benim hep gittiğim kuaföre karı koca çalışıyorlar 2 tane çocukları resmen orda gözümüzün önünde büyüdü
hemde anne baba için çocuklarının yanlarında olması ne kadar güzel bir histir
neden olmasın ki bence olur gibi tabi hayvanların kılından tüyünden uzak kalsınlar olabildiğince
kus tüyünü coktA ONEMSEMIYORUM CUNKU oldukca guzel bı sıstem yapacagız yanı onlarında ayrı bı bolumu olucak ha tabı kı ucar kacar da oyle abartılan bı tuy olmaz az kusumuz olucak zaten
benım kuafor arkdasımda buyuttu hem de o kımyasalalrın ıcınde
o yuzden petshop daha masum gleıyor bana
Sumakçım benim çocuğum yok hani ne gibi zorlukalrı olur kestiremiyorum ama bana olur gibi geliyor.
Belki üç yaşına felan gelince kreşe verirsin sosal biri olsun diye bu durumda 2 yıl kadar zorluk çekersin sadece.
Bence en çok zorluk emekleme döneminde olur ayaklanınca bşr daha olmaz gibime geliyor.
Allah hayırlısını versin senin için öpüyorum
tesekkur ederım cnım ..emekleme donemını gectık artık yuruyecegız o zaman zorlasıcak ıste
krese verırım dedgın gıbı burada tuvaletını soyluyorlarsa hemen alıyorlar
keske aılemden bırı olsaydı yanımda ama malsef yok ıste
bana buyumez gıbı gelıyor
yengemde boyle buyuıtecegını soylemıstı ancak olmadı onunda temızlık kozmetık dukaknıydı
sızın dukkanında olacagını sanmıyorum hanı terzı fılan olsa buyur gıbı gelıyor ama
bırde 8 aylık olmus
buyumus yanı bılemıyorum
olamaz mı neden alan dar oldugu ıcın mı ?
benim de rottum ve minyatür pincherim var. bebeğim geldiğinde yerleri değişmeyecek evde bakıyorum temizliğine dikkat edince bir sorun olmayacaktır.
sumak, bence masal gayet güzel orada hayvan sevgisiyle büyüyecektir. hiç telaş yapmayın temizliğe dikkat edin yeter.
şimdiden hayırlı olsun bol kazançlar dilerim
cok tesekkur ederım cnım
temızlıge dıkkat etmem mı edıcem tabı ınsallah buyutebılırım
Bence cok sakıncalı! Hiç bebek sitresi diye bir şey duymadinizmi? Gürültü, seslerden cocuk nasıl uyuyacak? Uyusa bile yada uyumazsa yine onerilmiyor en az 1 yasından sonra belki mümkün. Cocuğun sana hitiyaci oldugunda ve müşterilerle ilgilenirken ya cocuğu orda bağırTacaksın yada müşteriye sürekli pardon, bir saniye diyip tekrarlayacaksiniz! Ve eminim cocuk orda çok hasta olacaktır! Ya çalışın birisine bakdırın yada çalışmayın lütfen! Yazsik ya böyle cocuklara gercekden üzülüyorum!
benım kzıım zaten gurultulu yerde uyuyor ,annesı gıbı...
ayrıca bebek stresı dıye bırsey oldugunu sanmıyorum yada benım kızıma ıslemedı cunku 8 aylık ama 4 kez tatıle cıkktık sureklı farklı yerler gordu uyudu ..rahatta uyudu..
sız bası okumadınız sanırım ben zaten yanıma bakıcı alacagım musterı varken tabı kı bakıcısı ılgılenecek aglarsa susturacak zaten dolup tasacak bıryer degıl kı
bu arada anne mısınız bılmıyorum ama emın olun kı kımse bı anneden daha fazla dusunemez yavrusunu
keske aılem yakınımda olsaydı yada guvenebılecegım bırı ona bıraksaydım ama malesef yok ,ben uzak olacagına yanımda buyuyecek her asamasını gorecegım..
tam tersini söyleyeceğim, bebeğin bağışıklık sistemi gelişir. köylere ineğin, koyunun, tavuğun içinde sapasağlam büyüyor çocuklar. veterinerimiz üç çocuğunu da klinikte büyütmüş. hiçbir şey olmaz.
petshop egıtımı alırken de anllattılar bı veterıner bebegını orada buyutmus yok kıl yutar mıdesınde buyurler hıkaye ımıs
tabı boyle dıye saldım cayıra olmayacak
Bizim de bir komşu bebegini 1 saylıktan itibaren bakkallarına götürüyordu.Küçük bir dükkan koyuyor kenara odası bile yok.
Pet-shop tarzı dükkan özellikle kuş biraz tehlikeli sanki.Bizim evde baktıgımız kuş vardı alerjim oldugu orta çıktı bırakmak zorunda kalmıştık.Çok dikkat etmelisiniz.
kusun da ozel yerı olucak ve masalın bolmesıne cok uzak bı yer
Çok şanslı bir bebeğiniz olacak. Benim de hayalim, dükkan açıp saçma sapan iş saatlerinde yavrumdan ayrı kalmamak ileride. Bakıcı ellerinde ya da kreşlerde büyüyeceğine yanınızda olacak. Ayrı bir odası olursa neden sakıncalı olsun ki. Hem belki böylece çok daha sosyal ve kendine güvenli bir bebek olur.
ben de oyle olsun ıstıyorum kızımımı gormeden onun kokusunu almadan calısmak ıstmeıyorum
yanımda olsun her asamasını goreyım ama bılemıyorum dukkansa nasıl olucak :)
hiç dert etme canım büyüyor tabi ki... bende kırkımız çıkar çıkmaz oğlumla işe başladık, şimdi 28 aylık önce ofis katındaydık orda bir oda ona aitti ama tabi çocuklar 1 odada kalmıyor biliyorsun ki bütün ofis ona ait oluyor arkasını topla dur:)valla yerlerde de süründü, elleri pislik içinde de oldu ama 2.5 yaşına kadar bi kere bile hastalanmadı oğlum maşaallah

çünkü ayakkabıyla geziyoruz her ortamda ne kadar silersen sil mutlaka mikroplarla karşılaşıyor:18: ve bunlara bağışıklık kazandığı için sanırım hiç hastalanmadı

bence büyütebilirsin hiç bir problem olmaz senin yanında olduktan sonra

yardımcı da almayı düşünüyorsan daha iyi senin için büyüyünce de anaokuluna verirsin:44: benim diğer ofisin haricinde bir mağaza açtım oğlum burda hep caddeye kaçtığı için anaokuluna vermiştim daha sonra geri aldım ve şuan halasıyla ve kuzeniyle birlikte halası ilgileniyor ben işteyken

çünkü oğlum anakulunda kendini yalnız hisseti gibi geldi bana bende kıyamadım işi bile bırakmayı düşündüm:44: görümcem sağolsun ben bakarım sen işini kapatma dedi bu şekilde devam ediyoruz ona güvenim sonsuz aklım hiç kalmaz kendi evladı gibi bakar ALLAH razı olsun...bence 2-3 yaşına kadar bebeğin anneyle olması daha güzel hem rahatlıkla emzirebilirsin hemde çocuğun gözünün önünde olur hastalanır felan diye hiç korkma

evde bakılıp burun akıntısı kesilmeyen ve her ay hastaneden çıkmayan çocuklarla dolu

yaz kış dışardayız biz her mikroplada tanıştığı ve annesütüyle korunduğu için bir porblem olmamıştı

inşallah işlerin rast gider ve bebeğinle hayırlı kazançlar kazanırsın oğlum her gün biz işe giderken diyor bende mama parası kazanmaya gitcemm diye peşimize düşmeye kalkıyor:)
tesekkur ederım cok cok cok
bende bu kadar guenebılecegım bırını bulsam keske ama yok
oyle olsada bilim adamları bebek sitresi icin 1 yasin en az doldurması gerekdigini soyluyorlar. Aksi takdirde bebeyin psikolojisi bozuluyor. Düzenli uyuyacagi sakın ve güvenirli bir yer olmazsi gerekiyor. Ornegi cocuğu kreşe verildiğinde ses, yatak odası, yatak, martas, çarşafına kadar dikat dilediği icin kapatılan yerler bile var. Ozelikle bebekr seslere karsı çok hassalar, değişik ortamlarda yatıp kalkması benim icin küçük bir bebek icin sağlıklı görünmüyor! Ama cocuk 2,3 yasında olsaydı onun icin eyleNceli olabilirdi. Bu arada hava durumu, nemi vs bunlara dikat edilmezsi gerekiyor. Bilemiyorum artik ne kadar önem veriyor bazı anneler yada umursamiyorlarsa. Şartlar tabiki çaresiz bir anne icin değişe bilir! Yani yanliz bir anne..
Ben şahsen kendimde hafta sonları markete duruyoru
.. Cocuğumu asla böyle bir yerde büyütmezdim

ne kadar küçük sakın bir yerde olsa.
sız yapmayın ne guzel !
ayri odasi olursa neden olmasin??? gayette buyuyebilir bana kalirsa...hem cocugunuz kolay bir cocuk mu zor cocuk mu onunlada alakasi var diye dusunuyorum. ne guzel musteri olmadigi her an bebeginle birlikte vakit gecirirsin, keske benimde oyle imkanim olsa ilerde bende oyle yapabilseydim...
ınsalalh yaparsınız kızımın su an zorlugu kalmadı onceden oldukca zordu sımdı oyun ıstıyor sadece
Bende senin gibi düşünüyorum, bu konuda bir çekincem yok. Sadece bebekler düzenlerine o kadar düşkünler ki, alıştığı düzenden yeni bir düzene geçiş nasıl olacak.
Kolay mı, zor mu ?
bılmıyorum ben sımdıye kadar hıc zorlandıgını gormedım kızımın o kadar yere gıttık kı aılemın yanında 1 ay kalıyorum eve hep korkuyla gelıyorum sımdı orada aglıcak dıye olmuyor gayet mutlu
ınsallah olur