Bebeğinizi capcup öpenlere tepki verebiliyor musunuz?Banada öğretin :(

baskasinin bebegi nasil sap sup opulur ben anlamiyorum :KK57:
birakin hijyeni gectim el kadar bebegin bile mahremiyeti var ya,opturmeyin,acik acik soyleyin opulmesini istemiyorum diye.
agzina saglik valla yurt disinda yabancilarin cocuklarini opmek yasakmis cezasi bile varmis

Evet haklisiniz... itiraz edebilecek aya geldikten sonra mahremiyet egitimi icin izin almak gerekir cunku o da artik bi birey ve onun istemedigi bir seyi zorla yapamayiz anne baba olarakta izin istememiz en dogrusu... yabancilara da bunu anlatiyorum her opmek isteyene mahremiyet egitimi icin lutfen İZİN ALMADAN COCUKLARI OPMEYIN...
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

3 aylık bebeğim var halasını babanesini vs ailemizi geçtim öpmek istiyorlar bişey denmiyor küçük öpücükler oluyor yeni doğduğunda öpmedilerde şimdi toparladıkça başladılar neyse derdim o değilde dış kapının dış mandalı insanların çocuğu çap cup öpmesine sinir oluyorum okula büyük kızımı götürürken arkadaş pat yüzünü açıp bişey deneme fırsat bile kalmadan çap öpüyor veya annenimin bi komşusu var çok iyi tatlı bi kadın bebeğime deli divane oluyor seviyor falan ama cap cup öpe öpe öle kibar öpmede değil hani ben bişey diyemiyorum demek istiyorum ama diyemiyorum :KK43: ya cildinin hassaslığı bi tarafa kış ayı hastalıktan korkuyorum daha küçük bu insanları kırmadan nasıl söyleyebilirim yada ne diyebilirim öpmemeleri için ben başkasının bebeğini sevmeye çekinirken bazı insanların bu kadar rahat olmasına sasırıyorum daha eşim öyle öpmedi çap cup küçük olduğu için siz böyle durumlarda ne yapıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bebeğinizi öpenlere
Bişey desen emin ol tavır alırlar canım ne kıymetli çocuğu varmış derler arkandan. Benimde kızım 5 günlüktü kayınvalidem geldi aynen senin tabirinle cap cup hertarafını öptü küçücük suratı var zaten ben kıyamazken öpmeye o nasıl öper siye deli olmuştum ima ediyorum doktorumuz yasakladı ben kıyamıyorum öpmeye diye kadın hiç üstüne bile alınmıyo aynen cap cup devam. Eşime dedim ya sen söylersin ya da ben söylerim diye. Eşim dedi artık doktor yasakladı anne kücük bebek için çok tehlikeli filan dedi de ancak öyle anladı. Anlayabiliyorum yani senin durumunu. Bir de kış günü grip salgını var. Kibarca söyle istersen.

Benim henüz bebeğim yok ama ben şimdiden kendi aileme de eşimin ailesinede söylüyorum benim çocuğumu çok simartmayacaksiniz yanında söylediklerini ze dikkat edeceksiniz öyle cips kola çay icirmeyeceksiniz her istediğini almayacaksiniz vicik vicik herkese opturmem herkesin kucağına vermem öyle coluk çocuk geldiğinde çok yaklasamaz diyorum sürekli beni severler aramiz cok iyidir esimin ailesiyle ama bu konularda ne kadar kuralcı kati ve gicik olduğumu bilirler

Ben bu konularda çok gicigim bu oyuncak bebek değil sonuçta can bu can. Kimse sarılıp gucenmeye hakkı yok valla umrumda da degil

esin ne yapti bu durumda
Annesinin arkasında olayları izledi.Banada garip bir insan olduğumu, dünyada benim gibi birini hiç görmediğini, yeni doğan çocuğa herkesin bakmaya gelip öpeceğini normal olanın bu olduğunu iddia etti.neredeyse ayrılıyorduk, sonradan kendini toplar gibi oldu da ancak öyle düzeldik.belkide düzelmemişizdir çünkü ben yaşadıklarımı asla unutamıyorum.

seninki gene üç aylık olmuş.ben doğum yaptığımın ertesi günü gecenin onikisinde kimse bana sormadan hiç tanımadığım insanlar çağrılmış eve.ameliyatlı uzanıyordum öyle bir kapı açıldı üç tane hiç tanımadığım kız kahkahalarla içeri doluştu.bebeği filan almak öpmek istediler bende izin vermedim daha dün doğdu diye.amannn bir kıyamet evde.eşimin ailesi demediğini bırakmadı.çok mahçup olmuşlar benim söylediğim şeyden.bebeği kucağımdan kapıp sen anne olmaya layık değilsin deyip kovmalar bağırışlar çağırışlar .kabus gibiydi inan.millet izinsizce öpsün diye dokuz ay karnımızda taşıyıp onca zorlukla doğuruyoruz sanırım.

Delirdiler mi bunlar???:KK57:
Geleneklerimizde 40 günlük olmadan bebek görmeye gidilmez.Hatta sonrasında mevlütte bebek çok gösterilmez.Yüzüne tülbent örtülü vaziyette olur. Yani bilmemelerine imkan yok. Tamamen görgüsüzlük.

Bişey desen emin ol tavır alırlar canım ne kıymetli çocuğu varmış derler arkandan. Benimde kızım 5 günlüktü kayınvalidem geldi aynen senin tabirinle cap cup hertarafını öptü küçücük suratı var zaten ben kıyamazken öpmeye o nasıl öper siye deli olmuştum ima ediyorum doktorumuz yasakladı ben kıyamıyorum öpmeye diye kadın hiç üstüne bile alınmıyo aynen cap cup devam. Eşime dedim ya sen söylersin ya da ben söylerim diye. Eşim dedi artık doktor yasakladı anne kücük bebek için çok tehlikeli filan dedi de ancak öyle anladı. Anlayabiliyorum yani senin durumunu. Bir de kış günü grip salgını var. Kibarca söyle istersen.
soylemeyeyim dedim ben olsam polis cagirirdim beni cocugumla tehtit ediyorlar diye:KK11::KK14:

Aşıları yok doktor kimse öpmesin yanlış anlamayin ama böyle söyledi bizde uyguluyoruz diyin. Ben hep bunu kullandım çokta ise yaradı.

Nene dede teyze hala dayi amca öpsün bence... Suan cocugum yok belkide ondan öyle düsünüyorumdur :KK45: ama en iyisi bir tshirt yaptirmak: öpme beni! Mikrop kaparim! Diye :)))) anlamazlar mi? Böylece sizde birsey demek zorunda kalmazsiniz :KK53:

Evet ya bazı insanlar sizin gibi düşünceli hani kucağına alırken bile izin isterken bu duruma sasıyorum ben bu kadar küçük bir bebeği başkasının bebeğini asla öpmem bu şekilde yani ne desem nasıl desem onu bilemiyorum öpmeyin desem cokmu ters olur direk diyorm

Yoo olmaz bence. Yakın akrabamın oğluşu var 5 6 aylık. 1 kere minicik dokundurmadan öpmüşümdür, ellerini severiz, koklarız. Ne kadar narin o masumların tenleri, kıyamaz ki insan sarsarak öpmeye

annem, kardeşim, k.validem kısaca ailem hariç hiç kimseye öptürmedim, koklatmadım.. ne ben birinin çocuğunu öperim ne de öpülmesine izin veririm.. insanları kırmaktan bu kadar çekinmeyin, yabancıların kucaklarına almayı geçtim dokunmalarına bile izin vermeyin.. kırılırsa kırılsınlar.. bebekler hasta olduklarında sizinle doktor doktor gezmiyorlar, gece oturmuyorlar.. bundan daha önemlisi daha bebekken onlara yabancıların dokunmaması gerektiği bilincini oturtun..

cap cup öpülme,belki dayanamayıp yakın aileden söz ediyorum,hafif bi dudak dokunduruluyor,kendı adıma konuşuyorum,ama onun harıcı çekirdek aile harıcı olan bır bebeği cap cuo öpmek çok yanlış,aslında çocukları çekirdke aile harıcı öpmek sevmek çok yanlış,öpmeden sevilir çocuklar

Ben bebek öpmeyi cok severim. Elalemin bebegini opmem elbette ama arkadasimin akrabalarimin bebegiyse hic affetmem valla.

Benimkinide opsunler napiim. Temizlerim elini yuzunu bolca.

BENİ ÖPME yazan bir rozet takacağım yakasına kızımın karar verdim arıyorum öyle bir rozet varsa öpmeyin lütfen demeyi öğrendim artık biraz ama fırsat bırakmadan yapılanların ağzının ortasına vurup gel beni öp diyesim var

Back
X