Bebek için demir takviyesi

Benim bebeğime de özeldeki doktor, devletin karşıladığını içmiyor sevmiyor diye ocean önermişti onu kullanıyordum. Sonra bebeğimin gelişimindeki gerilikten dolayı nörolojiye gittik. Kullandığı ilaçları sordu, ne kadar kullandığını falan. Demir ilacını, D vitaminini sağlık ocağından al kullan, Sağlık Bakanlığı onaylı olmayan hiçbir şeyi kullanma dedi. Bebeğimin yaşadığı sorunun bununla direkt olarak bir ilgisi yok tabii ama nörolog böyle diyorsa bir bildiği vardır diye söyleyeyim dedim size de.
devletin verdiği için de içeri temiz değil deniyor bilmiyorum valla. ne yapacapımızı sasırdık. ferrum doğumdan sonra doktorum bana vermisti de tadı gercekten çoookk kötü. ben içeneyip kusmuştum. öyle olunca doktorum hap formunu vermişti. o yüzden cocuga da cok vermek istemedim. 😟

devletin verdiği için de içeri temiz değil deniyor bilmiyorum valla. ne yapacapımızı sasırdık. ferrum doğumdan sonra doktorum bana vermisti de tadı gercekten çoookk kötü. ben içeneyip kusmuştum. öyle olunca doktorum hap formunu vermişti. o yüzden cocuga da cok vermek istemedim. 😟
Benimki de öğürüyor, hep tükürüyordu o yüzden özeldeki doktor ocean vermişti ama nöroloji öyle diyince de tekrar sağlık ocağından istedim. Siz de doktorunuza ulaşınca sorup hangisini onaylıyorsa onu verin.

Bize yoğun bakımda newvit demir damla başlandı. Onu kullanıyoruz ama hiç sevmiyorum. Mama da veriyoruz diye vermemistik başlarken kabız yaptı. Pekmez içeriyor dolayısıyla içerken her yeri boyuyor rengi. Doktora sırf bu sebeple alternatif sordum ferrum dedi o da kgya oranla bakınca çok ve vermesi daha zor geldi. Ocean yaş sınırı yazıyor diye almamıştım ben

Ben temiz içerik tanımını doğru bulmuyorum. Tarım Bakanlığından onay almak kolay ve içeriği de tam anlamıyla yazmak zorunda değiller. Ben önce ocean kullandım ama kızım prematüre ve kansızlığı olduğundan ferruma döndük ve kansızlığı düzeldi. Ocean ile yükseltememiştik. Sadece takviye için kullanılıyorsa ocean iyi olabilir ama tedavi amaçlı dozları karşılayamıyor. Ben artık herşeyin şişirme olduğuna inanıyorum ne yalan söyleyeyim 😂

Bize yoğun bakımda newvit demir damla başlandı. Onu kullanıyoruz ama hiç sevmiyorum. Mama da veriyoruz diye vermemistik başlarken kabız yaptı. Pekmez içeriyor dolayısıyla içerken her yeri boyuyor rengi. Doktora sırf bu sebeple alternatif sordum ferrum dedi o da kgya oranla bakınca çok ve vermesi daha zor geldi. Ocean yaş sınırı yazıyor diye almamıştım ben
Newvit almıştım ben kızıma ama çok kötü ya anında kustu onu kızım o kadar ağır ki tadı. Kıvamı da çok yoğun yutamıyordu kızım. Çok kirletiyor etrafı da hatırladım bir an sinir oldum gene 😂

Demir damlaları dozları için ekliyorum
IMG_0885.webp

Ben temiz içerik tanımını doğru bulmuyorum. Tarım Bakanlığından onay almak kolay ve içeriği de tam anlamıyla yazmak zorunda değiller. Ben önce ocean kullandım ama kızım prematüre ve kansızlığı olduğundan ferruma döndük ve kansızlığı düzeldi. Ocean ile yükseltememiştik. Sadece takviye için kullanılıyorsa ocean iyi olabilir ama tedavi amaçlı dozları karşılayamıyor. Ben artık herşeyin şişirme olduğuna inanıyorum ne yalan söyleyeyim 😂
Ferrumu nasıl veriyorsunuz ben beceremedim. O da boyayacak diye de denemedim. Newvit pekmezden dolayı balçık gibi kıvamlı

Bizim oğlan 4 kg yok 5 damla veriyoruz newvit. Hastaneden 1800gr çıktı o zaman 5 damla verin dediler 🤯
Bunlar koruma dozu. Bebeğiniz prematüre sanırım ya da düşük kiloda doğum olunca kansızlık olabiliyor hastaneden söylenen doğrudur. Ben de ferrumu bu dozlara göre fazla verdim hep

Bunlar koruma dozu. Bebeğiniz prematüre sanırım ya da düşük kiloda doğum olunca kansızlık olabiliyor hastaneden söylenen doğrudur. Ben de ferrumu bu dozlara göre fazla verdim hep
Evet prematüre, ferrum kgya göre 1ml dediler bakayım onu vermeye çalışayım

kuzum ben 3gündür kullanıyorum. bu arada kendi cocuk doktorumuza da ulaştık. ben de ferrum veriyorum ama içirmekte zorlanırsanız ocean vermenizde de sorun yok dedi. ne kadar verelim dedik kilo basına bir damla ile başlayabilirsiniz dedi.

rengi beyaz o yüzden kıyafetlerde vs leke yapacağını sanmıyorum. içerisinde kiraz tadlandırıcı var. tadına baktım fena değil. bebeğim öyle bayılarak yemiyor yüzü bi tuhaf oluyor ama çıkarmıyor da 😂😂 o yüzden ben devam etmeyi düsünüyorum. ama yakın takipteyim de.. alerji vs belirtisi görürsem hemen bırakırım.

Ferrumu şırınga ile veriyorum sıvı olduğu için yutuyor direkt kızım.
ferrum doğumdan sonra bana vermişti doktorum ama bildiğin kan içiyormusum gibi geldi. o yüzden açıkcası bebeğe vermek istemedim en basından beri 😂

ama ocean ile bir sorun yasarsam mecbur ona döneceğim 🙄

Merhaba canım bende ferrum kullanıyorum ancak damlatmak çok zorr nasıl veriyorsun ve nekadar veriyorsun benim oğlumda prematüre

Merhaba canım bende ferrum kullanıyorum ancak damlatmak çok zorr nasıl veriyorsun ve nekadar veriyorsun benim oğlumda prematüre
Silikon bir kaşık edinin. Kaşığa damlatıp verin.
Kilo başına bir damla dedi sağlık ocağındaki hemşire bize. Siz yine de sorun.

Prematüreler kansızlığa daha yatkın oluyor o nedenle doktorunuz dozunu ayarlar. Ben şırınga ile çekiyorum o şekilde veriyorum kaşıkla itiyor kızım

Silikon bir kaşık edinin. Kaşığa damlatıp verin.
Kilo başına bir damla dedi sağlık ocağındaki hemşire bize. Siz yine de sorun.

Prematüreler kansızlığa daha yatkın oluyor o nedenle doktorunuz dozunu ayarlar. Ben şırınga ile çekiyorum o şekilde veriyorum kaşıkla itiyor kızım
Teşekkürler cevabınız için deneyeyim evet 2. Ay tahlillerinde değerleri düşük çıktı öle başladık normslde 4. Ayda başlanıyormuş sağlık ocağı 5 damla dedi amaa asla damlamıyor minikk minikk kapakmı bozuk yoksa o şekilde minik minik 5 damlamı vercem emin olamıyorum üzerinde 1ml 20 damla yazıyorr. Şırıngayla 0,25 ml çekip vermek mantıklı olcak galiba

Teşekkürler cevabınız için deneyeyim evet 2. Ay tahlillerinde değerleri düşük çıktı öle başladık normslde 4. Ayda başlanıyormuş sağlık ocağı 5 damla dedi amaa asla damlamıyor minikk minikk kapakmı bozuk yoksa o şekilde minik minik 5 damlamı vercem emin olamıyorum üzerinde 1ml 20 damla yazıyorr. Şırıngayla 0,25 ml çekip vermek mantıklı olcak galiba
Nasıl damlatacağınızı tarif edeyim. Damlalığı şundan, değil mi?
1000045122.webp

Damlatmak için eğince o bombeli tepesini sıkacaksınız.

Ayy çok teşekkür ederimm böle yapmıyordum içerisinde belki yazıyordur ama onu okumaya bile vakit bulamadığım dönemdeyim🙈
Çok iyi anlayabiliyorum. İçinde yazıyor mu ben de bilmiyorum açıkçası. Bir süre sizin gibi uğraştıktan ve bu ne biçim iş diye düşündükten sonra o kısmın yumuşak olduğunu farkettim ve eğip sıkınca damladığını gördüm. 😂

Back
X