Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğinizin kilosu sizce az mı? bakın bakalım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
kızlar ben bu konuyu kafama takıyordum . oğlum 7 ayını doldurdu ve 8 kilo.

6 ayımız bittiğinde 7500 grdı.doktora söyledim... acaba sütüm mü yetmiyor artık, ek gıdayı mı arttırsam falan diye. doktorumuz dedi ki:

"bebeklerin ilk 1 yılın sonunda doğum kilolarının 3 katına çıkmaları beklenir. fazlası obezite başlangıcıdır. seninki 3,200 doğmuş. zaten ilk 6 ayda 7,5 kilo olmuş. kalan 6 ayda 2 kilo alması lazım. dikkat et, beslenmesi lazım, tombul olması değil" dedi.

artık düşünmüyorum. zaten 8 kilo oldu. 1 yaşında 9,5 -10 kg arası olması lazım. daha 5 ay var...

ben kilosu az mı diye çok üzülüyordum çünkü maşallah boyu 70 cm ve cılız duruyor. ama doktorun sözü içimi rahatlattı.

paylaşmak istedim.

6 ayımız bittiğinde 7500 grdı.doktora söyledim... acaba sütüm mü yetmiyor artık, ek gıdayı mı arttırsam falan diye. doktorumuz dedi ki:

"bebeklerin ilk 1 yılın sonunda doğum kilolarının 3 katına çıkmaları beklenir. fazlası obezite başlangıcıdır. seninki 3,200 doğmuş. zaten ilk 6 ayda 7,5 kilo olmuş. kalan 6 ayda 2 kilo alması lazım. dikkat et, beslenmesi lazım, tombul olması değil" dedi.

artık düşünmüyorum. zaten 8 kilo oldu. 1 yaşında 9,5 -10 kg arası olması lazım. daha 5 ay var...

ben kilosu az mı diye çok üzülüyordum çünkü maşallah boyu 70 cm ve cılız duruyor. ama doktorun sözü içimi rahatlattı.

paylaşmak istedim.

benim oglumda 3 yasinda ılk1 yaslarında kg şi iyiydı simdi nise cok zayıf doktora göre kg normal ama yeterki saglıklı olsunlar yeter

canım benim oğlumda 3600 doğdu,6 aylıkken 7890 dı.
yani senin bebeğin doğum kilosuna göre normal bir çocuk.ne zayıf ne kilolu.
ama dikkat et 6.aydan sonra kilo alımı azalıyor.6 aydan sonra ortalama 500 gram alıyorsa iyi.
yanlış hatırlamıyorsam biz 1 yaşındada 10.5 kilo felandık.standartlara göre normal.ama daha toplu bebeklerde
var.1 yaşında 12-13 kilo olan bebekler var.sonra 8-9 aylıkken 10 kilo olan bebekler var:)))
bazen bende üzülüyorum.az diye ama aylık gelişim tablosuna
baktığında normal görünüyor.
yani özetle bebeğin şuanda normal ilerliyor,ama beslenmesine dikkat et.

Son düzenleme:

paylaşmak istedim.

bence üzülme benimkide aynı 9 kilo 9 aylık hala kilo almıyor neler veriyorum

Back
X