• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeginizin kulagini ne zamn deldirdiniz.

Sefes01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2020
873
360
53
Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Istedigin zaman takarsin dedi. Küçüklüğümden beri benimde hep kupem vardi. Kizima da heveslendim sordum Bir kac . 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. suanlik düşüncem biraz daha büyümesi 1 yasinda. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.

Son düzenleme:
Bence deldirmeyin. Kulağında bir anda patlayan bir ses, tanımadığı bir acı, üstelik yabancı bir insan müdahalesi yüzünden ve buna izin veren de annesi. Onun açısından düşünün ne kadar etkileneceğini anlayacaksınız. Bir de sağlık boyutu var bu işin. Bizim görüştüğümüz kişilerin dediğine göre kulak deldirip takılan hazır küpeler çinden gelen ilaçlı küpeler. Ne ilac var kimse bilmez bunu dediler. Minicik bir bebeği ben olsam bununla karşı karşıya bırakmazdım.

Ben kızımın kulağını deldirmedim. Kendi ne zaman isterse o zaman deldiririz diye konuştuk eşimle. Kızım 4 yaşında çok istedi deldirmeyi. Çocukların kulak deldirdigi pozitif videolar izlettim. Çok az acıdığını ama çocukların daha çok sesten çekindiği için ağladığını, kulaklarına küpenin ne kadar yakıştığını gördüklerinde acıyı unuttuklarını söyledim. Birlikte küpesini seçtik, çok kibar bir beyfendiye deldirdik. Gözleri doldu, aynada kendine bakmak ister misin dedim, ağlamayı unutup gülmeye başladı. Diğer kulağı deldirme cesaretini de böyle kazandı.

Benimki 14 aylık. Kulağını deldirme gibi bi düşünce aklıma bile gelmedi. Bizim ülkede bu kural gibi bir şey olmuş, kız bebeğin kulağı delinecek. Halbuki ne alakası var ki? Küpe sadece bir aksesuardır. Kim ne zaman eksikliğini hisseder, küpe kullanmayı düşünürse o zaman kulağını deldirir.

Bazı kliniklerde intraketle acısız deliyorlar. Ben kendi kulağımı ve kardeşimin kulağını delmistim.

İntraket, şu serum bağladıkları mandalın ismi. Ucunda iğne var. Ses falan söz konusu bile değil. YouTube'a bakarsanız kendi kulağını, burnunu delen insanları görürsünüz..

Kulağın delindiğini anlamaz bile, ben kızların küpe sevdiklerini düşünürüm hep.

Bu intraket ile delinme konusunu hiç bilmiyorken, kızımın kulağını tabanca ile deldirdim. İnanılmaz üzgünüm. Korktu ve ağladı. O zaman 2.5 yaşında falandı

Merhaba kizlar. 6 ay 8 günlük bebegim var. Anneanemiz torununa küpe hediye aldi. Ama ben bebegimin kulağını deldiremedim. Bir kac yere sordum. 10 aydan aşağı delinmez dedi. Ama bazi yerlerde 3 ayi geçtiyse deleriz sıkıntı olmaz dedi. Sizce ne yapmaliyim. Sizler ne zamn küpelerini taktiniz.
Acele etmeyin, cocugunuz uzerindeki mantikli kararlari gelen hediyelere gore vermeyi dusunmemelisiniz

deldirmesi muhim degilde sonrasinda krem surmek yada takilan kupeyi arada kipirdatmak gerekiyor ya yapismasin diye beni zorlayan o olmustu。 kizim uyurken yaptim hep kendine dokunulmasindan hic hoslanmiyor。eger istiyor iseniz cocugunuzun davranislarina gore dusunun derim

Ne saçma bı yaklaşım kadın sormuş ne zaman deldirdiniz diye fikir edinmek istiyor belli ki. Kulakla dediğiniz yerler aynı mi 😄
Küpe nedir? Aksesuar
Hızma- piercing nedir? Aksesuar
Hepsi biryer delinerek takılıyor farkı ne? Ha kulak ha burun ha göbek vs…..
Ne saçma düşünmeme tarzı püffff
Verin siz fikrinizi tutan mı var istediğiniz gibi yaklaşın ben böyle uygun gördüm sizden saçmalık mı değil mi diye icazet alacak halim yok
Neye de güldüyseniz artık

Günaydın bencede erken daha ama ben kızımın kulağını 1 yaşında deldirmiştim 😇 benim kulağımda çok delik var o yüzden hoşuna gidiyodu sürekli kulağımdakini istiyodu. Bende götürüp deldirdim. Biraz ağladı ama sonra sürekli aynaya baktı 😂 şuan 11 yaşında hala ayna meraklısı sürekli giyinir çıkarır saçını yapar benim elbiselerimi topuklu ayakkabılarımı giyer durur evde 😂 Sanırım bu bizim doğamızda var. Sağlıkla büyüt bebeğini ama erken daha çok minik..

Babaannesi de burun hızması alsa burnunu da deldirecek misiniz?
Yada teyzesi göbek piercingi alsa göbeğini deldirecek misini?
Ne kadar kötüsünüz. Hediye aldi diye taktiracam demedim size. Bende istiyordum kupe almayi annem aldi. Bunda fesatlanacak ne var. Hem ben sizin o zihniyetlerinizde degilim.

Ne saçma bı yaklaşım kadın sormuş ne zaman deldirdiniz diye fikir edinmek istiyor belli ki. Kulakla dediğiniz yerler aynı mi 😄
Böyle insanlar var malesef. Zihniyetleri kötü. Basklarina öyle saniyorlar. Fikir amaclı yazdığım seye gelen yoruma bak.

deldirmesi muhim degilde sonrasinda krem surmek yada takilan kupeyi arada kipirdatmak gerekiyor ya yapismasin diye beni zorlayan o olmustu。 kizim uyurken yaptim hep kendine dokunulmasindan hic hoslanmiyor。eger istiyor iseniz cocugunuzun davranislarina gore dusunun derim
Teşekkür ederim sagolun. Biraz daha büyüsün insallh delireceğim

Daha çok minik. Acele etmeyin bence. Üstteki üyenin sitemi de bundan. Bekleyin bari yaşına girsin.

Günaydın bencede erken daha ama ben kızımın kulağını 1 yaşında deldirmiştim 😇 benim kulağımda çok delik var o yüzden hoşuna gidiyodu sürekli kulağımdakini istiyodu. Bende götürüp deldirdim. Biraz ağladı ama sonra sürekli aynaya baktı 😂 şuan 11 yaşında hala ayna meraklısı sürekli giyinir çıkarır saçını yapar benim elbiselerimi topuklu ayakkabılarımı giyer durur evde 😂 Sanırım bu bizim doğamızda var. Sağlıkla büyüt bebeğini ama erken daha çok minik..
Aslında benim de düşüncem 1yaslarina dogru deldirmek. Bnimde küçüklüğümden beri kupesiz oldugum hic bir animi hatirlamam. Severim de. Buyuzden kizima da hevesleniyorum.

Daha çok minik. Acele etmeyin bence. Üstteki üyenin sitemi de bundan. Bekleyin bari yaşına girsin.
Ben zaten buruya fikir almak amacli yazdim. Yarin gidip deldiriyorum demedim ki. Annem elinde para varken simdiden aldi. Istedigin zamn deldir begenmiyorsan bozdur dedi. Benm de suanki fikrim 1 yasin da olmasi

Aslında benim de düşüncem 1yaslarina dogru deldirmek. Bnimde küçüklüğümden beri kupesiz oldugum hic bir animi hatirlamam. Severim de. Buyuzden kizima da hevesleniyorum.
✅ Kötü yorumları da takma klavye başında mutsuz bekleyen o kadar insan varki bişey olsada kalbinin kötülüğünü bulaştırsa diye bekleyen çok fazla mutsuz insan var malesef. İnşallah onlarda birgün mutlu olmayı hak eder...

Ben zaten buruya fikir almak amacli yazdim. Yarin gidip deldiriyorum demedim ki. Annem elinde para varken simdiden aldi. Istedigin zamn deldir begenmiyorsan bozdur dedi. Benm de suanki fikrim 1 yasin da olmasi
10 aydan aşağı olmuyormuş ama 3 ay da söylendi demişsiniz ama. Onay alsanız 3. ayda deldireceksiniz gibi bir algı oluşmuş. Çok da 1 yaş havası yok yazdığınız mesajda.

Bence de en erken 1 yaşı bekleyin. Daha çok minik.

Fikir elbette alacaksınız burası bunun için var. O da kendi fikrini söylemiş zaten 🤷🏻‍♀️

Back
X