• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek için hangi tahlillerden geçmek gerekir ?

Mucizemsn

Hedef 55 😌
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
2.467
8.729
158
32
Kızlar ben 6 aylık evliyim ve 6 aydır hiç korunmadık. Bebek çok istiyoruz. İki kez kadın doğuma gittim sadece yumurtaliklara ve hormonlara bakıp herşey normal dedi doktor. Akışına bırak dedi. Ama ayrıntılı birşeyler yapılmadı. Eşimi de götürdüm onunda herşey gayet sağlıklı çıktı. Şimdi yine gitmeyi düşünüyorum çünkü korkuyorum bir sorun mu var diye. 6 ay bekledik yumurtlama takibi yaptım ama hiç tutmadı. Benim gibi olan var mı merak ettim yada bir öneriniz var mı bu konuda ? Doktorlar 1 yıl bekleyin diyorlar ama psikolojim bozuluyor. Beklemeli miyim sizce yoksa gitmeli miyim?

Yaşiniz kac? 35 altındaysa ve değerleriniz de normalde bir yıl süre olmaması normal karşılanıyor. Ben aynı durumdaydım ilk gebeliğim saglikli olmasa da evlendikten bi buçuk yil sonra oldu. Ben çok takıyorum olmuyo diye onun etkisi olabilir.

Yaşiniz kac? 35 altındaysa ve değerleriniz de normalde bir yıl süre olmaması normal karşılanıyor. Ben aynı durumdaydım ilk gebeliğim saglikli olmasa da evlendikten bi buçuk yil sonra oldu. Ben çok takıyorum olmuyo diye onun etkisi olabilir.
24 yaşındayım canım. Ya bende 1 yıl beklesem mi diye düşünüyorum ama bir problem varsa o kadar beklemekte anlamsız değil mi ? Yada yoksa da belki kafam rahatlar diyorum. Acibadem var adana da oraya gideym diyorum. Her ay aynı hüsrani yaşamak çok ağırmis:-(

Ama doktor hiç ilgilenmedi ya. Sadece hormonlara bakmak yeterli mi sağlıklı olduğunu bilmek için. Folikasit verip gönderiyorlar 6 aydır hiçbir işe yaramadı. :-(
İlgilenmiyorlar evet. Bana folik asitten bile bahsetmemişti :) yumurtaliklara da bakmak lazim kist filan var mi diye ama bi sene olmadan bakmiyolar pek.

24 yaşındayım canım. Ya bende 1 yıl beklesem mi diye düşünüyorum ama bir problem varsa o kadar beklemekte anlamsız değil mi ? Yada yoksa da belki kafam rahatlar diyorum. Acibadem var adana da oraya gideym diyorum. Her ay aynı hüsrani yaşamak çok ağırmis:-(
Cok sukur ki daha yasin küçük. Canim benim senin çok iyi anlıyorum ama şükretmeyi ihmal etme. Ben hamile kalamadim diye çok takıyodum dört ay da.iki kez oldu bi kimyasal bi dis gebelik. Diyorum ki artık saglikli olsun da hayırlı zamanda olsun. Bunun öğrendim bu sürede.

İlgilenmiyorlar evet. Bana folik asitten bile bahsetmemişti :) yumurtaliklara da bakmak lazim kist filan var mi diye ama bi sene olmadan bakmiyolar pek.
Yumurtaliklara baktı canım temiz diyor ama adetim düzensiz. Bazen 32 günde bazen 42 günde bir oluyor. Her ay gecikme olunca da boşuna stres yaşamış oluyorum. Herşey normalse adet neden düzensiz onu da anlamış değilim. Bir sürü sebebi olabilirmiş bebek olmamasinin. Sadece iki şeye bakıp başlarından savuyorlar ya :-(

Ben bi sıkıntı olmadıgını söylediği için içini gerah tut akışına bırak dedim 6 ay çok kısa bir süre Ve çok gençsinn

Cok sukur ki daha yasin küçük. Canim benim senin çok iyi anlıyorum ama şükretmeyi ihmal etme. Ben hamile kalamadim diye çok takıyodum dört ay da.iki kez oldu bi kimyasal bi dis gebelik. Diyorum ki artık saglikli olsun da hayırlı zamanda olsun. Bunun öğrendim bu sürede.
Oda zor canım Allah yardımcın olsun ya. Valla hep dualar ediyorum sitedeki dualara katılıyorum. Namaza da başladım bu sadece şükürler olsun ki. Dua ederken hep çocuk için ediyordum. Smdi sen hakkımızda hayırlısını nasip et diyorum. Ama bu ay evde idrar testi pozitifti sonra hastaneye gittim kan negatif çıktı hasta da olmadim hala. Bunalıma girmekten korkuyorum :-(

Düzensizliğinin sebebi yok mu tam bilmiyorum ama pko gibi? Tutmayabiliyo tatlim cunku vucudun evlilik ve iliskiyle birlikte başka bi düzen ile tanışıyor. Sen duanı et akışına bırak çok da takmamaya çalış gerisi Allah in takdiri artik

Düzensizliğinin sebebi yok mu tam bilmiyorum ama pko gibi? Tutmayabiliyo tatlim cunku vucudun evlilik ve iliskiyle birlikte başka bi düzen ile tanışıyor. Sen duanı et akışına bırak çok da takmamaya çalış gerisi Allah in takdiri artik
Doktor yok dedi açıkçası. Neden düzensiz dedim bilmiyorum dedi ama herşey normal gözüküyor dedi. Haklısınız aslında da ne bileym işte. Yine beni en iyi siz anlarsınız. Bol bol dua ediyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olur hepimizin.

Doktor yok dedi açıkçası. Neden düzensiz dedim bilmiyorum dedi ama herşey normal gözüküyor dedi. Haklısınız aslında da ne bileym işte. Yine beni en iyi siz anlarsınız. Bol bol dua ediyorum inşallah hakkımızda hayırlısı olur hepimizin.
Amin cnm insan özeniyor tabi başkaların in çocuğu olduğunu hamile olduğunu duyunca ama bize de kısmet olcak elbet Allah evlatla sınamasın da beklemeye razıyız

Amin cnm insan özeniyor tabi başkaların in çocuğu olduğunu hamile olduğunu duyunca ama bize de kısmet olcak elbet Allah evlatla sınamasın da beklemeye razıyız
Amin amin. Hayat çok garip ya şundan 6 ay öncesine kadar okul biter mi iyi bir kariyerim olur mu hayalleri kurarken smdi elimde 24 saat tesbih sürekli salavat zikir namaz dualar falan okuyorum çocuk olsun diye. Hergün yeni birşey öğreniyor insan. Herşey bir vesile belkide. Çocuk isteğim sayesinde dini bilgilerim artmaya inancım saglamlasmaya başladı çok şükür.

En ufak streste etkiliyor geciktiriyor. Hamile kalmayi cok istiyorsaniz o bile adeti geciktiriyor. Yadiniz gencse bir yil birsey yapmiyorlar. İkinizde saglikli olsa dahi illa olacak diye birsey yok. Hemen hamile kalinmamadi normal O yuzden bu sure bir yil. Yumurtaliklara ve kan tahliline bakiliyor ileri safhalarda tupler acikmi kapali mi diye. Birde troid tahlillerinizede bi baktirin oda etkiliyor.6 ay cok gec degil sadece oluruna birakin Allah zamani geldiginde nasip edecek, Allah isteyen herkese nasip eder insallah

En ufak streste etkiliyor geciktiriyor. Hamile kalmayi cok istiyorsaniz o bile adeti geciktiriyor. Yadiniz gencse bir yil birsey yapmiyorlar. İkinizde saglikli olsa dahi illa olacak diye birsey yok. Hemen hamile kalinmamadi normal O yuzden bu sure bir yil. Yumurtaliklara ve kan tahliline bakiliyor ileri safhalarda tupler acikmi kapali mi diye. Birde troid tahlillerinizede bi baktirin oda etkiliyor.6 ay cok gec degil sadece oluruna birakin Allah zamani geldiginde nasip edecek, Allah isteyen herkese nasip eder insallah
Amin inşallah çok teşekkür ederim. Haklısınız sanırım kendi kendime çok düşünüp bir sorun varmış korkusuna kapılır oldum. Bir şeyi çok istemekte iyi değil sanırım. İstedikçe uzaklaşıyor sanki sizden. Herseyin hayırlısını verir Rabbim inşallah. Allah razı olsun hepinizden. Biraz olsun rahatladım sanırım. Akışına bırakacam bir 6 ay daha olmazsa tekrar doktora giderim.

Back
X