• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek için demir takviyesi

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.340
9.840
168
29
Günaydın kızlaar..

Bugün 4.ay kontrolümüz vardı. Her sey yolunda ve doktor ferrum damlaya baslamamızı istedi. bebeğin kilosuna göre günde 7 damla dedi. Ama açıkcası ben çok ferrumu kullanma taraftarı değilim. Cünkü kontrolü yapan doktor kendi cocuk doktorumuz değil, devlet hastanesinde. Kendi doktorumuz baska sehirde ve telefonla ulaşamadık..
Eczaneye en iyi demir takviyesini sordum Ocean Microfer damlayı önerdi ama o da bebeğimizin kilosuna göre kaç damla kullanalım diye sorduğumuzda çok bilgisi varmış gibi konusmadı. Su kadar kullansan bir sey olmaz tarzı konustu. Normalde 4 yas üzeri için bu damla ama ben bir aylık bebeğimde de kullandım falan diye biraz saçmalayınca ben de güvenemedim ve almadım damlayı. Hastaneyi aradık, doktorumuz yıllık izindeymiş ve adam çalışmadığı zamanlar haklı olarak telefonlara bakmıyor.

Burda tecrübeli annelere sorayım dedim. Sizin kullanıp memnun kaldığınız, kabızlığı vs minimum miktarda yasatan demir takviyesi var mı? Fiyat önemli değil.. En iyisi olsun istiyorum.

Kızım prematüre 2 ayından beri ocean microfer kullanıyorum, kabızlık yapmadı.
Kilo başına bir damla kullandık, ocean kullanıyorum dediğim zaman hem devlet hastanesindeki bi doktor hem de kendi doktoru kilo başına bir damla olarak onayladı biz de öyle devam ediyoruz.

Kızım prematüre 2 ayından beri ocean microfer kullanıyorum, kabızlık yapmadı.
Kilo başına bir damla kullandık, ocean kullanıyorum dediğim zaman hem devlet hastanesindeki bi doktor hem de kendi doktoru kilo başına bir damla olarak onayladı biz de öyle devam ediyoruz.
biz de ilk öyle düsündük cünkü ferrum için doktor kilo basına bir damla dedi. ama eczanedeki adam 5 ml verin falan dedi direkt bebeğin kilosunu bir seyi sormadan. bir de 4 yasından büyük cocuklar için diyince eczacıya güvenemedim açıkcası

Ben kızıma 3 aydır Sidefer kullanıyorum. Kabızlık veya herhangi bir etki yapmadı hiç. Ki kızım havadan etkilenir her konuda alerjik 🙄 Renginden dolayı içeriğinden dolayı diş çürümesi de yapmıyormuş. Çıkan dişlere yani 🤣 Ben çok memnunum 🌸

4. Ayın başından beri kidsfer 1 ml kullanıyoruz. Herhangi bir yan etkisi olmadı tadı da güzel galiba çok severek içiyor 😄

Ben kızıma 3 aydır Sidefer kullanıyorum. Kabızlık veya herhangi bir etki yapmadı hiç. Ki kızım havadan etkilenir her konuda alerjik 🙄 Renginden dolayı içeriğinden dolayı diş çürümesi de yapmıyormuş. Çıkan dişlere yani 🤣 Ben çok memnunum 🌸

4. Ayın başından beri kidsfer 1 ml kullanıyoruz. Herhangi bir yan etkisi olmadı tadı da güzel galiba çok severek içiyor 😄
valla ocean aldık 😂😂

biz de ilk öyle düsündük cünkü ferrum için doktor kilo basına bir damla dedi. ama eczanedeki adam 5 ml verin falan dedi direkt bebeğin kilosunu bir seyi sormadan. bir de 4 yasından büyük cocuklar için diyince eczacıya güvenemedim açıkcası
Her markada var mı bilmiyorum ama ocean damlalığında 5 ml ölçek var ondan öyle söylemiş olabilir bebeğinizin ayına göre fazla damla gelir bir kere 5 ml çekip kaç damla olduğunu saymıştım ama hatırlamıyorum 😬, ezbere konuşmuş biraz.

Ocean kilo basina carpi 2 olarak veriyorsunuz bebekler icin olanini isteyin bir de ac karnina icecek. Ornegin 5 kilo ise 10 damla
kendi sitesine baktım da erken doğan bebekler için kilonun iki katı diyor. zamanında doğan bebekler için kilosu kadar diyor 🙄 ama 0.5 ml verilebilir de diyor yasına girmeyen bebekler için

Bazı firmalar eczanede satılan reçetenin karşılamadığı tarım bakanlığı onaylı ilaçlar. Reçetenin karşıladıgı ise sağlık bakanlığı onaylı ilaçlar. Eğer eksikliği var ise bence sağlık bakanlığı ilaçlarından şaşmamak lazım. Temiz içerik falan diyorlarda sağlık bakanlığı onayı alamamış bir ilaç nasıl temiz içerikli olabilir ki diye düşünüyorum. Ferrum için kilo başı bir damla kullanmayın. Kiloya göre hesaplamalar var internette kullandığınız ilaca göre bakın hesaplamaya.

Ben hic aile hekiminin verdiklerini kullanmadim d vitaminini de oceon alabilirsiniz temiz icerikli. Ben cok arastirdim
d vitamini bize çocuk doktorumuz deca-tabs verdi. simdiye kadar bir sorun olmadı. bir de içinde zeytinyağı olduğu için kakasını da kolay yapıyor 🙄😂 o yüzden onu değiştirmeyi su an düsünmüyorum

Benim bebeğime de özeldeki doktor, devletin karşıladığını içmiyor sevmiyor diye ocean önermişti onu kullanıyordum. Sonra bebeğimin gelişimindeki gerilikten dolayı nörolojiye gittik. Kullandığı ilaçları sordu, ne kadar kullandığını falan. Demir ilacını, D vitaminini sağlık ocağından al kullan, Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan hiçbir şeyi kullanma dedi. Bebeğimin yaşadığı sorunun bununla direkt olarak bir ilgisi yok tabii ama nörolog böyle diyorsa bir bildiği vardır diye söyleyeyim dedim size de.

Back
X