bebek alisverisi .. bi bakar misiniz?

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
Doguma 1ay kaldi.son hazirliklarimi tamamliyorum. Esyalarini duzenlerken sanki bir seyler eksik gibi... kiyafetleri elbiseleri alt ust takimlari hepsi tamam. Ama yeni dogan bir bebek en cok ne tur kiyafetlere ihtiyac duyar.mesela su citcitli badilerden hangi bedenlerde ve kac adet almaliyim? 6ayliga kadar her seyini tamamlamak istyrm. En cok kullanilan seyler neler. Yardimci olabilir misiniz?

yiğenimden bildiklerimi anlatayım eldiven tulum bunlar en çok kirlenen şeyler ve sürekli değişmesi lazım olan şeyler.

Öncelikle ALLAH bir avazda kurtarsın inşallah.Tatlı telaş tabi bunlar.Çıt çıtlı badilerin uzun kolllu ve kısa kollu olanalrı çok işe yarıyor.3 aylık boy ve 6 aylık boylarından 5-6 adet işini görebilir.Pamuklu kumaştan olan yelekler var onlarda uyanınca üşümesin diye giydirince çok iş görüyor.Tulumda kullanabilirsin ama çok çabuk büyüdükleri için boydan çok kullanışlı olmadığı kanaatindeyim.Eldiven çok kirleniyor.ve genelde kustukları için ben beyaz tülbent kumaşından ağız bezleri yaptırmıştım.dudiş kenarlarını silmek için.

Aklıma geldikçe yazarım.

cnm çıtçıtlı badi ilk 3 ay 6, sonra ki üç ay yine 6 tane alırsan rahat rahat işini görür...
altına da yine şekilde kendinden patikli pijama almışsındır muhakkah.. bi kaç tane de pijama takımı.. bi de içlik dioruz biz atlet niyetine ilk üç ay onu giydiririz.. uzun kollu tülbent kumaşı gibi.. ondan 5 tane falan yeter..
hem öyle fazla açılma doğum olunca kıyafet yağacak resmen üzerinize :)
hiç giydiremeden küçülenler bile olcak.. o yüzden kıyafet alışverişini fazla abartma derim...
onun dışında ağız bezi sürekli lazım olcak..
hayırlı doğumlar

Yorumunuz icin ve iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.

1yas elbiselerini bile aldim ben:) ben de badilerio sekilde almayi dusunmustum.ama uzun kol mu sifir mi kisa kollu mu alayim.eylulde dogdugunu dusunursek hangilerinden almak daha mantikli.

Pijamalarivar.alt ust takim aldim onlar var.ama o iclik dedigiinizi anlayamadim. Nasil bir sey...

Benm aldiklarim agirlikli olarak 62beden sonra 68.. iki yenidogan takimi aldim 10lu bir tane de 5li takim aldim. 3.ayina kadar daha almam gereken seyler var mi acaba.ilk bebegim.bebek nasil buyur kestiremiyorum. :) fazla da almak istenyrm.ama eksik olsun da istemiyorum. :) neler eksik baska.dediginiz gibi badileri mendilleri aldiktan sonra...

yenı doğan bebeğe çokta fazla almayaa luzum yok 5 takım olsa yeter ki fazlasını almışsınızddır ilk zamanlar göbeği düşünceye kadar zıbınlar ıyı oluyor onlarda hastane çıkışında mevcut zaten 2 takım hastane çıkışı gerekli onun dışında çok fazla almayın çünkü hemen buyuyorlar en küçük bedenınden almayın herşeyi hemen ufak kalıyor aslında bebek doğunca ihtiyaçlarınız dahada belirlencek bunlar hazır olsunda dığerleri gerektikçe olur aslında tam oalrak neler hazır olduğunu bılmediğimizden şu eksik bu fazlada dıyemıyoruz

içlik tülbent kumaşından çok ince beyaz uzun kollu atlet yerine giydirilen bi kıyafet...
biz çocuklarımızı ilk iki ay onu giydirdik hep içine.. ama heryerde olmayabilir.. şart değil tabi ki.. atlet de olur..

bizde genelde küçük çocuk üşür diye genel bi kanı var.. ama o öyle değilmiş.. çocukları sarıp sarmalaya gerek yokmuş ki bu isiliğe falan neden olur çocuğu bunaltır.. drlar kendi kıyafetinizden bi kat daha fazlasını giydirin yeter diolar...
eylül de henüz soğumuyor havalar...senin yerinde olsam ben, içine içlik benim dediğim tülbent kumaşından olursa çocuk bunalmaz... ama yoksa bulamazsan ince atlet, üzerine kısa kollu çıtçıtlı badi.. onun üzerine de aldığım uzun kollu takımlardan giydiririm ilk aşamada.. ( canım yaşadığın yere göre değişio aslında... hava baya sıcaksa atlet yerine içine kısa kollu çıtçıtlı badi, onun üzerine de uzun kollu takım olur mesela.. eylül çıkana kadar bu durum bence iyi.. havalar serinlemeye başlayınca da atletin üzerine uzun kollu badilerden,onun üstüne yine uzun kollu dar olmayan bi takım... tabi kundak bezi her an elinizin altında olacak kaldırınca falan sırtında duracak...

ayy ne güzel heyecanlar bunlar ya.. bende çok heyecanlıydım iki çocuğumda da.. sağlık olsun gerisi kolay büyüyüp gidiyolar işte... su gibi geçio zaman

Anladim . Benm evim zaten cok sicak.4bir yani gunes aliyor.cit citli badi uzerine de kiyafeti yeterli olur diye dusunuyorum.bebegin odasi evin en sicak odasi zaten. Sirti icin bezleri hazir zaten.. bebek mendilleri de hazir.hem satin aldim hem de dediginiz gibi tulbent kumasindan yaptirdim.

Evet cok heycanli... dogum icin biraz korkum var ama bebegimi gorucem diye de cok heycanliyim:)

Evet dediklerinizi aldim.ama sanki 2aylikken kiyafeti azmis gibi geldi. Neler lazim olur.kac beden de almam lazim. Dediniz ya 2hastane cikisi yetiyor.bebek buyuyudukten hastabe cikislarini kullandiktan sonra hangi bedeni kullanir?

Allah'im sagsaglim kucagina almayi nasip etsin insAllah :) benim bebegim martta dogdu kadife tulumlar aldim pamuklu zibinlar aldim boool boll halada zibina devam ediyorum :) eldiven ve sapka takmadim sevmiyordu cunku .altili ustlu takimlar aldim ama bebekler hemen buyuor 6 ayliga kdr alma sen bile sasirirsin bu kdr cabuk buyuduklerine :)

1-en çok kullanılan çıtçıtlı bady ,çünkü kakaları sıvı oluyor ve bezden taşabiliyor ve bady leri kirleniyor ,eylülde doğacaksa kolsuz 5 kısa kollu 5 uzun kollu 5 adet olsun uzun kollular 6 ay al çünkü kışın giyecek ve büyümüş olacak diğerleri 3-6 ay olsun ,
2-ağız mendili bende nerden baksan 20-25 tane vardı ,emzirdikten hemen sonra yan yatırıyordum ve ağzının altına koyuyordum böylece yattığı yer kirlenmiyordu ,gazını çıkartırken omzuma koyuyordum ,emzirirken yanağından süt akıyordu ,göğsümün altına koyuyordum çok işe yaradı bolca al .
3-alt patikli pijama 5 tane 3-6 ay ,5 tane kadar 6-9 ay almanı tavsiye ederim ,zaten takım olarakta almışsındır o altlar çok kullanılıyor.
4-penye battaniye yumuşak hafif ,her daim üzerine atabileceğin bişey olsun 2 tane yeterli biri kirlenince diğerini kullanırsın ,kış bebeği olacağından polar battaniye de 1 tane bulunsun ..
5-ve bolca üst şart yumuşak penye den olsun kolay giydirilsin ,bazı penyeler yıkanınca sertleşiyor ,kumaşına dikkat et alırken
6-tulum acayip kullanışsız bişey ama bebişlerin üzerinde çok tatlı duruyor ,bir tane bulunsun zaten hediyede gelir ..
7-örme yelek ,kapitone veya penye yelek ,uykudan hemen sonrası için ideal ..

en önemlileri bunlar canım ..zaten doğumdan bir 6 aya kadar evde bunlar kullanılıyor ,dışarı çıkarken giyeceklerini de mevsime hava şartalrına göre artık sen beğendiğini alırsın hayırlı doğumlar

Evet dediklerinizi aldim.ama sanki 2aylikken kiyafeti azmis gibi geldi. Neler lazim olur.kac beden de almam lazim. Dediniz ya 2hastane cikisi yetiyor.bebek buyuyudukten hastabe cikislarini kullandiktan sonra hangi bedeni kullanir?

bebeğin gelişimine göre alırsın şimdiden hazır etmene gerek yok önce en gerekli olanları bulundur onlarıda almışsın zaten

çok fazla birşey almayın derim şimdilik 0 3 ay işinizi görür, en çok patikli pantolonlar ve çıt çıtlı badiler işinizi görecek evin ısısına görede içine yarım kollu yada kolsuz birkaç çıtçıtlı badi yerterli bir ve bir kaç yelek iyi olur.. daha sonraki aylar için ihtiyacınız oldukça alırsınız çocuğunuzun gelişimi nasıl olur bilemezsiniz belki iri yarı, belki kilolu, belki uzun, belki minyon bir çocuk olacak o yüzden büyüdükçe gerekli alışverişi yapmanızı öneririm siz elbiselerin üzerinde yazan aylara aldanmayın her markanın kesimi bile farklı oluyor ve yaz kış pamuklu kyafetlerden vazgeçmeyin içinde naylon barındıran kumaşlardan uzak durun bebeğiniz için en sağlıklısı. hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah

Öncelikle allah bir avazda kurtarsin canim. 3 hafta önce dogum yapmis biri olarak tulum al kullanisli oluyor. Hem kucagina falan alirken biryeri acilmaz rahat edersin. Cogu seyleri zaten yazmis arkadaslar. Ben giyim konusundan haric seyler yazacagim.
- bebek mamasi, emzireceksen bile evde bulunsun. Benim sütüm gögsümde tikandi bebegim ememedi 1 gün evde mamada yoktu baya zor gecirdik
- bebek taragi, sac haric kan dolasimi icin öneriyorlar
- bebek bezi bol bol
- islak mendil altini degistirirken rahat oluyor
- havlu
- pisik kremi
- karnina koymak icin ( gaz) böyle kiraz cekirdegi oluyor. Türkiyede varmi bilmiyorum ama sicak su tulumu gibi birsey. Mikro dalgada isitip koyuyorsun karnina
- battaniyeler
- kendin icin gögüs pedi, ayriyetten emzirme südyeni.
- büyük boy ped baya lazim oluyor
- gögüs uclarina sürmek icin krem
- kendin icin caylar var süt olsun diye icebilecegin onlarida tavsiye ederim
Daha aklima gelirse yazarim

bebek kıyafetine fazla gerek yok zaten bebek görmeye gelenler sağ olsun kıyafetle gelir ben kardeşime mendil tığlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…