Bebek aşılarında ağrı kesici

Deniz1esin

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
266
96
18
30
Arkadaşlar haftaya bebeğimin aşıları başlıyor 2 aylığız aşıdan önce veya sonra parol şurup verenler oluyormuş vermelimiyim bende deneyimleyenler oldu mu

Arkadaşlar haftaya bebeğimin aşıları başlıyor 2 aylığız aşıdan önce veya sonra parol şurup verenler oluyormuş vermelimiyim bende deneyimleyenler oldu mu
Önce ve sonra verilmesini önermiyor benim doktorum. Asi sonrası çocukta belli bir dereceyi geçen ateş olduğu zaman ateş düşürücü kullandık. Bazı aşilarda hiç ateşi bile çıkmadı.

Öncesinde birşey vermiyoruz, aşıdan sonra huysuzluk, yuksek ateş, ağrı olursa veriyoruz, hepsinde de huysuzluk olmuyor, bazı asilardan sonra hissettiriyor ağrısı var mı yok mu anlıyorsun o zaman verirsin, boşuna ilaç verme bebisine

Benim cocuk doktorum söylemişti asi olmadan once calpol verebilirsin demişti ateş için önlem yani kimisi öneriyor kimisi önermiyor hepsi garip ben vermiştim hatta öncesinden verdiğim halde kızımda ileriki aylarda yapılan aşılar da ateşi cikmisti verdiğim halde yani size kalmış

2. Ay asisi zaten bebege birşey yapmiyor annesi korkmayin, oncesinde ilac vermenize gerek yok.

2 aylik oldugu icin soyluyorum 37 derece ates ustu icin acile basvurmalisiniz, gecmis olsun. Zaten 6 ay önceside cok tavsiye edilmez ilac.

Sağlık ocağında hemşireler nedense böyle bir tavsiyede bulunuyor dinlemeyin. Hiçbir şey vermenize gerek yok

Önce ve sonra kullanmak şart değil. Bebeğinizi gözlemleyin ateş yüksekliği ve huzursuzluk olursa verebilirsiniz.

Vermeyin, bebeğinizin vücudunun aşıya reaksiyon gösterip göstermeyeceği belli değil ki zaten aşı virüs demek vücut o virüsle savaşmayı öğrensin diye aşı yapılıyor.
Menenjit aşıları hariç diğer aşılar her çocukta ateş yapmıyor.
Özel menenjit aşıları yaptıracaksanız o zaman doktorunuza danışın o sizi yönlendirir zaten. Bize calpol verin aşıya gelmeden demişti, gerçekten de ateş yaptı menenjit aşıları.

vermeyin. bebeğin zaten bağışıklık geliştirmesi lazım. siz ağrı kesici verdiğinizde bir anlamı olmuyor ki.

benim bebeğim verem aşısında ates max 38 oldu. 2.günü aşının çok huzursuzdu. belden aşağı ılık duş aldırdım hemsireye sorup.

onun dısında 3.ayda menenjit aşısından önce doktor “hiçbir aşı için söylemem ama bu aşı %99 ates yapar. aşıdan 3 saat önce, 3 saat sonra ve 6 saat sonra ates düsürücü verin” dedi.

vermedim 😂 nasıl tepki verecek görmek istedim. evet huzırsuzluğu oldu ama kucakta durmak istedi sadece. yoksa öyle bağırıp çağırmadı. atesi de 37.9 ennn yüksek çıktı.

korkmayın yani. ben alarm kurup iki saatte bir atesine bakıyordum. atesi çıkıyor gibi olunca üstünü çıkardım, bezini açtım vs vs. bizde bu yöntemler de yeterli oldu. 38.5 üzerine çıksaydı ates düsürücü verecektim ama hiç gerek kalmadı 🥰

Vermeyin ateşi cok artmasından sonra ben vermedim ateşledi üstünü çıkarttım elini ayağını ıslattım ama öyle 2-3seferden fazla kullanmadım ateş bağışıklık sisteminin çalışması için iyi diye biliyorum tabi fazlası zarar o yüzden 38 falan olmadan kullanmadım ben

Back
X