BEBEK ARABASI !!! KULLANAN VE TAVSİYELER ..

KGSAOBS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2012
6
1
36
Merhaba Kızlar;
Gene başım sıkıştı :KK43:
Bebeğime bebek arabası almak istiyorum. Ama envai çeşit marka ve model var.. Kafam çok karıştı. Linkteki modeli çok beyendim ama hakkında hiç bir yorum yok. Kullanan var mı? İzmir'li bir firma tarafından üretiliyor ama bilemedim !!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz de bu arabayı almayı düşünüyoruz. Internetteki yorumlar güzel,hoşuma gitti. Kullanan biri bilgi verirse sevinirim

Çok affedersiniz biraz geç cevaplıyorum. Ben bu arabayı almadım..
Aldıgım bebek arabası bu;
http://www.kraftbaby.com/tr-TR/category/6/bebek-arabasi/1084/twist-rlx.aspx

biraz teferruatlı bir araç ve büyük. Ama konforlu imiş. malzemesi kaliteli kesinlikle. ön arka lastikleri çıkarılabiliyor. katlandıgında baya küçülüyor. bu modelin ön büyük problemi mekanizmasının çabuk kırılmasıymış. bunun için dikkat edilmesi gereken birkaç şey var..

Öncelikle aracı kitleyin.. demir çubuk mutlaka ön lastiklere bakmalıymış. Kolunu aşagıya indirin. Plastik güvenlik kilidini açın. demir çubuktan tutarak hızlıca yukarı kaldırın. Kesinlikle plastik kilitten tutarak kaldırmayın.

Bunlara dikkat ederseniz uzun süre bu aracı kullanırsınız dediler.

Merhabalar,
Tokyo bebek arabası setini geçen haftasonu izmir güzelbahçe'de ithalatçı firmadan mağazasına giderek satın aldık.Arkadaşlar sağolsunlar çok ilgilendiler. Aracın tüm özelliklerini tek tek anlattılar, neden diğer arabalardan fiyat performans anlamında daha iyi olduğunu bir çok örnekle anlattılar. Gerçekten arabanın internette gözükenden çok daha iyi ve kaliteli olduğunu arabaya dokununca ve görünce anladık.Yaklaşık 2 aydır eşimle bir çok bebek mağazasına gidip arabaları inceledik.O kadar çok çeşit ve fiyat bilgi kirliliği vardı ki karar verememiştik.

Arabanın 4 tekerleğide yaklaşık 20sn yede çıkmış oluyor, katlaması çok basit, oturma yerine ve oto koltuğu kısmı yerinin takılıp sökülmesi inanılmaz kolay. Kumaşlar 900D kullanılmış , piyasadaki 2000tl ye kadarki arabalrdaın hepsinde 300D veya 600D kullanılmıştı. Eşimin mesleği gereği kumaştan anlıyorum :)))

Gelelim esas bizi etkileyen yerine üründe 4 adet süspansiyon var yani arka tekerleklerdekiler dışında orta kasada 2 adet büyük süspansiyon var ve arabanın gerçeğini görüp test edince bebeğime inanılmaz konfor vereceğini gördük.Arka 30cmlik büyük şişme tekerlekler ilede titreşimsiz bir yolculuk bebeğimi bekliyor dedik. İç hacimde 4 yaşına kadar bebeğime yetecek kadar iyi.Tentesi de özel lycra kumaştan ve çok havalı duruyor.

Ürünün youtube sayfasında videoları var izlemek isteyenler linkten bakabilirler. Kısmet olursa 2 hafta sonra kullanmaya başlayacağız.Ama ailede arabayı evde test etmeyen kalmadı :))))Tüm ailelere ürünü tavsiye ederim. sormak istediğiniz bir şey olursa araç ile ilgili çekinmeden lütfen sorunuz , içime çok sinerek aldım bebeğimin arabasını.

NOT: alaçatıdaki çukur testini ve o taşlarda arabanın nasıl gittiğini (üzerinde 16kglik kız çocuğu uyurken) izleyin ve arabayı neden satın aldığımızı daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

Bebek arabası seçerken daha çok konforuna bakıyoruz elbette ama burada farklı bir bakış açısı ile değerlendirmişler:

Merhabalar, bazı özellikleri aşağıda sitesinden alıntı yapıyorum.İnceleyebilirsiniz.

Annelik Oyunları blogundan konuyla ilgili güzel bir yazı, buraya yapıştırmaya çalışacağım

Şimdi, seçimimizde baz oluşturacak bazı bilgilere aşina olalım:
Pusetin yönü ne demektir?
Pusetler öne veya arkaya bakarlar. Bazıları da her iki yöne de çevrilebilir olur. Yeni doğan bebeklerin yürütme anında arkaya yani yürüten kişiye bakması önerilir. Bunun yararı hem annenin sürekli bebeğini rahatça görmesi hem de bebeğin çevreden fazlaca uyarılıp strese girmemesi olarak belirtilir.
Puset alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Öncelikle ihtiyaçlarımızı belirlemeliyiz. Ne kadar sık arabayla sehayat edeceğiz? Bagaj büyüklüğümüz nasıl? Mesela bagaj küçükse tekerlekleri küçük olan pusetler makbuldur.
Anne bebek tek başlarına otomobil ile bir yerlere gidecekler mi? Bu durumda annenin hızlı ve kolayca katlayabileceği bir puset lazım.
Yaşadığımız yerde ne kadar merdiven var? Eğer en fazla 10 basamaktan oluşan merdivenler var ise büyük tekerlekliler daha kolay indirilip çıkartılır.
Bizden başka bakacak kişilerin rahatça kullanabileceği modelleri de düşünmek gerekir.
5 nokta emniyet kemeri ne demektir?
Bebeğinizi bu "standart güvenlik kemeri" ile donatılmış bir pusette kemerle bağladığınızda düşme riskini ortadan kaldırıyorsunuz.
Bu kemerin bebeğinizin önünüzdeki 1 senede en nefret ettiği şeylerden biri olacağına bahse girerim.
İkizler var ise?
O zaman bu yazıyı okumaya bile zamanınız yoktur muhtemelen. İkizler için ürün seçimi bambaşka bir yazı konusu muhtemelen ama özetle , ikisi yan yana veya arka arkaya birleştirilmiş modeller var. Arka arkaya olan modellerde bebeklerden biri pek manzara göremiyor olur diye biliyorum.
Yaş dönemleri ve Pusetler arasındaki ilişki?.
Yeni doğan bir bebeği 180 derece yani tamamen yatan bir pusete koymanız gerekir. 6 aydan itibaren kullanılan modeller yeni doğan bebeklere bu sebeple uygun değildir.
Bebekler tam olarak 6 aydan itibaren oturabilir pozisyona geçer.
Tombul bir bebeğiniz var ise, pusetin kaldırabileceği ağırlık bilgisini de değerlendirmeye almak gerekebilir. Çok hafif ve rahat görünen bir baston puset 20 kilo üstü çocuğu oturtunca hiç kıpırdamıyor olabilir.
Doğumdan itibaren kullanılan (yani tam yatan) baston niteliğinde pusetler de var. Ama bunlar da çift yön özelliği veya üzerine oto koltuğu yerleştirme özelliği olmaz.
Aksesuarlar?
Pusetinize takacağınız bir "dağcı" askılarından esinlenmiş puset askısı market alışverişlerinde size çok yardımcı olacaktır. Yine puset arkasına takacağınız bir file ile ıvır zıvırları ( yolda ağladığında oyalansın diye taşıdınız şeyleri) koyabilirsiniz.
Pusetin mutlaka bir yağmurluğu olmalı. Bu yağmurluk, yağmurlu olmayan rüzgarlı bir günde de çok işe yarayacaktır. Eğer yaz günlerine denk geldiyseniz güzel bir şemsiye aksesuarı ile bebeğiniz güneşten dolayı rahatsız olmasını engelleyebilirsiniz.
Kışın ayaklarına battaniye etkisi yaratacak fermuarla monte edilen bir örtüsü oluyor, pusetinizi edinirken bunu da sorabilirsiniz.
Markalar?
Ben şahsen markalardan çok size uygun olan özelliklere sahip bir pusetin önemli olduğunu düşünüyorum. Çok yüksek fiyatlara edinilen pusetlerin özellik olarak size uymayan durumları, eksikleri olabilir. Ama görüntü olarak gerçekten çok şık olabiliyorlar.

Merhabalar,
Tokyo bebek arabası setini geçen haftasonu izmir güzelbahçe'de ithalatçı firmadan mağazasına giderek satın aldık.Arkadaşlar sağolsunlar çok ilgilendiler. Aracın tüm özelliklerini tek tek anlattılar, neden diğer arabalardan fiyat performans anlamında daha iyi olduğunu bir çok örnekle anlattılar. Gerçekten arabanın internette gözükenden çok daha iyi ve kaliteli olduğunu arabaya dokununca ve görünce anladık.Yaklaşık 2 aydır eşimle bir çok bebek mağazasına gidip arabaları inceledik.O kadar çok çeşit ve fiyat bilgi kirliliği vardı ki karar verememiştik.

Arabanın 4 tekerleğide yaklaşık 20sn yede çıkmış oluyor, katlaması çok basit, oturma yerine ve oto koltuğu kısmı yerinin takılıp sökülmesi inanılmaz kolay. Kumaşlar 900D kullanılmış , piyasadaki 2000tl ye kadarki arabalrdaın hepsinde 300D veya 600D kullanılmıştı. Eşimin mesleği gereği kumaştan anlıyorum :)))

Gelelim esas bizi etkileyen yerine üründe 4 adet süspansiyon var yani arka tekerleklerdekiler dışında orta kasada 2 adet büyük süspansiyon var ve arabanın gerçeğini görüp test edince bebeğime inanılmaz konfor vereceğini gördük.Arka 30cmlik büyük şişme tekerlekler ilede titreşimsiz bir yolculuk bebeğimi bekliyor dedik. İç hacimde 4 yaşına kadar bebeğime yetecek kadar iyi.Tentesi de özel lycra kumaştan ve çok havalı duruyor.

Ürünün youtube sayfasında videoları var izlemek isteyenler linkten bakabilirler. Kısmet olursa 2 hafta sonra kullanmaya başlayacağız.Ama ailede arabayı evde test etmeyen kalmadı :))))Tüm ailelere ürünü tavsiye ederim. sormak istediğiniz bir şey olursa araç ile ilgili çekinmeden lütfen sorunuz , içime çok sinerek aldım bebeğimin arabasını.

NOT: alaçatıdaki çukur testini ve o taşlarda arabanın nasıl gittiğini (üzerinde 16kglik kız çocuğu uyurken) izleyin ve arabayı neden satın aldığımızı daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

Merhaba uzun Zaman geçmiş siz yazalı ama merak ettim bende bu arabadan almak istiyorum.. Siz rahat edebildiniz mi ? Kullanışı rahat mı ?

Merhabalar,

arabayı hala kullanıyor musunuz nasıl ayrıca izmir de nerede satılıyor araba olmazsa biz de gidip bakalım ben de çok beğendim arabayı ama olumsuz yorumlarda var.

Merhabalar bende araştırma yapıyorum babybee yada baby&plus arasında kararsızım kullanan var mı aranızda?

Back
X