Bebek beslenmesi

Cucuthecatt

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.510
Puanlar
123
Kızlar oğlum 19 aylık oldu. Tadımlara bsşladığımızdan beri her şeyi denettim ama hiçbir şekilde sulu yemek çorba vs yemiyor (babası kılıklı). Pilav makarna köfte mantı gibi şeyler yiyor. Köftesine sebze karıştırıyorum ama sebzeyi olduğu gibi de yemesini denemesini istiyorum. Şimdi emzirdiğim için memeye güveniyo emzirme bittikten sonra ısrarla aynı yemekleri önüne koysam acaba düzelir mi zamanla?

Düzelir aslında. Benimkiler 2 yaşında eline brokoli alıp yemiyor ama sebze yemeğinin suyunu pilava karıştırıyorum. Bezelye havuç gibi taneleri oyun yaparak yiyorlar. Salata malzemelerini karıştırmıyoruz, yan yana diziyoruz. Kendileri seçerek yiyorlar. Bugün yediklerini yarın beğenmiyorlar tabi. Ama biz şöyle bir çözüm bulduk. 1 tabakta mesela pilav sebze et koyuyoruz önlerine. Başka bir alternatif yok. Masadaki herkes aynı yemeği yiyor Bir de şu var biz anne sütünü 12 ayda kestik. 18 aydan sonra sadece gece uykudan önce formül mama içiyorlardı. Onu da 2 yaşına yaklaşırken bıraktık. Yani sütü öğün olmaktan çıkardık. Şimdiki beslenme programımız şöyle:

Kahvaltı-meyve-çorba-öğle uykusu-akşam yemeği-atıştırmalık-kefir-gece uykusu

Brokoli karnabahar gibi şeylerden nefret ediyo çorba asla içmiyor. Biz de ne yiyorsak önüne aynısını koyuyoruz ama ı ıh aç olsa da yemez meme der biberon almıyo zaten meme bitince yemesini ümit ediyorum

Brokoli karnabahar gibi şeylerden nefret ediyo çorba asla içmiyor. Biz de ne yiyorsak önüne aynısını koyuyoruz ama ı ıh aç olsa da yemez meme der biberon almıyo zaten meme bitince yemesini ümit ediyorum
İnşallah ya bazen reddetme atakları geliyor. Geçen gün yediği şeye 1-2 hafta ağzına sürmüyor. Şekline göre makarna seçilir mi ya

İnşallah ya bazen reddetme atakları geliyor. Geçen gün yediği şeye 1-2 hafta ağzına sürmüyor. Şekline göre makarna seçilir mi ya
Seçilir valla seçerler ayıla bayıla yediğş şeyi ertesi gün itiyo ne yapacağımı şaşırdım

`