2 yaşındaki bebeğimin bakıcısından çok memnunum. bebeğime resim yaptırıyor kitaap okuyor çok sevecen davranıyor. bana karşı da öyle çok samimi canımlı gülümlüyüz. evimin işini de yapıyor yemek temilik tü vs ancak birgün şüphelendim çantaına bkim dedim, lokum almıştım biraz poşete koyup ondan koymuş.2-3 gün sonra baktım bir avuç küp şeker (bu arada ben her gün çantayı kontrol etmeyi adet edindim) 2-3 gün sonra buzluktan bir tutam kıyma. şeklinde arada benden habersiz gıda türleri araklıyor. durumları da iyi değil. buna göz yummalı mıyım bebeğim uğruna ne yapmam gerek?
Hırsızlık elbette kötü birşey fakat durumu iyi değilse, hele ki o çaldığı şeyleri kendi yavrusuna görürüyorsa affedilebilir. Yoksulluk insana gerçekten kötü şeyler yaptırabilir. Bence onun almasına fırsat vermeden siz teklif edin. Ben bakıcıma daha ilk günden söyledim artık bir aile olduğumuzu ve kendi evi gibi davranması gerektiğini. Tek başına yaşadığı için tekrar yemek yapmasın diye pişirdiği yemeklerden götürebileceğini. Neredeyse hiç götürmedi bu güne kadar ama yine de özel birşey pişecekse malzemesini onu da hesaba katıp alıyorum mutlaka. Bakıcınızın evde çocuğu varsa bence biraz mutfak masrafına yardım edin mesela çocuğun yiyebileceği şeylerden alın. Böylece haber vermeden alma alışkanlığı geçecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?