Bebeğinizi ne zaman kendi odasında yatırmaya başladınız yada başlayacaksınız!!!

zuzuuum

ZUZUMUNNN MINIK KELEBEGII
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
2.594
0
116
İstanbul
Herkese merhaba;

Benim mini mini Alyam 5,5 aylık oldu ama hala bizim odamızda park yatagında yatıyo... Son 1 haftadır yatagını tanıdıgını hatta yattıgında mutlu oldugunu gördüm, kendi odasını cok az görüyo genelde ben neredeysem oraya götürüyorum onu da evde... Kendi odasını görünce garibim baya bi sasırıyo kaydirigubbakcemile3

Kıssadan hisse yavas yavas etrafını iyice algılamaya basladıgını görüyorum acaba kendi odasında mı yatmalı artık alışabilmesi acısından kafamçokkarıştı

Gecenin 12 sine kadar uyumadıgı icin bende baya pestil bi sekilde uyuyorum, yan oda olmasına karsın gece uyanırsa duyarmıyım diyede endişeliyim, sizler ne yaptınıs kıslarrrr yerimseniben

canım çok iyi düşünmüşsün baştan alışmalı evet ama
iş öyle demekle olmuyo işte
gece kalkıp bi yanından alamk var yanında sallamak var bide taa öte odaya git gel yapmak var

şölebi gece emme olayı azalsa daha rahat edersin canım
ilk kızımda odamızı 1.5 yaşında ayırmıştık ama her ağladığında duyabileceğim uzaklıktaydı
ona onun odası olduğunu benimsetmiştim
öğle uykularında bile hadi odana gidelim diyerek felan onunda biodası olduğunu anlatmıştım sevdirmiştim
oda bundan büyük bi heycan duyuyodu hoşuna gidiyodu

aslında benim kızım gibi aklı başına erdiğindede koyabilirsin canım karar sana kalmış
ya pes etmem kalkar dururum dersin yada aklı başına gelince ayırırsın
bide şu var bebişlerimiz çok hızlı büyüyolar doğduğunda koynundaydı az büyüdü yatağa ayırdın azdaha büyüdü oda ayırmak istiyon zamanı gelişcek evdende ayrılacak
dedimya zaman çabuk geçiyo hızlı büyüyolar
bırak biraz daha yanında kalsın sonrası olmayacak çünkü
bizim gibi zamanı gelince uçup gidecekler
tadını çıkarmaya bak

zuzuucum bizde oğluma sepet beşik almıştık.malum 4.aydan sonra kullanamadık.benim oğlum 2 aydır yatağında yatıyor.odasıda bizim odanın önünde bir boşluk var orada.seninkşde yanındaymış merak etme duyarsın canım.ama biz şöyle yapıyoruz ilk önce bizim yatakta uyuyoruz.sonra babası onu alıpğ kendi yatağına yatırıyor.gece emişmeye kalktığında emiyor ve uyuyor direk kendi yatağı.

evet zuzuuum böyle bir topik açtığın için teşekkür ederim
bende hep merak ediyordum acaba erken mi ayırdım diye
oğlum odası yanımdaki oda ilk 3,5 ay yanımız da beşik de yattı sonra odasın da yatırmayı denedim ve odasını çok sevdi yatağını daha rahat buldu gece uyanınca sesini duyuyorum annelik içgüdüsü sabaha karşı uyanınca da yanımıza alıyorum

kikoşum ne diyon ya 9 ay karnımızdaydı doğduğunda koynumuzdaydı az büyüdü yatağa ayırdık azdaha büyüdü oda ayırmak istiyoz zamanı gelişcek evdende ayrılacak.....:gitme::sinifsinif::1shok: vermem vermemmmm

en iyi zaman 6. ay diye biliyorum .. etrafı yeni yeni algıladığı , evin insanını yada yabancıyı ayırt ettiği zaman başlıyor artık yavaş yavaş .. 6. aydan sonraya kalırsanız zorlanırsınız diyorlar .. ama ben bu yaza doğru taşınıcam bu evden ,biraz daha küçük derli toplu bi ev olsun istiyorum .. onun odası olacak odayı şu an ardiye gibi kullanıyoruz , o yüzden istesem de 6. ayda ayıramıycam , belki 10. ay gibi ayırmış olucam ..

Yaaa benim aslında kızımı odasına yatırasım gelmiyo cok alıstım sanırım, gece gözümü acınca daha kalkmadan yatagını göresim geliyo :kedi: Ana kuzusu yapcem ben kızımı kaydirigubbakcemile3 Bi de 3-5 ay gibi bi süre görümcem bizde kalcak alyanın odasında kalıyo suan! Bi farkı olurmu sizce oda degistirmem, gerci maksat odasına alısması ama :kahve:

kikoşum ne diyon ya 9 ay karnımızdaydı doğduğunda koynumuzdaydı az büyüdü yatağa ayırdık azdaha büyüdü oda ayırmak istiyoz zamanı gelişcek evdende ayrılacak.....:gitme::sinifsinif::1shok: vermem vermemmmm

bal gibide vericen kızım dünyanın döngüsü bulülülülülülü

kızlar bizim doktorumuzda ayırcaksanız 7 aydan önce ayırın.ve bu işlemi yavaş yavaş yapın dedi.oğlumda 4.5 aylık olduğundan beri kendi odasında yatıyor.hiç bir problem yaşamadık.

Canımcım bende gündüzleri sık sık kendi odasında yatırıyorum geceleride artık direk kendi odasında yatıyorum orda oturarak emziriyorum nadiren sabaha karşı yanıma alıyorum
Çok endişeliysen duymama konusunda bebek telsizi al bi zararı olmaz rahat duyarsın o şekilde
Doktorumuz en geç 6 ay olana kadar sizin odanızda kalsın 6 aydan sonra herşeyi anlıyor ayırmanız çok zor olur dedi biz ayırdık şuan canım çok şükür bi sıkıntı henüz olmadı :nazar:

ben de bu konuyu çok düşündüm....
hamileyken hemen ayrı odasında yatar diye düşünmüştüm ama olmadı ayrılamadım mis kokulumdan...
şu an yatak odasında sepetinde yatıyor hatta saba karşı emmek için uyandığında koynumda uyuyup kalıyo yanımda
ben yaza doğru ayırmayı düşünüyorum odasını yani nisandan sonra yatar odasında yavaş yavaş hem gece uykusu da daha derinleşecek büğüyüp ek gıdaya geçince....
duyma işine gelince biz telsiz kullanıyoruz öykü erken uyuyor salon ve yatak odası baya mesaqfeli e kapılar da kapalı olunca telsiz koyuyorum rahat oluyo

zuzummm bence sen de yaza doğru ayır odasına hem kapıları falan da açık bırakırsın daha rahat duyarsın sesini

Canımcım bende gündüzleri sık sık kendi odasında yatırıyorum geceleride artık direk kendi odasında yatıyorum orda oturarak emziriyorum nadiren sabaha karşı yanıma alıyorum
Çok endişeliysen duymama konusunda bebek telsizi al bi zararı olmaz rahat duyarsın o şekilde
Doktorumuz en geç 6 ay olana kadar sizin odanızda kalsın 6 aydan sonra herşeyi anlıyor ayırmanız çok zor olur dedi biz ayırdık şuan canım çok şükür bi sıkıntı henüz olmadı :nazar:

oh maşallah yağız paşama:lepi:

Biz de henüz ayrılamadık kızımızdan. Aşamalı geçiş yapıyoruz gibi görünüyor. Şöyle ki ; baktık havalar iyice soğumaya başladı, bizim yatak odası da yeterince sıcak olmuyor kızımızı odasına yatırdık. Bir çift kişilik şişme yatağımız var, misafir geldiğinde şişirmiştik, onu kızımın odasına koyduk ve 1 haftadır kızımın odasında yatıyoruz :)

Yatak odamızdaki park yatağı ise salona taşıdım. Çok rahat oldu, gündüz evde misafir falan yoksa kızım gündüz uykularını salonda uyuyor.

Bundan sonraki aşamada eşimle pılımızı pırtımız toplayız kendi odamıza geçeceğiz, kızım odasında yalnız kalacak. Ne zaman geçeceğimiz henüz belli değil ama yatak eşimin belini rahatsız etmeye başladı, yakında geçeceğiz büyük ihtimalle.

kızlar ben kısmetse kuzuma temmuzda kavuşucam ama şimdiden bu konuyu düşünüyorum çünkü çevremde bebekler 3 yaşına gelmiş olmasına ramen halen anne babanın odasında yatıyorlar ben doğru bulmuyorum o yüzden doktorumuzada danışıp ilk fırsatta odasına ayırıcam. kuzumun odasıyla bizim odamızın kapısı zaten bitişik o yüzden duyma sıkıntısıda olmaz sanırım istediğim zaman kontrol edebilirim.

kızım 19 aylık dün karyolasını odasına taşıdık çok zor oldu ya alışmışım hep yanımda olmasına 4:30 a kadar ayrı yattı sonra yanımıza geldi bakalım nasıl alışacağız keşke biraz daha küçükken ayırsaydım daha kolay olurdu herhalde onun için

Valla dr öyle diyor da doğum yaptığım hastaneden çıkarken 1 yaşına kadar yanınızda yatırın dedmişlerdi galiba. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Herneyse herkes farklı söylüyor. Ben hala emziriyorum. Gece kalkıp onun yanına gitmek bile zor geliyor. Yatağın kestirme tarafından gidiyorum. Başka odaya gitmeyi düşünemiyorum. 9 ay oldu beşiğinde yatıyor hala. Artık sığamadığı için park yatağa geçeceğiz. Odasına 2. çocuğu doğurduğumda geçireceğim galiba. Ya da memeden kestikten sonra.

1 aylıktan itibaren gündüzleri odasında geceleri bizim odamızda sepette uyudu...
6 ay doldurdu kendi odasına geçirdim gece gündüz..
evet zor oluyor 19 adım var kızımla bizim oda arasında =))) ve gece 3 saate bir kalkıyor emmeye...
ama ben bu konuda kesin kararlı idim kendi odasında uyuyacak diye...
sabah alıştı babası işe giderken uyanıyor kuynuma alıyorum 11 e kadar uyuyoruz..
gece yaptığının mükafatını sabah veriyor yavrum...

1 aylıktan itibaren gündüzleri odasında geceleri bizim odamızda sepette uyudu...
6 ay doldurdu kendi odasına geçirdim gece gündüz..
evet zor oluyor 19 adım var kızımla bizim oda arasında =))) ve gece 3 saate bir kalkıyor emmeye...
ama ben bu konuda kesin kararlı idim kendi odasında uyuyacak diye...
sabah alıştı babası işe giderken uyanıyor kuynuma alıyorum 11 e kadar uyuyoruz..
gece yaptığının mükafatını sabah veriyor yavrum...

Saçını kes, odasını ayır, kulağını del. Zavallı İpecik.
Kız dün gece benimki ağladı durdu uyumadı bir türlü. Yatırıyorum uyanıyor. En sonunda aldım ortamıza yatırdım. Uyudu bir süre. Arada uyandı emzirdim falan tekrar uyudu. Aklıma senin yazın geldi. Kendi kendime dedim karnımdaydı koynuma girdi, beşiğine geçti, ama yine koynuma geldi. Allahım galiba sırada karnıma girme var.akannehir

Back
X