Bebeğiniz kaç aylıkken çalışmaya başladınız..pişmanliklariniz iyikileriniz¿¿¿

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Değerlieanneler Merhaba.....♥
Benim bebeğim 5 aylık maşallah..Ikilemde kalıyorum kimi ek gidaya başlayacak zaten basla diyor kimisi yaşına kadar bekle... günlük 6 -7 saatlik yokluğum olacak ve annem bakacak...Fikirlerinzi deneyimlerinizi paylasir mısınız¿¿¿

imkanın varsa başlama. ben hamileyim 10 aylık olunca başlamam gerekecek hemde 12 saat filan. mümkün olsa keşke daha çok kullanabilsem yasalar izin verseydi

4,5 aylıktı başladığımda. oğlum çok zor bir bebekti. bana iyi gelmişti çalışmak. işte biraz kafa dağıtıyordum. bol bol wc giriyordum. rahat rahat çay kahve içiyordum. pişmanlığım yok aslında. şu an 3 yaşına girecek Allah izin verirse inş. sadece bakıcı sorunu yaşıyorum. kreş ayrı dert bakıcı ayrı dert.

4,5 aylıktı başladığımda. oğlum çok zor bir bebekti. bana iyi gelmişti çalışmak. işte biraz kafa dağıtıyordum. bol bol wc giriyordum. rahat rahat çay kahve içiyordum. pişmanlığım yok aslında. şu an 3 yaşına girecek Allah izin verirse inş. sadece bakıcı sorunu yaşıyorum. kreş ayrı dert bakıcı ayrı dert.

Acikcasi bana da iyi gelecek diye umuyorum..hani 6 saat ustelik annem bakacak olmasi da icimi rahatlatiyor..yogun bir calisma temposundan sonra evde durmak bana cok da iyi gelmedi..evet bebegimi cok seviyorum ama kendime de zaman ayirmak iyi olurdu daha tahammüllu olabilmek icin

Benimki 21 aylık martta başlayacam en azından iyi yönünden bak annen bakacakmış, benim kv bakacam diye atladığı için anneme baktıramıyorm kreşe vericem, anneme baktırsam evimde huzur bırakmaz bende kv bırakmam sen yazınca maşallah ne şanslı dedim Allah bozmasın:)

Ben 1 haftalikken basladim ama bilgisayari eve getirdim simdilik evden calisiyorum. Bir sure sonra normal calismaya donmem gerek ama bu sureyi uzatabildigim kadar uzatmak istiyorum cunku oglum bensiz duramiyor. Ama disarida calismaya mecbur olsaydim en azindan 6 aylik olmasini beklerdim.

Benimki 21 aylık martta başlayacam en azından iyi yönünden bak annen bakacakmış, benim kv bakacam diye atladığı için anneme baktıramıyorm kreşe vericem, anneme baktırsam evimde huzur bırakmaz bende kv bırakmam sen yazınca maşallah ne şanslı dedim Allah bozmasın:)

Amin canım Allah herkesin gonlunce versin.
sen 21 ay calismadin mi yani ¿

Ben 1 haftalikken basladim ama bilgisayari eve getirdim simdilik evden calisiyorum. Bir sure sonra normal calismaya donmem gerek ama bu sureyi uzatabildigim kadar uzatmak istiyorum cunku oglum bensiz duramiyor. Ama disarida calismaya mecbur olsaydim en azindan 6 aylik olmasini beklerdim.

En az 6 ay bana da rahatlatici geliyor. Ek gida da giriyor ya isin içine

papatyasevilir papatyasevilir Ben kızım 11 aylıkken( 1 ay önce) işe başladım. Fakat ben öğretmenim ve boş günlerim var. Bu yüzden rahatım.
Annenizde bakacakmış gözünüz arkada kalmaz. Ev birzaman sonra çok monoton.
Şöyle düşünün birde siz dışarıda çalışmaya alışkın birisiniz Eski düzeninize döneceksiniz biryerde.
Benim doğumsonrası sürecim çok zordu. 4 ayda iznim bittiğimde çalışacak halde değildim. 6 ay ücretsiz izin aldım.
Kısacası çalışın kendinizi besleyin evde bir süre sonra insan kendini işe yaramaz hissediyor.
Sabah giyinip evden çıkmak bile insana tahmin ettiğinizden daha fazla iyi geliyor.

Amin canım Allah herkesin gonlunce versin.
sen 21 ay calismadin mi yani ¿
Yok ben çalışmadım ama benim bebeğim çok zor bi bebek yemek yemez uyku uyumaz düzene sokamadım hemde 8 buçuk 5 buçuk çalışıyorm biraz yoğunum diye istemedim martta başlayacam inş

Hiç ara veremedim desem yeridir :) resmen 4. Ayda başladım sayılır. Sorun yaşamıyoruz şimdi 9 aylık. Bana iyi geliyor çalışmak. Annen bakacakmış gözün arkada kalmaz. Bırakmak zor geliyor,saatler geçmiyor eve koşarak gidiyorsun.. Evlat özlenince heryer dar geliyor.. Yinede güzel çalışmak..

Ev hanimiyim ama yazmak istedim aslında çok güzel bisey çocuğunuzun her anını görüp şahit olmak ama çalışıyo olmayida çok isterdim ki su zamandan sonra is teklifi olsada kabul etmem çünkü çok alıştım kızıma ama hem saat çok çok uzun bi sure değil hemde annen bakacağı için çok şanslısın bence başlamamışmış çünkü çocuğun sana alıştığı zaman ve sende ona alıştığım zaman zorlanirsin simdi ben bi yere gidecek olsam ağlıyo susturmam zor oluyo ama babası gideceği zaman ise gidiyo kızım aksam evimize gelecek diye soyledigimde el sallayarak yolcu ediyo

7 aylikken dondum ise. Su an 19 aylik hala cok zor gelir ayrilik kismi. O da ben de alisamadik. Ama su da bir gercek ki ise bile gitsem kafa dagitiyorum. Resmen normal yasama dondugumu hissediyorum. O yuzden bana iyi gelmisti ise donmek. Yani hangi ay olursa olsun zor ama bence calisan insan icin gerekli 6 aydan sonra.

Ben cocugum 3 yasina girince baslicam baya gec yani. Ama annemin bakma imkani olsaydi bende yarim gün calisirdim kendim icin bana iyi gelirdi yani. Herkesin kendi tercihi imkanin varsa kalabildigin kadar evde kal bebegin ilk adimlari ilk konusmalarini kacirmak bilmiyorum nasil bir duygu herkesin hakkinda hayirlisini olmasini isterim zor bir durum

Ev hanimiyim ama yazmak istedim aslında çok güzel bisey çocuğunuzun her anını görüp şahit olmak ama çalışıyo olmayida çok isterdim ki su zamandan sonra is teklifi olsada kabul etmem çünkü çok alıştım kızıma ama hem saat çok çok uzun bi sure değil hemde annen bakacağı için çok şanslısın bence başlamamışmış çünkü çocuğun sana alıştığı zaman ve sende ona alıştığım zaman zorlanirsin simdi ben bi yere gidecek olsam ağlıyo susturmam zor oluyo ama babası gideceği zaman ise gidiyo kızım aksam evimize gelecek diye soyledigimde el sallayarak yolcu ediyo
Bak canım belki de çocuk değil sen bağımlısın çocuğa. Sensiz kalmasına hazır bir birey olmasını istemediğin için çocuğu belki de öyle yönlendiriyorsun. Benim kızım da 21 aylık oldu. 27 aylıkken işe başlayacağım için kreşe gidecek. Doğduğu günden beri yanındayım ama giderim gelirim hiç dert etmez. Yeter ki birileri onunla ilgilensin. Hatta geçenlerde ilk gördüğü bir arkadaşımız geldi. Gel hadi gezmeye gidelim dedi tuttu elinden gitti. Özgür ruhlu minik kova burcu kızım :KK200:

Ben devlet memuru olduğum için yasal olarak iznim bittiğinde işe geri döndüm. Bu da hamileliğin sonuna kadar çalıştığım için 3.5 aylık oluyor. Biraz yıllık iznimi kullandım 4.5 aylık civarı ile döndüm. Bizde süt izni var ve annem bakıyordu. İş ve annemin evi yakın arabayla öğle arası gidip emziriyorum hala. İşe geri dönmek çok güzel. Her şey daha düzenli oluyor.

Bak canım belki de çocuk değil sen bağımlısın çocuğa. Sensiz kalmasına hazır bir birey olmasını istemediğin için çocuğu belki de öyle yönlendiriyorsun. Benim kızım da 21 aylık oldu. 27 aylıkken işe başlayacağım için kreşe gidecek. Doğduğu günden beri yanındayım ama giderim gelirim hiç dert etmez. Yeter ki birileri onunla ilgilensin. Hatta geçenlerde ilk gördüğü bir arkadaşımız geldi. Gel hadi gezmeye gidelim dedi tuttu elinden gitti. Özgür ruhlu minik kova burcu kızım :KK200:
Her çocuk bir değil kanaatindeyim.. Benim kızımda fazlaca cana yakin ve uyum sorunu yasamaz benimkide ilk gördüğü kişiye bile sıcak davranır ve evde babaannesi var tahmin edersin ki çok toleranslı ve her istediğini yapiyo yani ilgi alaka çok keza benim ailemde ayni şekilde yorgunluktan eve gelir gelmez uyur gozum arkadada kalmaz giderken orası ayrı ama benim gidecegimi anladığı zaman huzursuzlaniyo ve yanımdan ayrilmiyo gizli saklı çıkıyorum evden ve o zaman ben hic bi tad alamıyorum gittiğim yerden ki öyle gezmelerede giden biri değilim ihtiyaç olduğu müddetçe çıkarım ama onda bile ağladığını gördüğüm zaman içim rahat etmiyo dediğin gibi belkide ben duskunumdur beklemediğimiz bi anda dogdu 7 aylık kuvezde kaldı çok sknti çektim duygusal olarakta yipratildim kv ötürü ve düşkün olmasida bi yandan beni mutlu etmiyo desem yalan olur tanımış olsan evimin durumunu az bisey de olsa bilsen emin ol bana hakverirsin

Back
X