Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesibebeğm emerken ağlıyorrrrrrr:((((((((((kızlar yardım edin
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bebeğim 40 günlük emmenin ortasında ağlıyor tepiniyor kızarıyor,,tekrar emmek istiyor ve tekrar ağlıyor...ne yapmam lazım yardımcı olunn..doktora götürdük idrar tahlili temiz çıktı..en fazla bir göğsümü emiyor..
bu arada göğüslerim kızardı haffiten ..birisi mastit olmuştu sağmıştım antibiyotik vs kullandım tekrar hafif kızaardı. ama şişlik yok.diğeri kızarık değildi oda hafiften kızarık..bende pompayla sağıyorum her emzirme sonrası.needen böyle oldu.....yanlız sağdıktan sonra pompayla göğsüm sızlıyor neden kızlar..yardım edin bana..doğrumu sağıyorum acabaa..
Canım acaba emdikten sonra gazı mı oluyor? Benim aklıma o geldi.
Bizde 25 günlüğüz, oğlum emmediği için sütümü sağıp biberonla veriyorum. Bir biberonu içerken ara verip gazını çıkarıp öyle tekrar devam ediyoruz. O yüzden aklıma seninkinin de gazının olabileceği geldi canım.
İnşallah çabuk düzelir.
benim çok gazlı bir bebeğim var emmeye başlar başlamaz iki çeker sonra ağlar kıpkırmızı geçer tepinirdi işte gazdan oluyor gazını çıkar sancısı geçince tekrar emzir gaz cıkarsa bile hemen emmek istemeye bilir karnında sancısı oluyor çünkü gaz içinde bir cok damla ve geçmesi için bir çok bitkisel yöntem var onları dene bana hiçbiri fayda etmedi bebeğim ağzına sütü alır almaz gaz oluncada gaz çıkar emzir gaz çıkar emzir doyup doymadığınıda bilmiyorsun cok zor geçti ama şimdi 3,5 ay oldu yavas yavas geçti arada oluyor ama eskisi gibi değil dediğim gibi bir çok yolu var dene herkesde fayda etmeyecek diye birşey yok benim ki bide kolikti seninki aksamları mı yapıyor yoksa her zaman mı?
- ya gazı var. 1,2 dk değil bir 5 dk sıvazla
- altının temiz olduğundan emin ol
- sonlara doğru göğsünde süt azaldığı için ilk çektiği gibi bol akmasını istiyordur. ağzı yorulunca kolayca aksın ister.fakat son süt her zaman damla damla gelir, en yağlı ve en kalitelisidir.biraz pışpışla.göğsüne masaj yap.tekrar emzir.
- bebeğinin kilo alımı nasıl? sütün gerçekten yetiyor mu? yetmiyorsa mama takviyesi gerekebilir
- sağım yapmak istiyorsan önce sağ sonra emzir.arkasından sağdığını da biberonla ver.sağım yaparken sağımı hemen bırakma.başta süt az gelebilir. en az 15 dk sağmalısın.
- bunların hiçbirideğilse bebeğin yeni bir oyun icat etmiş olabilir. benin kızlar emerken memeyi bırakıp eeee yapıp (sahte ağlama) sonra iştahlı iştahlı tekrar emiyorlar. :))
sütün için beslenmene dikkat et, aç kalma, bitki çayları ve suyu ihmal etme.
benim sütüm neredeyse kesilmişti. pes etmedim şimdi en azından önce emzirip mamayı minimum vermeye çalışıyorum.
bebeğim 40 günlük emmenin ortasında ağlıyor tepiniyor kızarıyor,,tekrar emmek istiyor ve tekrar ağlıyor...ne yapmam lazım yardımcı olunn..doktora götürdük idrar tahlili temiz çıktı..en fazla bir göğsümü emiyor..
bu arada göğüslerim kızardı haffiten ..birisi mastit olmuştu sağmıştım antibiyotik vs kullandım tekrar hafif kızaardı. ama şişlik yok.diğeri kızarık değildi oda hafiften kızarık..bende pompayla sağıyorum her emzirme sonrası.needen böyle oldu.....yanlız sağdıktan sonra pompayla göğsüm sızlıyor neden kızlar..yardım edin bana..doğrumu sağıyorum acabaa..
canım benimki 2 aylık.son 1 aydır emerken şişiyor kafayı geri atıp ağlıyordu kakası da sümüksüydü kaç dr a gittik .en son ankara tıpa çocuk gastroya gittik.laktoz intoleransı dendi kaka tahlilinden.yani bebeğim sütteki laktozu sindiremediği için şişip ağlayıp reddediyor ve emmek istediği halde ememiyor.laktazm damla verdi her emme öncesi 2 damla veriyorum reddetmiyor artık emiyor ama şişkinlik hala var biraz.gazını da bacaklarını bisiklet çevirir gibi çeviriyorum öneririm.
aynı sorun bende de var. 4 aylık bebegimi emzirme pozisyonuna getirrir getirmez başlıyor aglamaya. memeyi verince ilk once saldırıyor ama ememeden ıkınmaya baslıyor ve aglıyor. bu ay kilo alımı bu yuzden yarıya indi. ne yapacagımı bilemiyorum. ayakta emzirmeye basladım sallaya sallaya birazcık emiyor oyle yapınca en azından. ama yine de sıkıntımız gecmiyor.
benim oğlusumda (45 günlük ) son bir haftadır bu durumdayım..emzirirken kıpkırmızı olup ağlamaya başlıyor ıkı sn. sonra tekrar emiyor sonra tekrar ağlamaya başlıyor..emzirme yarım kalıyor böylece..çok üzülüyorm ama
Büyük ihtimalle gazdan dolayı öyle yapıyor. Ben oğluşuma sab simplex gaz ilacını kullanıyorum. Tamamen geçirmesede faydasını gördüm.Ondan önce zinco gaz ilacını denemiştim faydasını görmedim. Gün içerisinde rezene kaynatıp veriyorum.
ya gaz sancısı oluyodur ya da sütün yavaş geliyodur. çekip çekip ağzına az süt gelince ağlıyo bebekler benim kızım da öyle yapıyo çünkü. ısrarla emzir ve gazını çıkar sütünü arttırmak için de bol su iç iyi beslen zamanla sütün artınca daha güzel emer inşallah...
canım burda yazanlara katılıyorum ya gaz sancısı yada sütün az gelmesi sonucu sinirleniyorlar ilk baştaki gibi çok gelmesini istiyorlar. bende bu yüzden emzirip sağıyorum biberonla veriyorum. gaz sorunuysa emirme öncesi gaz damlası kullan bencede sab simplex güzel. sağma sonucu benim meme uçlarım sızlıyor göğsümün geneli de sızlayabiliyor sanırım vakum kısmını göğsümüze çok bastırdığımız için oluyor bu.
benım oglum 10 gunluk aynı sorun bende de var yarım saat uğrasıyorum tam yakalasın bırakmasın diye...cook yoruldum...sonrasında bırakmadan 15 dk ile 25 dk arası emiyor..uyku gunduz var gece az...kılo alımı da ıyı çok sukurççmama vermedim oylece devam ama cok zor...bol bol su ıçip kımyon cayı dut kurusu cayı ıcıyor ve bol bol uzum yıyorum elimden gelenı yapıyorum ınsallah Allah ın ıznıyle alısıp alacak...dualarım aynı sıkıntıyı yasayan herkese....
benim kızımda 85 günlük emerken aynı şeylerle bende mücadele ettim. ama deneme yoluyla buldum ki bazen gaz yüzünden(karnına dokunarak,ayak hareketlerine bakarak)bazen uykusu çok olduğundan (emmeye üşenir gibi sürekli gözleri gidiyor)bazen süt yeterli istediği kadar gelmeyebiliyor(kaldırıp omuza aldığında rahatlayıp susmuyorsa)ben hem emzirip hemde mama veriyorum. ilk başlarda yetersizdi ve şuan o ilk başlardaki ağlamaları gözümden gitmiyor aç kalacak korkusu ile mamaya devam ediyorum.ama bu kadar günlük tecrübeden şunu söyleyebilirim ki neye ihtiyacı olduğunu o söylüyor zaten ağlama sesine iyi kulak vermek ve vücüt hareketlerine dikkat etmek gerekiyor.son olarak çok harika bir duygu Allah herkese güle güle büyütmeyi nasip etsin.
canım benimki 2 aylık.son 1 aydır emerken şişiyor kafayı geri atıp ağlıyordu kakası da sümüksüydü kaç dr a gittik .en son ankara tıpa çocuk gastroya gittik.laktoz intoleransı dendi kaka tahlilinden.yani bebeğim sütteki laktozu sindiremediği için şişip ağlayıp reddediyor ve emmek istediği halde ememiyor.laktazm damla verdi her emme öncesi 2 damla veriyorum reddetmiyor artık emiyor ama şişkinlik hala var biraz.gazını da bacaklarını bisiklet çevirir gibi çeviriyorum öneririm.
merhaba muffinnn, diger yazilarini da okumaya calistim. Benim 3 aylik bebegime de laktoz int. Olabililir diye doktor laktazm verdi. Dunden beri kullaniyorum gunde 4 kez 2 ser damla. Ama hic bir degisiklik yok. Senin bebeginde hemen farketmis miydi bu damla? Ve ne kadar sure sonra tamamen duzeldi, ne kadar emzirebildin? Simdiden tesekkurler.