bebeğinizin eşyalarını kaçıncı haftada almaya başladınız

klmasm

sağlıkla gel canım kızım.
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
552
1
96
Antalya
ben 26.haftadayım.artık odasını falan hazırlamalı mıyım kızımın.eylül sonunda doğacak badilerini uzun kollu mu alayım.lütfen yardım..:uhm:

çok istiyorsan ufak tefek şeyler al bence.ben 7. ayıma kadar beklemeyi düşünüyorum açıkcası.. insan sabırsızlanıyor ama acele etmemek en iyisi:hulya:

20.haftadayım odasının perdelerini diktirdik duvar kağıdını sipariş verdik oda takımını da seçtik. daha alışverişe çıkmadık ama ona da çıkarız yakında. artık yavaş yavaş bunları yapmak lazım ki çok ağırlaşınca bize zorluk vermesin..
badilerin çoğu da uzun kollu olmalı bence, gerçi oturduğun bölgeye bağlı biraz da.. şimdi baktım antalyadasın kısa kollu daha uygun gibi tabi uzun kollu da alırsın birkaç tane.

Alışverişin belli bir zamanı yok aslında tamamen sana kalmış bişey ama 7. ayda olabilecek erken doğum riskine karşı ben 7. aydan önce alınmalı diye düşünüyorum , şayet öyle bir durumda yapılacak alışveriş tamamen alelacele alınmış ve çok fazla seçip beğenme şansı olmayan bir alışveriş olacaktır..

Ben en baştan beri ufak tefek almaya başlamıştım eksiklerim bitti sayılır, odasının kağıdı kapladık geçen hafta, beşiğimizi aldık oda 1 haftaya kadar gelecek ve herşey hazır olmuş olacak..

Ayrıca senin gibi eylül anneleri olanların bir topiği var ordan alınması gerekenleri falan öğrenebilirsin..

Eylül Anneleri - Kadınlar Kulübü, Kadın, Kadınca

Haftana göre alışveriş gayet uygun bi zaman artık..çok ta geç kalmamak gerek.yavaş yavaş alınırsa maddi açıdanda rahat edersin.çünkü o kadar çok ihtiyaç varki işin içine girince anlıyosun..bide sanırım oda takımı filan alıcaksın.ben almadım fakat alan arkadaşlarım önceden siparişlerini verdiler.çünkü yapılması getirilmesi bi müddet sürüyo zaten.bi de mobilya yeni olduğu için kokunun çıkmasını filan da beklediler uzunca bi süre havalandırdılar yani.badi konusunda bebekler için hangi ayda doğarsa doğsun ilk aylar yağ dokuları tam olarak gelişmediği için üşüyebildiklerinden bahsediyo tecrübeli anneler.bende kısmetse ağustos ta doğumumu yapıcam.ben 0-3 ay için askılı ve yarım kollu çıtçıtlı badilerden aldım.içine onu giydircez üstünede ya tulum yada zıbın takımları giydiriliyomuş.ama dediğim gibi bence sen başla yavaş yavaş eksikleri almaya.

Ben aylardır hazırım :)) artık doğumum da çok yakın. doktor 1 temmuz olabilir demişti ama salı günkü muayenemden sonra kesin tarihi vericek. ama benim sancılarım artmaya başladı iki gündür: Belki daha erken gelir kızım :)) canım kızım benimmmmm

bende bebeğimin herşeyini 26. haftada aldım yıkadım ütüledim kaldırdım.
sadece yatağının paketini açmadım toz olmasın diye ve uyku setini yıkamadım
çünkü benimde ağustos sonu eylül başı doğum yapıcam Allah kısmet ederse
ve şimdiden çok ağırlaştım çıkamıyorum biyere
ve havalarda çok sıcak çıkamamızda sakıncalı fazla sıcaklarda
bende havalar çok ısınmadan alışverişimi tamamladım bitti çok şükür çantamı evde nasılsa hazırlarım
hatta şimdiden bebek şekerlerimin bile yarısını yaptım koydum çünkü dediğim gibi doğum yaklaştıkca insanın bir anı bir anını tutmuyo kendini iyi hissettiğn sürece yap bence alışverişini

bende 30.haftadayim,henüz hicbirsey almadim.esimin zamaninin olmasini bekliyorum alisveris icin.tek basima cikmayi göze alamiyorum.o kadar agrilarim oluyor ki,bazen yolda öylece kalakaliyorum.esimin yanimda olmasi daha iyi.benim ikinci cocugum,besigi felan var,almam gereken yatak takimi ve birkac camasir.belkide bir bebek arabasi.ilkinden pek memnun kalmadim.

Benimde 7. ayım bitmek üzere,kıyafetlerinin bazılarını aldım yani hastane çıkışı falan,fakat beşik gibi ürünleri henüz almadım,temmuzu bekliyorum,erken gelmek isterse bebiş,bizim yatakta yatıverir :) şaka bi tarafada neler alacağımı kestiremiyorum ki..badileri mesela,yeni doğan bebek hemen büyür diyolar,bide bizimki şimdilik kilolu bi bebek zaten nasıl gelecek bilmiyoz ama..

ben 6. ayımda başlamıştım alışverişe , yavaş yavaş yapmak maddi açıdan da rahat oluyor...ama benim asıl amacım , temmuzda doğum yapacağımdan Adana'nın malum sıcağında ağırlaştığım zamanlara dışarı çıkmamaktı..

şimdi 1 ay kadar kaldı doğuma ben her şeyimizi hazırladım..odası , kıyafetleri , kıyafetlerin yıkanması , ütülenmesi , herşey hazır...şimdi iyiki de önce yapmışım diyorum çünkü artık çok ağırlaştım , hava cok sıcak inan ne dışarı çıkacak halim var ne de ütü yapacak...ne güzel önceden her şeyi kendi elimle tadını çıkaraçıkara hazırladım...artık gelebilir bebişim zemuszemus

Ben 4. ayda başladım almaya .Hala da eksikler bitmiyo.Bence 7ayda alışverişini bitirmen sonra problemler çıkabiliyor yürüyemiyorsun kalabalığa girmeiyorsun.Sağlığın yerinde iken al.7.ayıma erken doğum olabilir diye hastane çantamı da hazırlamıştım.Tabi hala bekliyoruz bebişin gelmesini gelmedi.Ama son zamana bırakma 7-8de bitir alışverişi bence canım tabiki:hulya:

Bende 30. haftamdayım.2 gün sonra çıkıcaz çarşıya annemle hem bebeğin hemde benim ihtiyaçlarımı alıcaz.Bence şimdiden hazır olması daha iyi hadi ani bir durumda yani erken doğumda bebişe gider 2 zıbın bilmem ne alan olur acilen ama senin hastanede giyeceğin gecelikti pijamaydı onların alınması problem olur.En güzeli son anları beklemeden herş türlü duruma karşı hazırlıklı olmak en iyisi

aynen...
ben 2 kez eminönüne gittim toplu şekilde tüm alışverişimizi yaptık 27. hafta bitene kadar. 30a kadar da herşeyi yıkanıp ütülenip hazırlanmıştı... hastahane çantasını ben de erkenden hazırladım nolur nolmaz bizimkiler panik yapmasın diye.
iyiki öyle yapmışım.. şimdi kendimi kaldırıp öteki koltuğa geçerken bi kere düşünüyorumkaydirigubbakcemile3
hele sen tam sıcaklarda ağırlaşıcaksın.. durumun varsa bian önce yap alışverişini..

ben abartmadan ki hediye falan da gelir diye sadwece 0-3 ay almadım 3-6 ay da aldım.
bebeğin yediği helal giydiği haram derler... zaten eskitemicek. sen de ya bi garibana verirsin ya da benim gibi 2.yi düşünüyosan saklarsın..

arkadaslar cok erken baslamak bana mantıklı gelmıyo ınsan oglunun basına hersey gelebılır doktorunuz sızı yonlendırır ben 34 hafta3 gunluk gecen hafta alıs verıs yaptım daha cantam hazır degıl

bence alışveriş 5.aydan sonra yavaş yavaş yapılmalı maddi manevi rahatlık açısındanCADIARZU ben bugün yarın derken doğumum beklenen tarihten 1.5ay önce oldu vebebeğin yatağı geldiğinde ben hastaneden taburcu olmuştumCADIARZU o ilk heyecanımla bebeğe bir kaç zıbın almasam mahvolmuştum:umursamaz: son ayına gir alışverişi yaparız diyen annem ve kayınvalidem ben hastanedeyken apar topar herşeyi aldılar ne zaman ne olacağı gerçekten belli olmuyor erken doğumda olabiliyor

bu ihtimal yuzunden kendin seçerek alamadin tabi. kotu olmus ama bizim içinde uyari oldu Allah razi olsun canim. Bende almak istiyorum yavas yavas . bir hafta sonra istanbula gidicem çok sicakmis istanbul. kendimide çok yormak istemiyorum ama ne yapsam kizlar?

arkadaslar cok erken baslamak bana mantıklı gelmıyo ınsan oglunun basına hersey gelebılır doktorunuz sızı yonlendırır ben 34 hafta3 gunluk gecen hafta alıs verıs yaptım daha cantam hazır degıl
Çok erken olmasa da 7.ayda alınmalı ona bakarsak hayatta bi şeyin garantisi yok kendimize de giysi almayalım yarına cıkcagımız belli mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…