Bebek doğduktan sonra çalışmak

darlingRose

Guru
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2010
513
9
318
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar
Yaklaşık 7 senedir bir muhasebe bürosunda muhasebeci olarak çalışıyorum evlenmeden 2 sene önce burada çalışmaya başlamıştım evlendim yaklaşık 5 sene oluyor hala aynı yerde çalışıyorum biraz erken evlendiğimiz için evliliğimizi doya doya yaşamak istedik maddi manevi borç ve sıkıntılarımızdan kurtulana kadar bebek olayını erteledik ve geçen yıl 2013 kasım ayında tamda istediğimiz bir dönemde bir bebeğimiz olacağınız öğrendik şimdi çok şükür hamileliğim iyi gidiyor ve 22+6 günlük hamileyim ve bugünlerde kafamı kurcalayan ve bir türlü emin olamadığım bir konu var sizlerden bu konuda yardım almak istiyorum ben yasal doğum iznimi alana kadar çalışmaya devam edeceğim orada sorun yok ama doğum yaptıktan sonra yani yasal iznim bittikten sonra çalışıp çalışmamakta kararsızım sürekli çalışan biri olarak evet çalışmaya alışkınım evde normalde duramam ama bebek olunca bu nasıl olur sizce ne karar vermeliyim işe geri dönmeli miyim yoksa çalışmaya bir süre en azından 1 yıl kadar falan aramı vermeliyim fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim .

Merhabalar arkadaşlar
Yaklaşık 7 senedir bir muhasebe bürosunda muhasebeci olarak çalışıyorum evlenmeden 2 sene önce burada çalışmaya başlamıştım evlendim yaklaşık 5 sene oluyor hala aynı yerde çalışıyorum biraz erken evlendiğimiz için evliliğimizi doya doya yaşamak istedik maddi manevi borç ve sıkıntılarımızdan kurtulana kadar bebek olayını erteledik ve geçen yıl 2013 kasım ayında tamda istediğimiz bir dönemde bir bebeğimiz olacağınız öğrendik şimdi çok şükür hamileliğim iyi gidiyor ve 22+6 günlük hamileyim ve bugünlerde kafamı kurcalayan ve bir türlü emin olamadığım bir konu var sizlerden bu konuda yardım almak istiyorum ben yasal doğum iznimi alana kadar çalışmaya devam edeceğim orada sorun yok ama doğum yaptıktan sonra yani yasal iznim bittikten sonra çalışıp çalışmamakta kararsızım sürekli çalışan biri olarak evet çalışmaya alışkınım evde normalde duramam ama bebek olunca bu nasıl olur sizce ne karar vermeliyim işe geri dönmeli miyim yoksa çalışmaya bir süre en azından 1 yıl kadar falan aramı vermeliyim fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden herkese teşekkür ederim .

cnm bana göre çalışmalısın. bebekte geliyor. paraya daha çok ihtiyazın olacak. üç dört ay izin verirlermi, bakacak kimsen varsa çalış. sütünü sağan bırakırsın. çocuğunun geleceğini düşün. 7 senedir çalıştığın yeri bırakma,iyi iş bulmak kolaymı. ara verip dönünce böyle iş bulacağın ne malum

bende sekiz senedir aynı yerdeyim. bebek düşünüyorum. en fazla kırk gün izin verirler doğumdan sonra . buna rağmen ben çalışcam Allahın izniyle. doğuma kadar full çalışcam. doğumdan kırk gün sonra başlıcam işe inşallah. annem bakıcak bebeğime bir yıl sonrada kreş

ama hamiş kalamıyorum:43:

Merhabalar arkadaşlar

canımöncelikle hayırlı doğumlar nasip etsin Allah..ben 1 yıldır ücretsiz izindeyim ve o kadar memnunumki anlatamam..bebeğimle doya doya vakit geçiriyorum.onunla uyuyorum kalkıyorum oynuyoruz geziyoruz eğleniyoruz..para her zaman gelir.tek maaşa düşünce sıkıntı çekiyoruz biz de ama bebeğim için her şeye değer. onun bana ihtiyac var paraya değil :16: paraya bzim ihtiyacımız var :34:

o nedenle ilk senen bebekle geçir derim ben de çok kararsızdım.ama çok şükür diyorum şu an :31:

Merhabalar arkadaşlar

canım ben evli değilim ama bende hep bunu düşünürüm nasıl olur diye annesine yada kayınvalidesine çocuk baktıranlardan hoşlanmıyorum insanları kısıtlıyorlar resmen diye düşünüyorum çünkü onlar yeterince çocuk büyüktüler biraz dinlenip istediklerini yapmakta özgür olmalılar kanısındayım bence çalışmalısın çünkü bu zamana kadar çalışan insandın ayrıca o kadar izin verirmi geri döndüğünde iş mi aramak zorundasın oda var zor olur senin için öyle ise ben yerinde olsam yasal doğum izni süremi doldurana kadar evde olurum maddi durumunuzu bilemiyorum ama bi yardımcı bayan bulabilirsniz diye düşünüyorum aileden filan maddi anlamda zayıf olan birisi varsa bebeğe bakar sende ücret ödersin hem o yararlanır hemde senin aklın bebekte kalmaz diye düşündüm :)

Merhabalar arkadaşlar

muhasebeci olduğun için daha iyi araştırabilirsin yasal haklarını ama doğuma 2-3 hafta kalaya kadar hamileliğinde bir sorun yoksa dr raporu ile çalışmaya devam edebiliyorsun geri kalan izin günlerinide doğumdan sonra kullanırsın 4 ay ücretli izin bitince 6 ay ücretsiz izin alma hakkın var istersen onuda kullanabilirsin bu arada bebek 7-8 aylık olur. bebek 1 yaşına gelene kadar günde 2 saat süt iznin var istersen 2 saat erken çıkabilirsin yada norman saatinde çıkıp haftanın bir günü hiç gitmeyebilirsin benim bildiğim yasal haklar bunlar ama sen daha ayrıntılı araştırabilirsin bir arkadaşım 2 saat süt izinlerinide doğum iznine ilave ettirmişti bu çalıştığın yerin insiyatifine kalmış bişey ama diğerleri hakkın al 6 ayı bebişini büyük toparlansın iyice sonra annene bırakırsın yada iyi bir kreşe verirsin

Merhabalar arkadaşlar

7 sene çalışan biri öyle kolay kolay eve adapte olamaz ayrıca bebeğinize daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmanız daha mantıklı, bakacak biri var mı mesela benim oğluşuma hayırlısıyla annem bakıcak içim çok rahat çok şükür:nazar: 3 yaşından sonra da kreşe göndermeyi düşünüyorum Allah nasip kısmet ederse, şu anda çalışıyorum ayın 20sinde izne ayrılıcam ama uzatabilirim, doğum iznim 16 hafta eğer izni uzatma şansınız varsa hem bebek için hem de sizin için daha güzel olur benim öyle bir şansım yok maalesef :(

cnm bana göre çalışmalısın. bebekte geliyor. paraya daha çok ihtiyazın olacak. üç dört ay izin verirlermi, bakacak kimsen varsa çalış. sütünü sağan bırakırsın. çocuğunun geleceğini düşün. 7 senedir çalıştığın yeri bırakma,iyi iş bulmak kolaymı. ara verip dönünce böyle iş bulacağın ne malum

bende sekiz senedir aynı yerdeyim. bebek düşünüyorum. en fazla kırk gün izin verirler doğumdan sonra . buna rağmen ben çalışcam Allahın izniyle. doğuma kadar full çalışcam. doğumdan kırk gün sonra başlıcam işe inşallah. annem bakıcak bebeğime bir yıl sonrada kreş

bebek olunca en fazla kırk gün izin verirler diye bi durum yok, endişe etme. Yasal izin hakkın 16 hafta yani 4 ay. Doğumun üç hafta öncesine kadar çalışıp geri kalanını doğumdan sonra kullanabiliyorsun. Memurda olsan işci de olsan bu senin hakkın. İş verenin vermeme durumu yok. Bu sğreçte maaş da almaya devam ediyorsun. Maaşını patron değil sgk veriyor. Sen hamile kal da gerisini dert etme:21:

canım Rabbim isteyen herkese bu yüce mucizeyi yaşatsın inşallah şuan çalıştığım yere ne zaman dönsem çalışırım o açıdan sorunum yok aslında,elbette para maalesef hep ihtiyaç ama bebeğimin en güzel zamanlarını yaşayamamak beni düşündürüyor işte zaten ayrıldığım anda tazminatımı alarak ayrılacağım inşallah hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin :)

10 sene çalışma hayatından sonra 7 ay once prensesımı kucagıma aldım.iştende cıktım çunku işyerımız bır nevı kapanıyordu.kızım 5 aylık olunca işe baslarım dıyordum kı mumkun değıl....her sabah onunla uyanmak,kokusunu doya doya her saat ıcıne cekmek ve en onemlısı her halını yakalamak oyle guzel oyle buyuk haz kı.....mesela babası brçok şeyı kaçırıyo..bende calışsam bende kaçıracaktım...her ay bır oncekınden daha farklı daha guzel daha renklı.....eğer mecburıyetınız yoksa kesınlıkle bı sure calışmayın.benım gbı kreş yaşına kadar ara verırsınız...bu muhtesem duyguyu doya doya yasarsınız....

Eğer bir yıl sonra iş bulabilecekseniz, imkanınız varsa bebeğinize kendiniz bakın... Bir bebeğin her anını görmek gibisi yok...

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için yasal haklarımın hepsini biliyorum çok şükür o kısımlarda sorun yok ben sadece bebeğimi kimseye annemde dahil baktırmayı düşünmediğim için böyle bir karmaşadayım canlarım ama hepinizin de söylediği gibi bir işten uzun süre çalışıp ayrılmakta kolay değil ama büroda çalışanlar beni ancak anlar işler çok yoğun oluyor helede eleman sıkıntısı olunca hep bir şeyleri yetiştirme telaşında oluyorsun aslında işten ayrılırsam bir daha büroda çalışmayı da düşünmüyorum insan zamanla öle çok yıpranıyor ki yaşayanlar bilir çok iş az para felsefesi var büro sahiplerinde,hakları kullanmak sorun değil ama işler yetişmeyince hak kalmıyor özel sektörde maalesef sorumluluklar falan ağır oluyor işte en büyük sorun bu çalışmakla ilgili o yüzden hayırlısı olur hakkımda :)

bence de 1 yıl ara vermen iyi olur eğer maddi anlamda sıkıntıda değilseniz tabi. bebişinin sana en çok ihtiyacı olduğu zamanlar neticede. hem doya doya vakit geçirirsin bebeğinle. :16:

canımöncelikle hayırlı doğumlar nasip etsin Allah..ben 1 yıldır ücretsiz izindeyim ve o kadar memnunumki anlatamam..bebeğimle doya doya vakit geçiriyorum.onunla uyuyorum kalkıyorum oynuyoruz geziyoruz eğleniyoruz..para her zaman gelir.tek maaşa düşünce sıkıntı çekiyoruz biz de ama bebeğim için her şeye değer. onun bana ihtiyac var paraya değil :16: paraya bzim ihtiyacımız var :34:

o nedenle ilk senen bebekle geçir derim ben de çok kararsızdım.ama çok şükür diyorum şu an :31:

amin cnm inşallah çok teşekkür ederim tam olarak düşündüğüm şey işte bu cnm hayırlısı olsun bakalım :)

Ahh bu ikilemin nasıl bir sey olduğunu çok iyi bilirim. Iki bucuk aylik bir bebeğim var ve su an ücretsiz izne ayrılmaya çalışıyorum. Kayinvalide ile ayni sehirde degiliz anneme de baktirmak istemiyorum kadincagiz yillar sonra rahata kavusmusken. Zaten Bir odadan digerine gectigimde dahi aklım onda kaliyor. Hele bir de onun ilklerini kaçırmak.. zaten nobetlerim de olmak zorunda, bi de o nobetlerde ayrı kalmak çok dokunur bana herhalde.. sonuc olarak ücretsiz izne ayrılmaya karar verdim. Tabi bu kararda devlet memuru olduğum icin istedigim an geri dönme şansım ve cok şükür esimin maasiyla gecinebiliyor olusumuz büyük etken. Yine de bazen cok sıkılmıyor değilim açıkçası. Evde durdugum surece kariyer olarak hic bir ilerleme kat edemeyecegim. Ve ciddi manada maaştan da vazgeçmiş oldum. Bunlar bazen aklımı kemirse de sartlar uygunsa bir bebek ilk yıllarını annesiyle gecirmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
bende bebeğimi kimseye bırakmak istemem en az 1 yıl bakım derim ama bu herzaman mümkün olmuyor.biz daha yeni ev aldık onun taksit ödemeleri var işi bırakma lüksüm yok özel sektörde olanlar bilir herzamn haklarından faydalanamayabiliolar işyeri insiyatifi çok önemli yerine bakacak yoksa hemen dönmeni istiyolar benim de kafamı kurcalayan bu işim çok güzel maaşımda beklerlermi beklemezler mi bilemiyorum onun herşley kısmet ve hayırlısı olsun diyorum eğer sizinde imkanınız varsa çok zor durumda kalmayacaksanız 1 yaşına kadar bence bakabilirsiniz hepimizin hakkında hayırlı olsun.

bebek olunca en fazla kırk gün izin verirler diye bi durum yok, endişe etme. Yasal izin hakkın 16 hafta yani 4 ay. Doğumun üç hafta öncesine kadar çalışıp geri kalanını doğumdan sonra kullanabiliyorsun. Memurda olsan işci de olsan bu senin hakkın. İş verenin vermeme durumu yok. Bu sğreçte maaş da almaya devam ediyorsun. Maaşını patron değil sgk veriyor. Sen hamile kal da gerisini dert etme:21:

bütün haklarımı biliyorum cnm. şöyle bir şey var ben sekreterim. ben olmadan büronun dönmesinin imkanı yok. mecbur bırakırsam kullandırırlar tabiii. özel günlerde fln iznimi kullandırıyorlar ama yüz göz olurum surat yaparlar sorun yaşarım diye korkuyorum. ya yerime birini alırlarsa sonra da o kalırsa ben naparım kırk gün de idare eder cnm riske atamam

benim maddi durumum ben çalışmazsam berbat, eşimin maaşı asla yetmez:19:

canım Rabbim isteyen herkese bu yüce mucizeyi yaşatsın inşallah şuan çalıştığım yere ne zaman dönsem çalışırım o açıdan sorunum yok aslında,elbette para maalesef hep ihtiyaç ama bebeğimin en güzel zamanlarını yaşayamamak beni düşündürüyor işte zaten ayrıldığım anda tazminatımı alarak ayrılacağım inşallah hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin :)

cnm öyleyse hiç durma ayrıl. ben istediğim zaman döneceğimi bilsem ayrılırdım. maddiyetıda az biraz idareli olursun. dişini sıkarsın. tazminattan da kullanırsın.

bu şartlar altında ayrılman en mantıklısı. birde bana bak 2 aylık bebeğimi bırakcam çok zor başka çarem yok

Hepinizi çok iyi anlıyorum. Bu sıkıntıyı bende yaşadım. Bizim ücretsz alma gbi lüksümüz yoktu ev kredisi ödüyoruz ama bebeğimide kimseye bırakmak istwmiyodum çünkü kv baktığında bile gözüm arkada kalıyodu. Bizde

Ben olsam calismasdim bebegimin herseyine anbean şahit olmaliyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X