bebeğinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz???

eliffffffff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2008
107
2
116
Denizli
20 haftalık hamileyim ve kızım olacak Allah izin verirse.kaydirigubbakcemile2
ilk hamileliğim ve hareket falan hissetmiyorum.:1no2:sizce normal mi?
kızım çok mu tembel yoksa?????:emir_bebek:

cnm bende 22 haftalık ıkızlerıme hamıleyım ultrasonda tekmelerını goruyoruz ama bende hala hıssedemıyorum drum normal dedı hayırlısı olsunnnn hakkımızda

Sizi okuyunca ben rahatladım şimdi. Ben de henüz pek bir şey hissetmiyorum. Ancak sabah ve akşam yemekten sonra uzanır çok dikkat edersem böyle hafif damar atışı gibi bir şeyler hissediyorum birkaç saniye ancak sürüyor. O da bebek hareketi mi bilemiyorum tabii.
Ama çok araştırdım. Özellikle ilk hamilelikte 22. haftaya kadar bile hissedilemeyebiliyormuş.
Benim bebek de ultrasonda çok hareketli görünüyor.

benimde ilk gebeliğim ben 18. haftadan beri hissediyorum hele 20. haftadan itibaren feci bi şekilde hissediyorum :emir_bebek:

evet. ben de okudum internette. ilk gebelikte acemilikten olsa gerek 16-17.haftadan itibaren hissedilebilecek olan hareketler 22.haftaya kadar hissedilemeyebilirmiş. ben de 20.haftadayım daha hiçbir şey hissetmedim.

Bende 18.haftada hissettim gün geçtikçe daha da belirginleşiyor,
sizlerde yakında hissedersiniz kafanıza takmayına.s.

cnm benimde ilk hamileliğim ve 22. haftada net olarak hissetmeye başladım...ultrasonda erinde durmuyor ama biz acei olduğumuz için anlamıyoruz sanırım...rabbim herkesin yardımcısı olsun...hayırlısıyla hepimize iyi doğumlar kızlar....

bence gayet normal sanirim bende 21.haftalik falandim hissettigimde ilk hissetigimdede o kadar belirgin degildi merak etme zamanla hareketleri daha siklasip belirginlesecektir..

Bende 18 haftalikken cok sukur hissetmeye basladim ve suan 20 haftaligiz Elhamdülillah her hareketini cok iyi anlayabiliyorum, hatta an oluyo hickiriga kapilan kizimin o anini bile yakaladigim da gözyaslarimi tutamiyorum..
Ama, hic dert sikinti etmeyin canlarim zamanla harektelrini cok daha iyi anlayacak ve hissedeceksiniz.
Rabbim olmayana da nasip eylesin kizlar, Allah rizasi icin dualarimiz da onlari da unutmayalim..

Benimde ilk hamileliğim, 16. haftada hissetmeye başlamıştım 2 hafta gibi özellikle sabah saatlerinde hissediyordum hareketlerini, doktor şaşırmıştı gazdır o falan demişti. Ama gaz pıt pıt atar mı atışlarını bile duyuyordum.. Fakat lginçtirki.. 21. haftayı bitiriyorum ve 18. haftadan beri tık yok.. nadiren içimde kayıyormuş gibi süzülmeler hissediyorum ama o da arada.. Ultrasonda kıpır kıpır :)
Kız bebekler çok hareket etmez diyorlar, erkekler tepin tepin olurmuş doğru mu sizce?
Benim ki kız.

Zannetmiyorum yahu, yok öyle bisy.
Dedigim gibi ben 20 haftalik hamileyim ve 18 haftadan beri hergün cok guzel bi sekilde bebegimin hareketlerini hissediyorum, Elhamdülillah.Kiz bebekler cok hareket etmez deyimi, yanlis canim...
Hayatimda duymadim cünkü, benimki kipir kipir.. Bebegin eger saglikli ise, acele etme canim cok yakinda baslar seninki de =)

Çok güzel gülçin dilerim bende hissederim yakında çünkü bu şekilde hamile olduğumu bile hissetmiyorum bazen göbeğime bakmasam unutuyorum allaha şükür bir şikayetimde olmadığı için sanırım hamile gibi hissetmemem.. Ama onun kıpırdanışlarını hissetmeye başladığım 16. haftada öyle güzeldi ki herşey kendi canımdan, kocamın bir parçasından varlığın içimde hayat bulduğunu, bana bu kadar yakın bu kadar sıcak, hayatta sahip olduğum en değerli en paha biçilmez şey olduğunu hissetmek çok güzeldi.. Böyle devam edecek derken hissetmez oldum işte..
Ayrıca ben korkuyorum biliyormusunuz ona bakabilme sorumluluğunu alabilecekmiyim diye, daha bebek bakımı ile ilgili hiç birşey bilmiyorum hiçbir bebeğe bakmadım.. Anneme güveniyorum bilhassa :)

Rabbim'e sigin bacim, benim kimsem yok buralarda.. Evlendim Almanya'ya geldim, en son kayinvalidem 1 sene önce geldi o kadarini diyim sen anla =)
Ne ana, ne baba, ne abla abi nede es dost... Kimse yok. Ama Elhamdülillah hayatimdaki esim canimin parcasi ve Rabbim ve bekleme de oldugum kizim...
O yüzden hic korkma sen emi, hem ayy yok ben bakamam yada bilmiyorum diyen anne adaylarini iyi gözlemle bak, o kadar iyi bir anne oluyorlarki Rabbim'in izni ile..

bende 14.haftamda hissetmiştim ilk kez oğluşumu zemuszemus böle sanki içimde kayar gibi bişeydi.
tabi şimdikilerden hiç bahsetmiyorum artık resmen dışardan görülüyo her hareketii :nazar:

selam arkadaşlar ben de 17 haftalık hamileyim.hareketlerini henüz hissedemedim.16 haftalıkken drum sordu hissettinmi diye ben de hayır diyince 15-20 güne kadar hissedersin dedi.oğlum olacak heyecanla bkliyorum hareketlerini hissetmeyi.bu arada bizimki de ultrasondo maşallah kıpır kıpır.inşallah yakında hissederim

benım kız ıkı gundur göbek deliğimden cıkmaya calısıyo kaydirigubbakcemile2 sanki tekmelerini göbek delıgımın etrafına atmaya bayılıyo sanırım ama benı cok rahatsız edıyo kaydirigubbakcemile3

Back
X