- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
Doguma 1ay kaldi.son hazirliklarimi tamamliyorum. Esyalarini duzenlerken sanki bir seyler eksik gibi... kiyafetleri elbiseleri alt ust takimlari hepsi tamam. Ama yeni dogan bir bebek en cok ne tur kiyafetlere ihtiyac duyar.mesela su citcitli badilerden hangi bedenlerde ve kac adet almaliyim? 6ayliga kadar her seyini tamamlamak istyrm. En cok kullanilan seyler neler. Yardimci olabilir misiniz?
cnm çıtçıtlı badi ilk 3 ay 6, sonra ki üç ay yine 6 tane alırsan rahat rahat işini görür...
altına da yine şekilde kendinden patikli pijama almışsındır muhakkah.. bi kaç tane de pijama takımı.. bi de içlik dioruz biz atlet niyetine ilk üç ay onu giydiririz.. uzun kollu tülbent kumaşı gibi.. ondan 5 tane falan yeter..
hem öyle fazla açılma doğum olunca kıyafet yağacak resmen üzerinize :)
hiç giydiremeden küçülenler bile olcak.. o yüzden kıyafet alışverişini fazla abartma derim...
onun dışında ağız bezi sürekli lazım olcak..
hayırlı doğumlar
Yorumunuz icin ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
1yas elbiselerini bile aldim ben:) ben de badilerio sekilde almayi dusunmustum.ama uzun kol mu sifir mi kisa kollu mu alayim.eylulde dogdugunu dusunursek hangilerinden almak daha mantikli.
Pijamalarivar.alt ust takim aldim onlar var.ama o iclik dedigiinizi anlayamadim. Nasil bir sey...
içlik tülbent kumaşından çok ince beyaz uzun kollu atlet yerine giydirilen bi kıyafet...
biz çocuklarımızı ilk iki ay onu giydirdik hep içine.. ama heryerde olmayabilir.. şart değil tabi ki.. atlet de olur..
bizde genelde küçük çocuk üşür diye genel bi kanı var.. ama o öyle değilmiş.. çocukları sarıp sarmalaya gerek yokmuş ki bu isiliğe falan neden olur çocuğu bunaltır.. drlar kendi kıyafetinizden bi kat daha fazlasını giydirin yeter diolar...
eylül de henüz soğumuyor havalar...senin yerinde olsam ben, içine içlik benim dediğim tülbent kumaşından olursa çocuk bunalmaz... ama yoksa bulamazsan ince atlet, üzerine kısa kollu çıtçıtlı badi.. onun üzerine de aldığım uzun kollu takımlardan giydiririm ilk aşamada.. ( canım yaşadığın yere göre değişio aslında... hava baya sıcaksa atlet yerine içine kısa kollu çıtçıtlı badi, onun üzerine de uzun kollu takım olur mesela.. eylül çıkana kadar bu durum bence iyi.. havalar serinlemeye başlayınca da atletin üzerine uzun kollu badilerden,onun üstüne yine uzun kollu dar olmayan bi takım... tabi kundak bezi her an elinizin altında olacak kaldırınca falan sırtında duracak...
ayy ne güzel heyecanlar bunlar ya.. bende çok heyecanlıydım iki çocuğumda da.. sağlık olsun gerisi kolay büyüyüp gidiyolar işte... su gibi geçio zaman
yenı doğan bebeğe çokta fazla almayaa luzum yok 5 takım olsa yeter ki fazlasını almışsınızddır ilk zamanlar göbeği düşünceye kadar zıbınlar ıyı oluyor onlarda hastane çıkışında mevcut zaten 2 takım hastane çıkışı gerekli onun dışında çok fazla almayın çünkü hemen buyuyorlar en küçük bedenınden almayın herşeyi hemen ufak kalıyor aslında bebek doğunca ihtiyaçlarınız dahada belirlencek bunlar hazır olsunda dığerleri gerektikçe olur aslında tam oalrak neler hazır olduğunu bılmediğimizden şu eksik bu fazlada dıyemıyoruz
Evet dediklerinizi aldim.ama sanki 2aylikken kiyafeti azmis gibi geldi. Neler lazim olur.kac beden de almam lazim. Dediniz ya 2hastane cikisi yetiyor.bebek buyuyudukten hastabe cikislarini kullandiktan sonra hangi bedeni kullanir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?