bebeğinize koyacağınız isime tepki

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
kızlar merhaba; yeni doğum yapacaksınız diyelim bebeğinize koyacağınız isme eşinizle birlikte karar verdiniz ve kayın valide kayın peder görümce elti kayınbirader bebeğiniz adını söylediğinizde '' o ne biçim isim, o ne ya öyle vs...'' gibi tepkiler aldınız. tavrınız ne olur buna karşılık nasıl bir yaklaşım ve cevabınız olur?

Benim yakinpederim (betul)ismine erkek ismi gibi demişti ama vazgeçemedik koyucaz

Ben böyle önemli bişeye karar verdiysem paylaşma gereği bile duymam. İlk seslendiğimde duyarlardı herhalde. Kime ne sonuçta o bebek sizin siz 9 ay karnınızda taşıyorsunuz sizden ve eşinizden bir parça. Bence ne dediklerine takılma. Biz beğendik koyduk diyin.

Ben mesela , onlara fikirlerini sormamak adına aman kaynananjn adını falan koy derler diye henüz adı bile hazır değil diyorum.
Doğunca netleşecek diyorum çünkü onlara büyük sürprizim vaar :):):)

Hahaha ay ne biliyim Behlül geldi heralde aklına Betül ismine bayıldım eşimle inşallah koyucaz
Anlamıda çok güzel Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin bekleyen tüm anneleriin içinde bizlerle inşallah...
Sorsan kayınbabana behlülden başka çağrışım yapacak erkek ismi bulamaz

Anlamıda çok güzel Rabbim hayırla kucağına almayı nasip etsin bekleyen tüm anneleriin içinde bizlerle inşallah...
Sorsan kayınbabana behlülden başka çağrışım yapacak erkek ismi bulamaz
Amin inşallah hepimiz sağlıkla kucaklariz aslında herkes bir öneride bulundu ama eşimle.ikimiz seçtik en iyisi böylesi adı gibi olsun kizimsa insallah

Esim muhammed furkan dedi daha karnimdayken ben karsi çıkmadım. Beğendim. Doğumumun ikinci günü kimseye demeden gülüm ismi ne koyalım bende biliyorsun zaten dedi. Annem de yanımızda hic baban ve annene sooylemicekmisin veya sormicak mısın? Eşim de hiç karıştırma onlar kendilerine göre değişik isimler koyacaklar. 2 saat sonra geldi kimlik elinde adını koymuş kayinpederim fazla birsey deme di kaynananmda oğlum öyle davranmış. Biliyorlar da çocuğunu fazla sikinti olmadı.
Özet istekliyseniz bir osimde sormadan direk kimliği çıkarın isim hakkinda ali dusunuyoruz yada birakacaz demeyin. Bilmiyoruz bakalım diyin.

şuan hamile değilim ama 4 gebelik geçirdim daha çocuk doguma bile yaklaşmadan isim olay olmuştu. hani biz koyalım demiyorlar tabi de ben bunu istiyorum dediğimde öyle isim mi olur gibi yaklaşımlar vardı. öyle sinirim bozuluyordu ki kırmayım diye birşey demiyordum. maalesef ağzımı açınca kapatmam çok zor oluyor sakin kalmak adına sizler neler yapıyorsunuz diye merak ettim.biz torun müjdesini direk isimle veriyorduk ve öyle tepki alınca inanılmaz kırılıyordum. zaten kaybediyorum yavrularımı niye kırarlar ki insanı.çok terbiyesizce saygısızca değil mi bu? o ne ya gibi bir tepki öyle isim mi olur gibi.... inanılmaz canım sıkılıyordu karışmalarından ziyada yaklaşım tarzı beni kırıyordu. şuan yeniden gebelik düşünüyorum isim vermeyi bırak hamile olduğumu bile en az 6 ay söylemeyeceğim.

şuan hamile değilim ama 4 gebelik geçirdim daha çocuk doguma bile yaklaşmadan isim olay olmuştu. hani biz koyalım demiyorlar tabi de ben bunu istiyorum dediğimde öyle isim mi olur gibi yaklaşımlar vardı. öyle sinirim bozuluyordu ki kırmayım diye birşey demiyordum. maalesef ağzımı açınca kapatmam çok zor oluyor sakin kalmak adına sizler neler yapıyorsunuz diye merak ettim.biz torun müjdesini direk isimle veriyorduk ve öyle tepki alınca inanılmaz kırılıyordum. zaten kaybediyorum yavrularımı niye kırarlar ki insanı.çok terbiyesizce saygısızca değil mi bu? o ne ya gibi bir tepki öyle isim mi olur gibi.... inanılmaz canım sıkılıyordu karışmalarından ziyada yaklaşım tarzı beni kırıyordu. şuan yeniden gebelik düşünüyorum isim vermeyi bırak hamile olduğumu bile en az 6 ay söylemeyeceğim.
En güzelni yaparsın. Ağızları açılınca isim beğenmezler ama gel gör ki senn çektiğin evlat özlemini yaşadığın acıları anlamazlar...
Sağlıklı bir gebelik geçirirsin umarım...

kızlar merhaba; yeni doğum yapacaksınız diyelim bebeğinize koyacağınız isme eşinizle birlikte karar verdiniz ve kayın valide kayın peder görümce elti kayınbirader bebeğiniz adını söylediğinizde '' o ne biçim isim, o ne ya öyle vs...'' gibi tepkiler aldınız. tavrınız ne olur buna karşılık nasıl bir yaklaşım ve cevabınız olur?
Size ne demek olurdu
Yeni yegenim oldu
Olmadan evvel koyacakları isimi soylediler
Hiç begenmedik ama tek kelime etmedik kardesim ve eşine
Bize ne ki
O bebebğin annesi babası karar verir
Bize de susmak düşer

Ben mesela , onlara fikirlerini sormamak adına aman kaynananjn adını falan koy derler diye henüz adı bile hazır değil diyorum.
Doğunca netleşecek diyorum çünkü onlara büyük sürprizim vaar :):):)
Seniki güzel taktikmiş :D

Valla ben direk sizin de koyduğunu isimleri gördük derdim herhalde :) ben daha cocuk bile yokken eşime söyledim sen soyismini belirliyosun 20 tane de cocuk yapsam isimler bende diye.. hatta dün isim muhabbeti oldu koyacağım ismi söyledim kendi dayım yok kucağıma almam yok sevmem falan bin tane lf söyledi ben de ben senin o pis kucağına verirsem sen de almazsın sana ne benim cocuğuma koyacağım isimden ben senin cocuklarının ismine karıştım mı dedim kesti sesini.. ver ağızlarının payını kimseyi ilgilendirmez..

Benim kendi annem babam begenmemisti, o nasil bir isim ondan isim mi olurmus ne guzel anlamli isimler varmis mis mis, hatta kardesim bir yil sonra bile koydugun isme bak diye fena dalga gecmisti. Ha bu arada cocugun adi siradan bir isim. Bizimkiler abartti.

Bende ogluma batın ismi koyacaktim ama tek basina batın ismi koyulmuyormus abdulbatin gibi olmasi gerekiyormus degistirdim o yuzden su an oglumun adina da dediler ben takmadim ne istiyorsan onu koy :-)

Back
X