• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakımı konusunda tecrübesizim,korkuyorum....

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
arkadaşlar ben daha yeni anne oldum.16 günlük bir kızım var.ve dünden beri yalnızız.annem kayınvalidem 1 er hafta kaldılar gittiler.yaşadığım yerde kimsem yok arkadaşlarım var ama herkes çalışıyor.eşim sabah 9 da gidiyor gece 11 de geliyor.ben kızımla yalnızım.eminim ben gibi olan çok kişi vardır.ama çok korkuyorum heran bir sey olacakmış gibi geliyor.çok tecrübesizim bebek konusunda.eşim çok pimpirikli korkuyorum işte.......

küçücük bir bebekle yanlızlık zor tabi canım ama rahat olki sütün olsun ve bebğinde rahat olsun keşke annen biraz daha kalsaydı yanında bizde 40 çıkana kadar yanlız bırakmazlar benim doğumlarımda annem 40 gün bana baktı allahtan evimiz yakındı eşim işe gidince geliyordu akşam gidiyordu sağ olsun ama tabi sizinkiler uzak galiba allah yardımcın olsun :emir_bebek:

Allah bağışlasın bebişini... az kalmışlar hakketen ama eminim sen kuzuya çooook iyi bakıyorsundur... korkmamaya çalış Allaha emanet birseycik olmaz ! :nazar: :nazar: :nazar:

hayırlı olsun canım güle güle büyüt. ben de bebeğimle 3haftalıkken yalnız kaldım. ilk zaman korkutucuydu ama alışıveriyosun. bişey olmaz Allahın izniyle.sen içini ferah tut.n bol bol dua et. bi de bebeğinle konuş yüksek sesle bu ikinizi de rahatlatır.

hayırlı olsun canım hiçç korkmana gerek yok ilk haftayı atlatmışsın alışmışsındır artık herşeye emzirince yan yatır bebeğini kusup yutma ihtimaline karşı..bebekle şimdilik aynı odada kal ya da beşiğini odana al.duanı ;sureleri oku yat Allahın izniyle bişi olmaz ..annelik işte telaşlanman çok normal canım ama inan kimse ilk çocuğunun bakımını anne karnında öğrenmedi..emzir gazını çıkar oyalan oyna onunla zaten bu seni rahatlatacaktır emin ol.ateşine bak zaman zaman..gerisi gelir kolaylaşır merak etme canım ...ben de senin gibi kimsesi olmayanlardanım yeri geldi eşim çalıştığı içim geçen sene kızımı gece yarısı hastaneden çıkardım eve getirdim.eşim şehir dışına gittiğimde kendi göbeğimizi kendimiz kestik..bebeğinle mutlu ol inşallah

Son düzenleme:
ben ilk günden beri tek baktım bebeğime annemler yakın ama bazı problemlerden dolayı tek bakmak zorunda kaldım allah yardım ediyo hiç zorluk çekmedim binlerce kere şükür..

canım öncelikle ALLAH analı babalı büyütsün. inşallah hayırlı bir evlat olur. hiç korkma zamanla herşey yerine oturacak. internetten bebek sitelerine bak. bu sitede de çok faydalı şeyler var. benim bebeğim de 2 aylık oldu. evet ilk zamanlar zordu. ama öğreniyorsun. 2. çocuğunda daha tecrübeli olucaksın. benim sana tavsiyem bebeğin ağlamalarına dikkat et. sorununu anlayabilirsin. mesela benimki çığlık atarak ağladı mı gazı olduğunu anlıyorum ya da ağlayacak gibi ama ağlamayıp kıvranıyorsa altı kirlidir. bunun gibi işte. bi de bol bol emzir ve gece yemek yiyip öyle yat. sütün yoksa mutlaka gelir. bebeğin poposunu asla ıslak mendille silme ıslak mendili çeşmenin önünde bi güzel yıka öyle kullan. her sabah uyandığına ıslak bi bezle vücudunu boynunu kulaklarını sil ve yeni elbiseler giydir. temiz çocuklar çabuk gelişiyor. mama veriyorsan soğuk verme ılık olsun. bağırsakları iltihaplanır yoksa. şimdilik aklıma gelenler bunlar. sen sorunlarını yaz hepimiz yardımcı oluruz sana :emir_bebek:

Canım huzurla büyüt bebeğini. İki çocuklu tecrübeli bir anne olarak sana tavsiyem sakin ol stres yapma ki çocuğunda huzursuz olmasın. Allahın izniyle hiç bir şey olmaz bebekler bizim düşündüğümüzden daha dayanıklılar güzelim. İlk oğlumda yalnız kaldığımda bebek 2 haftalıktı ve benim eşimde çok yoğundu. Çok beraber ağladık . Hep ona birşey olacak sanıyordum ama olmuyor güzelim korkma . bebeğini iyi takip et. Kısa zamanda içgüdülerinle çözersin olayı.Allaha emanet yavrularımız.

Back
X