Bebek kıyafetlerindeki lekeler

sevcangoksel

Allahım sana emanetiz
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
6.096
14
158
42
Tekirdağ
Arkadaşlar 22 aylık bi oğlum var ve 2. bebeğim yolda
ve o da erkek olucak kısmetse

doğal olarak küçük bebeğim ağbisinin küçülenlerini giyecek
fakat oğlumun kıyafetlerindeki mama lekeleri bi türlü çıkmıyo

oğlumun kıyafetlerini hep ayrı yıkadım, bizim çamaşırlarla atmadım makinaya
dalin sıvı deterjan kullanıyorum

acaba bebek deterjanı olduğu için mi lekeler çıkmıyo, bu lekeleri çıkarmam için ne yapmam gerekir
domestos'un renkliler için olan çamaşır suyunu da kullandım, bana mısın demedi

sil baştan bütün kıyafetleri atıp,tekrar yeni kıyafetler de almak istemiyorum, çünkü hepsi yepyeni ama sadece biraz lekeli
sizce hangi deterjan etkili olur???

dalin leke çıkarmıyor, hele ki beklemiş lekeler... herhangi bir marka leke çıkarıcı toz ve deterjanla bildiğin usül yıkayıp sonrasında da makineye deterjan koymadan yıkarsanız ikinci yıkama durulama gibi olur, deterjan artığı kalmaz diye düşünüyorum. ben bazen kızımın kıyafetlerini bizimkilerle yıkayıp sonra 30 dklık programla durulama yaptırıyorum.

O kadar yıl beklemiş lekeyi hiçbirşeyin çıkarabileceğini düşünmüyorum domestos da çıkarmadıysa.Yeni lekeler bile çıkmıyo.Ben de içine giydiriyorum lekelileri.Kosla tozu bir leğene koyup çamaşırları da içinde bekletip durulayıp makine atmayı dene bir de.Biraz zor bence ama en azından atmadan denemiş olursun herşeyi.

bak arkadasım simdi sana söleyim aynı benimde ikinciye oğlum oldu ve abisinin kıyafetlerini giyiyor beklemiş lekeri tek bir yolla yok ettim oda kirçöz varya marketlerde satılıyor böle ablajı pembeli mavili bisey gömlek yakalrına tüllere ve halılalara kullanıyor işte onunla bolca lekenin üstüne döküp bekleitiyorum sonrada makinada detarjansız yıkıyorum eger istersen arkasından bebek sabunuylada yıka oh lekeden eser yok yoksa kosla domestos falan hikaye

canım aspirin diye birşey var o leke filan koymuyor çamaşırlarda istanbuldaysan al bi dene ben domestosun çıkaramadığı lekeleri onla çıkardım temizlikcilerde bulabilirsin kırmızı renkte ambalajı :)

Bu akşam Ariel Professional sıvı Leke çıkarıcı aldım, lekeleri olan bebek eşyalarını suya bastım
bakalım yarın makinaya atıp tekrar o deterjandan ekliycem, inşallah hiç leke kalmaz

bu yöntemi bilmiyordum ilginç.denenebilir.benim yöntemim şu, makinenin deterjan gözüne deterjan koyduktan sonra bir ölçü kosla oxi action koyunca lekeden kirden eser yok kardeşim
amaaaa eğer lekeli giysiyi leke çıkarıcısız yıkarsan ve lekenin çıkmadığını farkedersen işin zor.yıkanan giysideki leke daha derinlere yapışıyor ve çıkması imkansız oluyor.artık kuru temizlemecilere danışıp ilaç isteyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…