Bebek Beslenmesi bebek hem biberonu hemde anneyi emermi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elifyani

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
16
0
86
Ankara
arkadaşlar benim oğlum 10 aylık oldu. ben 3 ay sonra işe başlayacağım. ama yemek yemeyi sevmiyor. millet 6 aylıkken ek besine başlar bizimki 9c aydan sonra yeni yeni ağzını açmaya başladı. bende işe başlamadan acaba biberona mı alıştırsam diye düşünmüştü.,,
gece uyku arasında biberon verdim ama anladı almadı. sizce doğru mu davranıyorum lütfen yardım edin iştahlı bir bebekde değil. ve bende sıkıldım artık emzirmwekten şimdiye kadar hep beni emdi kilosu da iyi.sizce ne yapayım

arkadaşlar benim oğlum 10 aylık oldu. ben 3 ay sonra işe başlayacağım. ama yemek yemeyi sevmiyor. millet 6 aylıkken ek besine başlar bizimki 9c aydan sonra yeni yeni ağzını açmaya başladı. bende işe başlamadan acaba biberona mı alıştırsam diye düşünmüştü.,,
gece uyku arasında biberon verdim ama anladı almadı. sizce doğru mu davranıyorum lütfen yardım edin iştahlı bir bebekde değil. ve bende sıkıldım artık emzirmwekten şimdiye kadar hep beni emdi kilosu da iyi.sizce ne yapayım

benim oğlum hem biberon hem beni aynı anda emdi ama her bebek aynı olmuyor,çoğu bebek biberonu aldıktan sonra anneyi yada anneden sonra biberonu emmiyor.
işe başlayacaksanız biberona alışması şart tabiki, en sevdiği şeyi biberona koyup içirmeyi deneyin yada sütünüzü sağıp biberonla verin.anne göğsüne en yakın bi biberon seçebilirsiniz.
yemeklere başlamakta geç bile kalmış ama yemeyince yemiyor sıpalar:2:
size düşende yemek konusunda pes etmeyin,sevdiği tatları yakalamaya çalışın.her defasında başka bir tat deneyin.aralarında seveceği bişey muhakkak vardır daha sonra zamanla çeşitlendirirsiniz.
şuan aklıma gelen bunlar....:80:

benim kızım daha küçük gerçi ama şubatta ben de işe başlıcam. ve evet kızım hem beni emiyor hem de biberon alıyor. ama tabi biberondan mama vermiyorum benim sütüm şimdilik başka bişey yok. bir kere mama vermeyi denedim biberonla almadı. anne sütünden başka bişey alırmıydı bilmiyorum. tabiki sevdiği bişey ollursa her ikisini de alır bence de.

benim oğlum da 5 aylık,doğduğundan beri hem emiyor,hem biberonla da besliyorum.

Benim oğlum da hem beni emiyor, hem biberonu. 6 aylık benim kuşum, 1 aydır da çalışıyorum. Sorun olmadı. Ama ilk doğduğunda sütüm gelmemişti ve sarılğı yükselmeye başlamıştı. O zaman ilk birkaç gün mama verdik. Sonrasında da yorgunluktan ya da herhangi bir nedenle sütümün az olduğu günler (çok nadir, haftada 1 kez filan) mama vermiştim. Yani ani bir geçiş olmadı bizde. Şimdi hem benim sağıp bıraktığım sütü hem de sütüm yetmezse mamayı biberonla alıyor.
Fakat biberonun deliği çok küçük olsun. Ben hala tek delikli, ilk aylar için olan başlıkları kullanıyorum ki biberon kolayına gelip de memeyle uğraşmaya üşenmesin.

biberona erken başlayanlar galiba başarılı olmuşlar ama benim sıpa herşeyin farkında anne memesine müptela olmuş durumda göğüslerim yara oldu artık ısırıyo da sütümde azaldı gibi geliyo sağsam belki o kadar gelmez :(

benim oğlum hem biberon hem beni aynı anda emdi ama her bebek aynı olmuyor,çoğu bebek biberonu aldıktan sonra anneyi yada anneden sonra biberonu emmiyor.
işe başlayacaksanız biberona alışması şart tabiki, en sevdiği şeyi biberona koyup içirmeyi deneyin yada sütünüzü sağıp biberonla verin.anne göğsüne en yakın bi biberon seçebilirsiniz.
yemeklere başlamakta geç bile kalmış ama yemeyince yemiyor sıpalar:2:
size düşende yemek konusunda pes etmeyin,sevdiği tatları yakalamaya çalışın.her defasında başka bir tat deneyin.aralarında seveceği bişey muhakkak vardır daha sonra zamanla çeşitlendirirsiniz.
şuan aklıma gelen bunlar....:80:

chichonun anne memesine benzeyen kauçuk biberonunu aldım gece uyku arasında verdi anladı...inanın 5 aylıktan beri sürekli bişeyler yedirme çabasındayım ama işte iştahlı değil tabi anne sütünede güveniyor yemekle uğraşmak istemiyor:3:

Ben kızım 7,5 aylıkken işe döndüm..İşe başlamadan evvel günlerce süt sağdım ki ben yokken de içsin..Çünkü ilk 6 ay sadece emdi ve ek gıdaları da hiç sevmemişti..Ama bizimki biberonla ne sağdığım sütü ne de başka bir şeyi asla ağzına almadı..
1 hafta sonra 12. ay bitecek biberona asla alışmadı...
Benim yediremediğim ek gıdaları ben işte olunca az az da olsa mecbur yedi..Ama hala ben eve girdiğim andan itibaren sadece emmek istiyor..

Büyük ihtimalle senin kuzun da seni yanında görmeyince, ememeyince ek gıdaları kabul edecektir..
Elbette biberona da alışsa büyük kolaylık olur ama alıştırması ya çok zor ya da ben beceremedim...

benim kızımda 3 aylık doğum iznim bitti ve işe döndüm ben bir ara mecburan ilaç tedavisim gördüm o ara sadece mama verdim normalde beni emiyo ve son bir haftadır doymuyo bendeki sütle ama işyerinde sağıyorum onu biberonla içiyo mamayıda içiyo fakat beni eskisi gibi iştahlı emmiyo geceleyin gözleri kapalı açamıyo bile gözlerini uykudan farkına varmadan beni emiyo. birde biberonda çok önemli benim kullandığım biberon aynı anne memesi şeklinde bununda etkisi var ama bu ürün türkiyede yok bana ingiltereden geldi tommy tippe marka ama burdada nuby diye bir marka var tavsiye ederim aynı benim bebironlarıma benziyo hatta şuan unnado diye bir sitede indirimde ...

Avent marka biberon almalisin.anne memesine en yakin olan o.ben onu kullaniyorum bebegim dogdugundan beri.benimkide hem beni hem biberonu emdi.hic sorun yasamadik.7. aydan sonra ek gidalara alismaya baslayinca beni emmeyi birakti.biberonla devam ettim.

sanırım erken dönemde kullanılmaya başlanılan binberonları bebekler yadırgamıyorlar
benim kızımda doğduğundan beri emiyor ve biberonuda hiç yadırgamadan kullanıyor
maaşallah diyeyim çünkü büyük rahatlık

benim kızımda doğduğundan beri hem beni hemde biberonu emiyor.biraz biraz ek gıdalar da veriyorum.maşallah diyeyim kızıma.

Back
X