Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebek anneleri yardım lütfen :(

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
2 aylık bebeğim var 2.500 doğdu. Ilk ay 1 kilo almisti 2. Ay sadece 250 gr almis şu anda 3.740 olmuş. 2 aylik bebek için az bi kilo. sanırım sutum yetmiyo. Doktor tavsiyesi ile mama veriyodum zaten ama yetnemis belliki artik biraz daha artiricaz mamayi. Bu şekilde olup sonradan toparlanan var mı kilo konusunda? Daha çok kilo aldı saniyodum ama çok üzüldüm böyle olduğumu görünce

Benmkide hemen hemen aynı kilolarda doğdu. 600 700 gr alarak ilerledik bizde hep. Şimdi 4buçk aylık 5.700 dü 1 hafta önce.
Bende emziriyorum artı günde 1-2 defa mama veriyorum.
Sağlıklı hamdolsun geriai kendiliğinden toparlanıyo çok takma.
Birde aç mı çok ağlıyormu?

Yok canm ağlamaz öyle çok. Akşamları huzursuz oluyo biraz o zaman daha fazla veriyorum mamayi. Sen kaç ml vedin 2 aylıkken. Benim sütüm çok az Sagdigimda 30 ml anca çıkıyo. 3 saatte bir veriyorum artık mamayi mecburen

Ben yatarken 90 ml veriyodum sadece. Şimdi şurda 2-3 haftadır gündüz uykusundan öncede veriyorum. Vermediğim günlerde oluyo gerçi.
Bence okadarda fazla vermeyin siz sağınca çok çıkmayabilir ama bebek çektikçe geliyo olabilir. Mamaya sürekli alışırsa memeyi bırakır sonra.

Benım kızım 1.750 gr dogdu(32 haftalıktı)Sız mama ve anne sütüne devam edıp dr kontrolünde gereklı görürse kalorı arttırıcı mama alabılırsınız.Bız prematıl gıbı anne sütüne karıştırılan mama kullandık cok cabuk toparladık.Kızım suan 2.5 yasında ve 11 kılo yanı hep kılosu az devam ettı ancak dr lar cok sağlıklı buluyor.Kılo ıcın cok endıse etmeyın onemlı olan sağlıklı olması.

Mama verdikce sutun azalir.
Mama ver ama 3 saatte bir sutunu de sag kurutana kadar.
Sutun gittikce artacaktir. Mamayi da o zaman kesersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…