Bebek Beslenmesi Bebeğinize Tv İzletiyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ilginç bir konu olmuş. okumadım tüm konuyu ama okuyacağım inşallah.
ben tv izlemesini hiç istemiyorum bilinçaltı üstü meselesi açısından.

zaten uzmanlar tv'nin bebeklerde zeka geriliğine yol açtığını söylüyorlar.
görüntüler değiştikçe çocuk anlam veremiyormuş. daha dış dünyayı öğrenememiş bir bebek tv'den iyice şaşkın oluyor haliyle.

bir de makale okumuştum 3 yaş altı çocuklara 10 dk dan uzun sre tv izltmemek gerekmiş.

ahh keşke tv'yi biz de çıkarabilsek haytımızdan ama...
her babayiğidin harcı değil tabi.

tv izletilmemesinden yanayım. ama evde bebeğimle yalnızken, işim olduğunda onu oyalamak için bazen mecbur kalıyorum. kötü anne ben!

evet arkadaşlare hepimiz ve tüm dünya insanları tv izlemeden büyüdüler ve hepimiz onun zararlarından korunarak büyüdük,anlıyorum sizleri...:))
bu çocuklar ilerde başka bir evrene transfer olmıcaklar bu dünyada olucaklar
tv ye bukadar laf eden arkadaşlar ozman evlerine bilgisayar cep telefonu falan almıyodur demi....?
ne doktorlar nede biz zararı yok demedik günde yarım saat bakıyo dedim drumuzda okadardan bişey olmaz dedi.....

Canım sana kesınlıkle katılıyorum, benım oğlum da 5 aylık ve baby tv seyredıyor ( o da gunde yarım saatı geçmez ) diğer zamanlarda oynuyoruz annanaesı babaannesı falan gelıyor ama tv seyretmeyi de seviyorlar yani ...:)

benim kızımda trt çocuk izliyor ama sadece dikkatini çekenleri
birara reklamlara takmıştı ama şimdi pek umursamıyor
tv bizim hayatımızda yemek yerken var malesef yemiyor çünki
bende onu izlerken yediriyorum yanlız bir arkadaş yazmış eltimin oğlu var
haraketleri bir tuhaf diye korkuttu beni açıkçası

alt yapıda allah korusun bi sorun bir meyil varsa evet gece bahçesindeki kahramanlar gibi davranabilir başka şeylerde yapabilir
benimde yiğenim ki ben büyüttüm sayılır onlarla büyüdü yattı kalktı ama hepimizi suya götürüp susuz getirir cinsinden cin ötesi bişey ettiği laflara düşüncelere kurduğu bağlantılar biz şaşırıp kalıyoruz ve henüz 4 yaşında

benimki ilgisiz bakmıyor tv ye...
ama arkadaşlar baby tv var 6ay ve 3 yaş arası bebekler için...
orayı izlettirebilirsiniz arasıra...

sabiha paktuna bir programda 6 aylik bebekler tv izliyor bu bir felaket demisti )) demisti beyinlerinin gelisimi tamamlanmadigi icin cok zararli dedi

benim 9 aylık kızım var, tv yi açtığımızda ya uydunun düğmesinden ya da fişin düğmesinden kapatıyor tv yi..:)

evet hep duyuyoruz tv.nin zararlı olduğunu.benim oğlum öyle cok düşkün değil tv. ye ufakken reklamları severdi şimdide yeni yeni çizgi film demeye başladı.Ben tv. nin şöyle bir yararını gördüm ben oğlum ufakken tüm kış evedeydim dışarıya cıkamadık öyle pek gelenimizde olmadı tüm gün beni görüyodu.Tv sayesinde yabancı yüzlere alıştı diye düşünüyorum ben.Şimdi kimseye yabancılık cekmez sıcak kanlı bi cocuk.

benım kızımda günde 1-2 saat sadece baby tv izliyor.cok eğitici bir kanal.renkleri,şekilleri,şarkıları ögrenıyor...cok zararlı oldugunu düşünmüyorum..genelde kendım oyun oynamak istiyorum kıızmla ama çalışan anne oldugum için gelir gelmez ev işi yemek ile ugrasıyorum kızımda bu sürede tv izliyor.hatta bana da ögretiyor.."anne tulli tullii" diyor bana gösteriyor.baby tvde tuli diye bir karakter var.:)

ilginç bir konu olmuş. okumadım tüm konuyu ama okuyacağım inşallah.
ben tv izlemesini hiç istemiyorum bilinçaltı üstü meselesi açısından.

zaten uzmanlar tv'nin bebeklerde zeka geriliğine yol açtığını söylüyorlar.
görüntüler değiştikçe çocuk anlam veremiyormuş. daha dış dünyayı öğrenememiş bir bebek tv'den iyice şaşkın oluyor haliyle.

bir de makale okumuştum 3 yaş altı çocuklara 10 dk dan uzun sre tv izltmemek gerekmiş.

ahh keşke tv'yi biz de çıkarabilsek haytımızdan ama...
her babayiğidin harcı değil tabi.

tv izletilmemesinden yanayım. ama evde bebeğimle yalnızken, işim olduğunda onu oyalamak için bazen mecbur kalıyorum. kötü anne ben!

canım o kadarda değil yaa 10 dk dan afzla izleyen her bebek gerizekalımı oluyor:) biz küçükken hep izlemişiz suan hepimiz cok iyi yerlerdeyız cok şükür.tabıkı herseyın aşırısı kötü ama biraz abartı olmuş.o konuda şöyle bir bilgi vereyim mental geriliği zaten var olan çocuklarda ileriye dönük gelişimi engelliyor televizyon.haa tv izlemesine karşıyım cocukların saatlerce oturup başka birsye ögrenmeden..ama bu kaadr ad degıl yani..bir sağlık personeli olarak söylüyorum bunu..

geçemlerde bir uzman 2 yaşına kardar çocuklar mümkünse tv nin sesini bile duymamalı beyin gelişimini olumsuz etkiliyor dedi bebişim 1 aylık ben de kesinlikle izlettirmemek istiyorum.

benım 3aylık oğlumda gaz sancısı tuttugunda nasıl oldu anlamadım tv acıktı tvyı fark ettı ve sustu ama gunduzlerı acmıyorum aksamları babsı acıyor 5dakıka bakıyor sonra yer yatagını yatırıyorum oyunlar oynuyoruz sonrada uyuyor boylece cok bagımlı degıl

arkadaşlar neredeyse tüm yorumları okudum
evet gerçekten iyi birşey değil televizyon
izletmemeye çalışanları anlıyorum
izletenlerde abartıya kaçmıyordur tahmin ediyorum
en nihayetinde herkesin çocugu kendine en kıymetlidir kimse en ufak bir zarar gelsin istemez
amaaaa
misal ben kendimi düşünüyorum sürekli evdeydim çalışmıyorum ama bebeğim olmadan önce hep dışarda hep aktiftim
şuan tuvalete dahi gidemiyorum kızım hemen aglamaya başlıyor bu ay 1 yaşında olacak kızım
mutfaga bile gitsem katıla katıla aglıyor yanında birini bir ses bişey arıyor
ozaman mecburen televizyonda çocuk kanallarından birini açıyorum orda çıkartılan ilginç seslere çocuk seslerine ilgi duyuyor
oturup büyük insan gibi tv izlemiyor ama onu odada tutabiliyor bu durum
benim gibi yanlız olan bir insan tuvalete mutfaga bile gittiğinde bebeği agladığında ne hale geliyor sizde annesiniz tahmin edersiniz
ve şuda bir gerçekki ben odadan çıkmam gerektiğinde televizyon açıyorum diye kötü bir anne değilim
herkesin takdir ettiği bir anneyimin her değiştiridğimiz doktorun dahi sorularımdan yaptıklarımdan dolayı takdir edilen bir anneyim
haa çok uysal çok sakin bir çocugum olsaydı bende açmayabilirdim ama tv tutkunuda değil kızım çünkü sürekli saatlerce tvyle haşır neşir bırakmıyorum oyun oynamanın bişeyler karıştırmanında hayatında oldugunun farkında
ama benim gibi bir bardak su bile içmesi işkenceye dönüşen bir insan bunu yapmak zorunda kalıyor
birçok uzmanda şunu söylüyor televizyon zor durumlarda iyi bir çocuk bakıcısıdır ama o bakıcıya fazla güvenmemek uzun süreli hak tanımamak gerekir diye

Son düzenleme:
Benim 17 aylık oğlum da çok televizyon izlemek istiyor. Yeğenim bizdeyken hep televizyon izliyor. Yeğenim izlerken odaya bakıyor mecburen. İlgisini çekiyor. Şuan bizde değil. Şimdi de ablası izliyor. Onlar kapattırıyorum, abisi izliyor. Çocuklarımla çok izlemeye başladı yeğenimden. İzletmek istemiyorum Bir de karton network izliyorlar. Bizde eskiden Türksat uydusu falan yoktu, normal anten vardı. O zaman kanallar az olduğu için kimse televizyon açmıyordu ama şimdi yeni çocuk kanalları eklenince onların da sevdiği çizgi filmler geldi haliyle. İzliyorlar hep. Çıldıracağım şimdi. Bütün Gün bir telefon bir bilgisayar bir televizyon.

Geçenlerde tv de dinlemiştim,bebekler için tv deki herşey inanılmaz hızlı hareket ediyormuş ve gerçek dünya bu yüzden onlar için çok yavaş geliyor ve bir süre sonra otizme sürüklüyormuş