Çocuk Hastalıkları bebegmin gaz problemi benim sorunlarm :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duygusuzhasret

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
528
101
123
35
İstanbul
Mrb bayanlar.43 gunluk bebegm var dogdugundan beri gaz problemh var neler dnemedk hç bri fayda etmdi.gece gundz uyurken inlyoo sancısı uykusundan uyandryo.şmdi zinco ve biogaiayı brlikte kullanyoruz.debridat ve duphalac suruplaryla brlikte ama yne aynı.şimdi ayagnın altna yastk koydm braz uyudu.zararı olurmu ayagnın altna yastk koyup yatrmak.siz neler yaptnz gaz probldmi içn.ha bide lohusalgm bitti ama psikolojm alt üşt çok bunaldmm

Allah bagislasin canim bebisini..
masaj yap karnina bacaklarini iceri dogru ittir geri cek guzel gaz cikartiyo o zaman bebisler.
ben kizima sapsimplex kullanmistim ii gelmisti

Ben neler kullanmadim ki sap simplex damla iyi gaz cikartoyordu nafile tum ilaclar sanciyi hic birsey gecirmiyor 4. Ayda filan azaldi ohhh demeye basladik nobet seklindemi sancilari
Birde inliyor dedin makat bolgesinde catlak olabilirmi

Öncelikle Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün. Benim bebeğim de 3 buçuk aylık. Ilk başlarda ara ara gaz Sancısı oldu ama şükür erken bitti.çok zorladığını söyleyemem. Bir yerden bebeğimi dik tutup emzirmem gerektiğini duymuştum. Yani yatık vaziyette değil de ayakta duruyormuş gibi. Bizde etkili oldu. Isterseniz deneyebilirsiniz. Yavrum Alıştı artık hep öyle emmek istiyor:)) Bir de çok bastırarak değil, hafifçe sırtını ovalayın. Ama sadece gazı olduğunda değil ara ara yapın bunu.
Size gelince de, bazı Kadınların lohusa dönenimde bu tarz sıkıntıları oluyor. Bence bunda en büyük etken Çevrendekiler ve bebeğinin gaz problemleri. Şunu bilin ki geçecek. Hepsi geçip gidiyor ve insan yeniden doğmuş gibi oluyor. Güzel şeyler düşünün, kendinizle ilgilenmeye çalışın biraz. Güzel giyinin, kendinize bakın. Iyi geliyor böyle şeyler. Umarım bütün Sıkıntılar çabucak geçer. Sağlıkla bütün bebeğinizi.

Ben neler kullanmadim ki sap simplex damla iyi gaz cikartoyordu nafile tum ilaclar sanciyi hic birsey gecirmiyor 4. Ayda filan azaldi ohhh demeye basladik nobet seklindemi sancilari
Birde inliyor dedin makat bolgesinde catlak olabilirmi
Evet genelde gece 3te başlyo sbh 10a kadar suruyo.makatta çatlak dglde darlık varms

Öncelikle Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün. Benim bebeğim de 3 buçuk aylık. Ilk başlarda ara ara gaz Sancısı oldu ama şükür erken bitti.çok zorladığını söyleyemem. Bir yerden bebeğimi dik tutup emzirmem gerektiğini duymuştum. Yani yatık vaziyette değil de ayakta duruyormuş gibi. Bizde etkili oldu. Isterseniz deneyebilirsiniz. Yavrum Alıştı artık hep öyle emmek istiyor:)) Bir de çok bastırarak değil, hafifçe sırtını ovalayın. Ama sadece gazı olduğunda değil ara ara yapın bunu.
Size gelince de, bazı Kadınların lohusa dönenimde bu tarz sıkıntıları oluyor. Bence bunda en büyük etken Çevrendekiler ve bebeğinin gaz problemleri. Şunu bilin ki geçecek. Hepsi geçip gidiyor ve insan yeniden doğmuş gibi oluyor. Güzel şeyler düşünün, kendinizle ilgilenmeye çalışın biraz. Güzel giyinin, kendinize bakın. Iyi geliyor böyle şeyler. Umarım bütün Sıkıntılar çabucak geçer. Sağlıkla bütün bebeğinizi.
saoln inş. Benim bebegminde gaz olayı erken biter.nasıl dık tutarak emziryosnzki.

Canım allah bağışlasın benim bebeğim şu an dördüncü ayının içinde yeni yeni gazı geçiyo bu bi süreç bebeğin bağırsakları annesütüne alışana kadar ve kendi kendine bacaklarını oynatana kadar idare ediceksin biz üç ay geceleri hiç uyumadık ama bana önerilen şeylerisana da önereyim karnına sıcak havlu koy ,kimyonlu su ver ,çörekotu kaynat suyunu için ,süpürgeyi çalıştır en cok bu işinmize yaradı,telefonuna anne karnı sesleri diye müzik var onu indir dinlet özellikle beyaz gürültü adı olan var benim oğlum o çalınca hemen susardı ,ayaklarının altına elma yağı ile masaj yap bu öneriler uzar da uzar biz hepsini denedik sadece seslerle rahatlıyordu sen de dene inşallah rahatlar bebiş ama unutma belli bi süre germe kadar oluyo kesinözümü yok malesef

sab simplex damla en keskin gaz ilacı...birde yüzüstü yatırdım ben bebeğimi 1,5 aydan sonra, bu yüzden fazla gazı olmadı..ama tehlikeli bir yatrış kafasını iyi kaldırıyordu oğlum ondan yatırdım hala yüzüstü yatar. sende öğlenleri bebeğinin başında durarak yüzüstü yatır bakalım iyi gelecekmi. Moralini bozma düzeliyor herşey...

bagirsakta gaz olusmamasi icin her beslemeden sonra 2 defa gegirtin mutlaka.
ayrica bir gogssu emzirmeden digerine gecmeyin, biberon veriyorsaniz hava yutmamasi icin emzik kisminin hep tam dolu olmasina dikkat edin.
eger bir bebek cok fazla bagirsak gazi cikariyorsa bunlari yanlis yapiyorsunuz demektir.
unutmayin vucuda giren hava alttan veya ustten illaki cikacaktir.

canim ben bide zeytinyagi icirdim cok az kasik ucuyla poposuna da surdum hep dogal pisik ve gaz gidericiydi bence. zeytinyagini ocaga koy biraz yak duman ciksin cok az asidik ozelligi kaybolur o zaman bizim ki dogal saf zeytinyagdi bu arada canim
karnina zeytinyag surup sicak havlu kapatiyodum buda rahatlatiyodu...

Gözünüz aydın. Güle güle büyütün bebeğiniZi. Gaz problemi için 7-8 tane çörek otunu bi fincan kadar suda kaynatın. Suyun rengi biraz esmerleşecek. Gün içinde 3-4 kez bir kaç çay kaşığı verin bebeğe. İnşallah böylece atlatacak sıkıntısını. Ben kızıma vermiştim hiç gaz sorunu olmadı desem yeridir.
Bir de yatağının içine( yorganın altına- bebeğe temas etmeyecek şekilde) sıcak su torbası koyun. Yatağın içi sürekli sıcak kalacaktır.

nurse harveys deneyin
kirki cikana kadar 16 kere acile gittim
bu ilaci kime dediysem tesekku etti

duzenli kullanimda ise yariyor
hep dua ediyorum ikinci kizimin gazi olmaz ins diyee
kolay gelsn

ben ne içirdiysem olmadı sab minex ten tut nurse harvey e kadar rezene falan filan
çekti çocukcağızım,4 ay bitti kendine geldi
bir ara omix kullandım bayağı rahatladı ama o da kabızlık yaptı
göbek çevresiyle ayak altını yağlıyordum elma yağıyla,bizimkine pek faydası olmadı ama bir arkadaşıma demiştim,onun bebişine fayda etmiş

bagirsakta gaz olusmamasi icin her beslemeden sonra 2 defa gegirtin mutlaka.
ayrica bir gogssu emzirmeden digerine gecmeyin, biberon veriyorsaniz hava yutmamasi icin emzik kisminin hep tam dolu olmasina dikkat edin.
eger bir bebek cok fazla bagirsak gazi cikariyorsa bunlari yanlis yapiyorsunuz demektir.
unutmayin vucuda giren hava alttan veya ustten illaki cikacaktir.
Malesef gazını bi türlü çıkaramyoruz yarm saat farkli pozisynlarda gaznı çkarmaya çalştm ama olmadı.bi türlü çkaramyo znrlamadan

Mrb bayanlar.43 gunluk bebegm var dogdugundan beri gaz problemh var neler dnemedk hç bri fayda etmdi.gece gundz uyurken inlyoo sancısı uykusundan uyandryo.şmdi zinco ve biogaiayı brlikte kullanyoruz.debridat ve duphalac suruplaryla brlikte ama yne aynı.şimdi ayagnın altna yastk koydm braz uyudu.zararı olurmu ayagnın altna yastk koyup yatrmak.siz neler yaptnz gaz probldmi içn.ha bide lohusalgm bitti ama psikolojm alt üşt çok bunaldmm
Canim bebegini saglikla gule gule buyut 4.5 aylik kizim var bizde gaz 3.haftasinda bi basladi anlatamam onunla bende agladigimi bilrim ama gececek sakin sabirli ol 3.aya girince rahat ettik gaz sancisi falan kalmadi zinco nurs harveys sap simplex denedim pek faydasini goremedik bide aguline diye surup kullandim o biraz fayda etti ama 3.ayina girince hicbirsey kullanmadim

valla ben kimyonu demleyip bir kaç kaşık veriyorum rahat yapıyor yap diyemem bu senin kararın ama ben doğumdam itibaren dut suyu verdım kimyonu da 40dan sonra verdım çok rahatlatıyor bu arada eğer verecek olursan kalanını kendın iç gaz sıkıntın olmaz

Malesef gazını bi türlü çıkaramyoruz yarm saat farkli pozisynlarda gaznı çkarmaya çalştm ama olmadı.bi türlü çkaramyo znrlamadan

butun yemeklerıne kımyon at.her akşam rezene cayı iç bebegınede 3-4 kaşık içir. bıberon kullanıyosan gaz bıberonu al hava yutmasını engellıyo. sab sıplex gaz ılacı kullan.hepsı doktor tavsıyesıdır
ama en onemlısı kımyon ve rezene unutma

Ben halen çekiyorum oglum 4 aylık bittim tukendim bu gaz yüzünden halen ne yapacagimi bilmiyorum neler neler denedim ama gecmiyo

Ahhh
Saoln kzkar hepsni dnedk dogdugundan beri ama yok.ayrıca doyduktan snra gaznı hç çkaramyo.2den beri ayaktayız
Canim ayni bende suan yasiorum nalet gelsin su gazaa ya . ama debriyat cok ii sindirim duzwnlwyici . bende sabflex zinko badem yagi kullandim rezene ictim icirdm sicak tuttum yok . ayak altina elma yagi yok. Neler neler daha ama yoookkk yookk maf oldum 2bucuk aylik gexmiooirrr. Simdi 3 gundur cok kotu. Enfeksiyondan supelenioruz bakalim ne cikicaz sendede olablir canim bnce baktr gaz zannedebiliriz.

Back
X