ise kısa kısa artık yürümeye başlamışlardı.Konuşmasıda aynen öyle.Bazen bir ikin gün içinde herşey gelişiveriyor.1-2 ay daha bekleyebilirsiniz annesi.Sonrasında doktorlara sorarak içimizi rahat ettirelim.

benim kızım 13 aylıkta 1-2 adım atmaya başladı şimdi 14 aylık yürüdü.kuzenimin kızı 1.5 yaşında yürüdü.endişe etme yürürler vakti zamanı gelince.bende üzülüyordum bizimkinden küçükler yürüyo diye ama sonra dedim amaann yürür sağlıklı olsunda önemli olan o dedim.daha bişeyini kafama takmıyorum veee kimsenin çocuğuyla kendi çocuğumu kıyaslamıyorum sende öyle yap..

benim oğlumda 15 aylıkken yürüdü, 34 haftalık doğmuştu. diğer çocuklarla kıyaslama gelişimini, sağlıklı olsun yeterki illaki yürür:34:

benim kizim 13 aylikken yurumustu.
elinden tuttugunda falan kalkmaya calisiyor mu peki? ya da bir yerlere tutunarak destekli adim atiyor mu?

Benim ikizlerin biri 15 aylıkken diğeri 18 aylıkken yürümüştü.:31:.Oğlumda 16 aylıkken yürüdü.:31:.Her çocuk farklı oluyor.:34:..9aylık yürüyen de var 18 aylıkken yürüyende:34:

kizim 1 ya$inda yurudu
oglum 15 aylikdi, son gunune kaddarda bekledi dogmak için :)
ayakda tutunarak durabiliyolarsa sorun yokdur
erken dogduklari için geriden gelmeleri normal geri bile deiller daha ama
18 ay dan once dr a gitsen inelemez nedden yurumuyor diye, normal kar$iliyolar o ana kadar ..

benim kizim 13 aylikken yurumustu.
elinden tuttugunda falan kalkmaya calisiyor mu peki? ya da bir yerlere tutunarak destekli adim atiyor mu?

Evet ayağa kalkmada sorun yok ellerinden tutunca kalkıyorlar. Kanepelere sehpalara tutunarak yürüyorlar onda sonra yok ama henüz desteksiz adım atmıyorlar :((

Back
X