Bebek Beslenmesi bebeğiyleTATİLE[denize] gidenler tecrübeleriniz tavsiyeleriniz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yaxgxmur ankara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2007
1.418
1
116
Ankara
kızlar 1 ay sonra kızımla tatle gitmeyi planlıyorum 7,5 aylık şimdi antalya civarı ilk kez çıkcam bilmiyorum ne yapacağımı ne alayım yanıma havuzamı denizemi girdireyim h
hangi saatler arası ne kadar süre tutmalıyım
güneş kremi ne kullanmalıyım kaç kere sürmeliyim
mayo yerine şu bir markanın bezli mayosu var ondan alıyım dedmi başka neler alayım dikkat etmem gerekenler neler teşekürler
kızlar çok soru sordum biliyorum yanıtlayan herkese çok teşekkürler:smiley-cool:

Ben geçen yıl gittiğimde bebeğim dört aylıktı hiç mutlu olamadım,bu sene gitmek istiyorum ama çok kararsızım ben çocukken bir yere gittiğimde hava değişiminden mutlaka hasta olurdum bebeğiminde hasta olmasından korkuyorum bende bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum.

ben de dün tatilde yemek düzeni ile ilgili baslik acim ama sizin sorduklariniz d ailgi alanimda. umarim cevaplar gelir her iki basliga da. acikcasi tatile ihtiyacim var ama bir bebekle tatil ne kadar gecerli bunu tahmin edebiliyorum.

sizin sorularinizdan birini tecrübem olmasa da cevaplamak isterim. bence havuza sokmayin. daha önceleri hep duyuyordum arkadaslarimdan. ya bebeklerinin idrar yollari hastalaniyordu ya kulak enfeksiyonu oluyorlardi ya da mantar. havuzu hijyenik olarak hic tavsiye etmem. o yüzden gittiginiz yein denizinin güzel olmasina dikkat etmenizi tavsiye ederim. bende böyle bir yer ariyorum.-)

ben de dün tatilde yemek düzeni ile ilgili baslik acim ama sizin sorduklariniz d ailgi alanimda. umarim cevaplar gelir her iki basliga da. acikcasi tatile ihtiyacim var ama bir bebekle tatil ne kadar gecerli bunu tahmin edebiliyorum.

sizin sorularinizdan birini tecrübem olmasa da cevaplamak isterim. bence havuza sokmayin. daha önceleri hep duyuyordum arkadaslarimdan. ya bebeklerinin idrar yollari hastalaniyordu ya kulak enfeksiyonu oluyorlardi ya da mantar. havuzu hijyenik olarak hic tavsiye etmem. o yüzden gittiginiz yein denizinin güzel olmasina dikkat etmenizi tavsiye ederim. bende böyle bir yer ariyorum.-)
teşekkürler arkadaşım havuz hakkında doğru söylüyosun umarım cevaplanır
sahi kızlar yokmu bize yardım etcek bir kk annesi

canım senin için netten biraz araştırdım onları aktarıyorum umarım işine yarar ,bende seneye gitmeyi düşünüyorum benim içinde iyi bir araştırma oldu...

*Yolculuklara çıkmadan önce ve yolculuk esnasında çocuklara hafif ama besleyici yemekler yedirilmelidir.
* Tatile çıkmadan önce hava şartları öğrenilmelidir.
*Araba yolculuklarında mutlaka araba koltuğu kullanılmalıdır
*Küçük işletmelerde tatil düşünülüyorsa, yedek çarşaf ve havlu alınmalıdır.
*Geceleri serin olabileceği düşünülerek, battaniye
ve giyecek alınmalıdır.
*Kıyafet olarak, salopet, şort, t-shirt, lastik ayakkabılar ve şapka tercih edilmelidir.
*Giyeceklerin kumaşı pamuklu olmalıdır. Güneşi geçirmeyecek şekilde seyrek dokumalı olmamalıdır.
*Bebeklere ve çocuklara havuz ya da deniz kenarında oynarken, can yeleği giydirilmelidir.
*6 aya kadar bebekler direkt olarak güneşe maruz kalmamalıdır.
*Çocuklar güneş altında 15-20 dakikadan fazla tutulmamalıdır.
*Suya dayanıklı, en az 30 koruma faktörlü koruyucu kremler, her 3 saatte bir çocuğun vücuduna sürülmelidir.
*Sinek ve böcek kovucu aletler ve spreyler alınmalıdır.
*Ateş düşürücü, ağrı kesici, böcek sokmalarına karşı alerji ilaçları mutlaka yanınızda bulundurulmalıdır.
*Çocuklar çok kalabalık deniz ya da havuzlara sokulmamalıdır.
*Bebekler ve küçük çocuklar, saat 11.00 ile 16.00 arasında direkt güneşe çıkarılmamalıdır.

canım senin için netten biraz araştırdım onları aktarıyorum umarım işine yarar ,bende seneye gitmeyi düşünüyorum benim içinde iyi bir araştırma oldu...

*Yolculuklara çıkmadan önce ve yolculuk esnasında çocuklara hafif ama besleyici yemekler yedirilmelidir.
* Tatile çıkmadan önce hava şartları öğrenilmelidir.
*Araba yolculuklarında mutlaka araba koltuğu kullanılmalıdır
*Küçük işletmelerde tatil düşünülüyorsa, yedek çarşaf ve havlu alınmalıdır.
*Geceleri serin olabileceği düşünülerek, battaniye
ve giyecek alınmalıdır.
*Kıyafet olarak, salopet, şort, t-shirt, lastik ayakkabılar ve şapka tercih edilmelidir.
*Giyeceklerin kumaşı pamuklu olmalıdır. Güneşi geçirmeyecek şekilde seyrek dokumalı olmamalıdır.
*Bebeklere ve çocuklara havuz ya da deniz kenarında oynarken, can yeleği giydirilmelidir.
*6 aya kadar bebekler direkt olarak güneşe maruz kalmamalıdır.
*Çocuklar güneş altında 15-20 dakikadan fazla tutulmamalıdır.
*Suya dayanıklı, en az 30 koruma faktörlü koruyucu kremler, her 3 saatte bir çocuğun vücuduna sürülmelidir.
*Sinek ve böcek kovucu aletler ve spreyler alınmalıdır.
*Ateş düşürücü, ağrı kesici, böcek sokmalarına karşı alerji ilaçları mutlaka yanınızda bulundurulmalıdır.
*Çocuklar çok kalabalık deniz ya da havuzlara sokulmamalıdır.
*Bebekler ve küçük çocuklar, saat 11.00 ile 16.00 arasında direkt güneşe çıkarılmamalıdır.

süpersinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:dance::lepi::1hug:a.s.
bebeğinede maşallah
herkesin anneler günü kutlu olsun rabbim bu güzel duyguyu her dileyene nasip etsin:Saruboceq:

Bir sorun yok sanırım link çalışıyor tekrar bir dene istersen veya googleda “Bebeğimle tatile çıkabilir miyim?” yazıp tararsan benim mesaja yapıştırdığım ilgili makale çıkıyor..

Son düzenleme:
biz ilk tatilimizi geçen ay yaptık , oğlum 5 aylıkken , çook da güzeldi sakın bebeklerinizi bırakıp da gitmeyin tatile valla hayatımın en güzel tatillerinden oldu kaydirigubbakcemile2
güneş kremi olarak chicco 50 faktör aldım , şapka , ince ve pamuklu bodyler , ince bir battaniye , pusetine sineklik , yemek malzemeleri , minik plastik havuz.. mayo henüz almadım temmuzda 2 haftalığına tatile çıkacağız o zaman mothercareden alacağım , eğer uçakla gidecekseniz iki biberon rezene çayı yada meyve suyu hazırlayın mutlaka yoksa kulakları çok acıyor kalkışta ve inişte..
şimdilik aklıma gelenler bunlar , herkese iyi tatiller

biz bebegimle tatile ciktigimizda 10 aylik olacak. aklima bebek arabasiyla ilgili soru takildi. araba seyahatlerinde bebek koltugu kullaniyoruz ama yürüyüslerde normal bebek arabasi kullaniliyor. ikisi yanimiza cok yük olur. nasil yaptiniz sizler? türkiyede Allah korusun trafik cok tehlikeli. araba koltugu almamak icimize sinmeyecek ama yük olarak da cok fazla yapacak. araba koltugunu bebek arabasina da monte edebiliyoruz ama uzun süreli kullanim icin ideal degil. icinde zaten fazla kalmayi sevmiyor. bu konuda önerileriniz var mi?

evet canım bu oto koltuğu benimde kafamı karıştırıyor kızımı tanıyorum onun içinde dursa dursa maksimum yarım saat durur hatta onu bile durmazkaydirigubbakcemile4
nasıl yapmalı uzun yola gidecek olanlar nasıl önerileriniz var...

valla benim oğlum içinde duruyo paşa paşa..
başka alternatifi de yok zaten araba koltuğu olmazsa arabaya binemez kesinlikle :1closedeyes:

mutlaka oto koltuğuna otursun uzun yol daha tehlikeli .malum hızlıda gidiliyor. benimkide mızmızlanır ma şehirler arası yolda uyuyorlar merak etmeyin yanınıza bol oyuncak alın mızladıkça eline verin .oyuncak olmayan değişik şeyler verin eline oyalansın. güneş gelmesin üzerine sıcaklar sıkılır. güneşlik takın. ama mutlaka koltukta dursun.çarpışma testlerini zilemiştim bir sitede 50 hızla giderken bile kucaktaki bebeği tutamıyorsun kaza anında fırlıyor alllah korusun

Oğlum 4 aylıktı yazlığımıza gittiğimizde burnumdan geldi. Çınar hastlandı ve 3 kez İzmir'e geldik. Doktorumuz 1 yaştan önce denize girmeyecek demişti. Onun yasaklarına tamamen uyduk. Doktorununda tatil önerilerini almanı öneririm. Ayrıca havuza kesinlikle sokma. Ben bu yaşıma kadar daha havuza girmedim ve Çınar'ında havuzla tanışmasını istemem. Tebessümcüğümün de dediği gibi kesinlikle bebek oto koltuğunda oturmalı bebeğin. Ön koltuğa asılan müzikli oyuncaklarla var müzikli ve ışıklı Çınar onlara bayılıyor tekmelemek ve ses çıkartmak için çıldırıyor. Şimdiden iyi tatiller. Sevgiler

bende dün sinek kovucu bilezik aldım kızıma kola yada ayak bileğine takılabiliyor
merhaba mesajınız çok eski ama yazmak istedim o bileklikler işe yarıyor mu acaba? bizde denize gideceğiz de bileklik mi spreymi alsam karar veremedim. daha doğrusu bilekliğin işe yarayıp yaramadığını bilmediğimden tereddütte kaldım:KK64:

KESINLIKLE YASTIK.
bebeginizin kendi yatagindaki konforu hissetmesini ve rahat uyumasini istiyorsaniz tatile mutlaka yastigini goturun. ucak yolculugunda bile yastigimiz battaniyemiz yanimizdaydi. Yastigi oldugu an benim kizim cok rahat uyur. yetiskinlerde oyle degil mi kendi yastigimizda daha rahat uyuruz.

bebeginizi ne denize nede havuza sokmanizi tavsiye etmem onun yerine sisme minik havuz alin yaniniza ve otelden su doldurun.,

bebegiyle tatil yapmis bir anne olarak tavsiyelerim.
gunes kremi, termometre, ates dusurucu, sapka, sineklik, battaniye,yastik, kazak esofman,yara bandi, tirnak makasi kucuk makas. pamuklu corap body tisort short. sineklik, sevdigi bir kac oyuncak, emzik. sevdigi atistirmaliklardan, devam sutu.sampuan nemlendirici, havlu

ucakta eglenmesi icin oyuncaklar. kalkiz ve inislerde icirmek uzere devam sutu,su veya meyse sutu,degisik cerez kurabiye citir tarzi seyler yutkunmasini saglamak icin. yalanci emzik 2 tane.

Back
X