BEBEK HAREKETLERİ

_tiffany_

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
842
822
628
İstanbul
Sevgili anneler ve anne adayları... Ben ilk bebeğime tüp bebekle hamile kalmış bir anne adayıyım. 19+4 üm.İlk gebeliğimde iki aylıkken kalp durması oldu kaybettim.Ayrıca bu gebeliğimde de çok zor badireler atlattım....Eski konularımı okuyanlar belki tanır.Her neyse ben aşırı anksiyeteli bir anne adayı olduğum için tecrübeli annelere danışmak istiyorum.18. hafta civarı bebek hareketlerini hissetmeye başlamıştım...Çok az, her gün değil ama arada pıt pıt duyuyordum.Hafta ilerledikçe daha çok artar sanıyordum ama 1 hafta hissetmediğim oldu.Doktora telefonla danıştığımda normal dedi. Bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu haftalarda hareket takibi yapılmaz dedi. Bir kaç gün sonra kontrole gideceğim zaten...Sürekli ultrasona koşmak istemiyorum. Zararlıdır diye... (15. haftada 17. hafta kontrolümü bekleyemeden anksiyeteden gitmiştim) Şimdi bir iki gün önce sanki bir pıt hissettim sanki döner gibi oldu. Lakin buna emin de değilim...Siz neler hissediyordunuz? Neler yaşadınız? Ben ne zaman işte bebeğim tekme atıyor diyebilirim? Tam ve güçlü hissederim? Bu arada plasenta durumu da etkiliyormuş biliyorum.Benim ön ama üst duvarda...O kadar etki eder mi bilmiyorum.Bana yardımcı olur musunuz?

O tekme olayları biraz daha bebek büyüyünce kuvvetlenince olan şeyler.en azından bende öyleydi.
Şuan ben 14 haftadayim ufaktan hissediyorum ama her gün anlayamıyorum.
Mesela geriliyor toplaniyor sanki ileri geri gidiyor gibi yada dediğiniz gibi pıt pıt.
İlk hamilelik ve kilo durumu bunları etkiliyormus.doktorunuza güvenin derim.stres yapmayın.

Korkmayın bi ara hızlanacak daha güçlü hissedeceksınız . Uykudan falan uyandıracak sizi daha sonra kuzucugunuz büyüyecek ve bebegın yeri daralacak hareketleri kısıtlanacak

Canım bende 20.haftayı geçene kadar düzenli ve belirgin hissetmiyordum, şu an yeni yeni daha kuvvetli hissediyorum

Plasentanin konumu da cok etkiliyor benimki arkadaymis mesela 2 haftadir falan net hissediyorum oncesinde de pit pit oluyordu. Ilk gebelikte 20. Haftalarda falan hissedilebiliyormus normal yani

Canım öncede 3 günde bir falan 2 kere gaz varmış gibi hissediyordum, şu an her gün hissediyorum, daha öncede hissettiğim belkide gerçekten gazdı
Teşekkür ederim rahatladım biraz valla ben de bazen bir şey hisseder gibi oluyorum ama emin de olamıyorum yani.Bağırsak hareketi miydi bebek miydi Neyse çok sağ ol

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, benzer süreçlerden geçip tam da sizin haftalardayken 17-18 lerde hissedenleri duyup, e hadi onlar erken hissetti ama benim artık zamanım geldi diyip sürekli vücudumu dinliyodum, her şeye acaba mı diyodum.Hala o acaba mı dediklerim hareket mi değil mi bilmiyorum ama artık bunlar kesin hareket dediğim 22. Haftayı bulmuştu.Şimdi 32. Haftada kıpır kıpırız.Hiç dert etmeyin kontrollerinizde her şey yolundaysa hareketleri geç hissetmek hiç sorun değil

Çok teşekkür ederim Allah nasip etsin Amin benim de her şey yolunda olur umarım…

gayet normal. ben de buraya ağlayarak konu açtığımı hatırlıyorum 24.haftaya kadar düzenli hareket beklenmiyor. ama benim doktorum 30.haftadan sonra uzun süre bebek hareketi hissetmezsem acile gitmemi istedi.
benim bebeğimin de ilk hateketleri 18de basladı.

30.haftadan sonra hıçkırığını dahi hissetmeye başladım ama ona rağmen sürekli kıpır kıpır değildi. belirli zamanlarda güçlü hareletleri oluyordu gün içinde.

o dönem de çevrem beni çok üzdü. herkes yok benimki cok sert tekme atardı kaburgam kırılacak sanırdım vs diyordu. benim bebeğimin hareketleri öyle değildi. sakin ve yavastı. ama tüm kontrollerim de normak çıkıyordu. sürekli bebeğimin hareket ettiğini insanlara kanıtlamaya falan calisiyordum, ne üzücü..

sakin olun o yüzden. zamanla her gün düzenli olacak. hatta hangi saatlerde hareketlendiğini bile ezberleyeceksiniz

Öyle iyi geldi ki yazdıklarınız.Allah razı olsun çok teşekkür ederim Ben de gönlümü ferah tutarak sabırsızlıkla doktor kontrolümü beklemeye çalışacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…